söndag, december 15, 2019

Den som ger sig på politiska opponenters privatekonomi bör dömas till fängelse

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Sverige har allvarliga problem med synen på både demokrati och yttrandefrihet, främst är det hör och häpna människor som betraktar sig som “liberaler”; som uppenbart inte förstår något av innebörden av detta ord. I en demokrati argumenterar vi med varandra, vi uppsöker inte politiska motståndares arbetsgivare och försöker få dem sparkade. Därför är det otroligt anmärkningsvärt att Centerpartiets kandidat mångfaldsstrategen Banar Sabet tillåts kandidera, eftersom hon på ett sånt oerhört tydligt sett visar att hon inte är demokrat. Således tåls det att ställa frågan, kan man vara anti-demokrat och kandidera för Centerpartiet?


Att skrämma meningsmotståndare till tystnad
När vi dessutom ser dessa demokratiska övergrepp gång på gång har vi sannolikt kommit till en punkt där Sverige behöver införa lagstiftning som straffar personer som Sabet, eftersom inskränkning mot människors privatekonomi leder till att det kostar att ha en annan uppfattning. Sabets tillvägagångssätt har använts flitigt i både Nazityskland och kommunistiska länder där kritik mot regimen kunnat leda till stora konsekvenser för privatpersonen. Sabet som säkert är en “snäll” människa som talar om “tolerans” förstår sannolikt inte att i sin “godhet” tar hon strid mot våra grundlagar kring yttrande- och tryckfrihet, vilket borde betraktas som ett mycket principiellt allvarligt brott. Hade Sabet varit demokrat hade hon skrivit en replik om varför Bard har fel och skickat den till en tidning som velat publicera den, tidningen ETC hade säkert omfamnat henne med öppna armar. Istället kontaktar hon TV4 och försöker få honom sparkad för att hon ogillar vad han skriver, dessutom kallar hon sig demokrat, liberal och tolerant? Hur är det möjligt?

Fängelse är en rimlig straffsats
Ett brott där man försöker skada politiska motståndare ekonomiskt bör rimligen ge någonstans mellan 1 till 6 år (beroende på skada), dessutom är det rimligt att vederbörande bör betala ett skadestånd av högre valör då kontroversiella åsikter kan vara nog så svåra att föra fram som det är; dvs. utan ekonomiska attacker från personer som Sabet.

Partiers agerande
Vad har vi för partier som inte klarar av att hantera extrema uppfattningar, där “liberala” företrädare t.ex. tillämpar sharia-lagstiftning i våra domstolar, eller förespråkar särlagstiftning? Hur ser Annie Lööf på att hennes partikamrater ger sig på deras tidigare partikamrat Bards privatekonomi, för att hon inte sympatiserar med honom? Kan denna kvinna fortsätta företräda Centerpartiet? När ingen ursäkt kommit och hon dessutom hånar och skrattar åt dem som kritiserar henne för att hon ger sig på Bards privatekonomi tåls det att fråga vilken typ av ruskiga människor som finns i den liberala rörelsen? Hur kan man tycka det är roande att människor framför kritik mot auktoritära handlingar som sätter sig över demokratin?

Vill Centerpartiet ha någon trovärdighet i demokratiska frågor bör de entlediga denna kvinna från att kandidera för partiet, det rimmar även mycket dåligt när företrädare skrattar åt människor som har allvarliga synpunkter kring att man som politisk företrädare sätter sig över demokratin. Dessutom bör man genast sätta sig ner tillsammans med övriga partier i riksdagen hur vi på bästa sätt skyddar det fria ordet, förslagsvis genom ytterligare lagstiftning som begränsar möjligheten för personer som ovan som uppenbart inte skyr några som helst medel mot sina motsåndare; och dessutom skrattar åt sitt handlande efteråt.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senast publicerat

Är det rimligt att Aschberg som Publicistklubbens ordf. brännmärker oppositionella som troll?

Att människor inte ska hata det säger sig självt, inget i världen...

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever i olika typer av fantasivärldar....

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

Mer av våra artiklar