torsdag, oktober 28, 2021

Den som ger sig på politiska opponenters privatekonomi bör dömas till fängelse

Senaste artiklar

Är någon förvånad att Vänsterpartiet ska rädda klimatet genom att införa socialism?

Det är alltid intressant att titta på vilka förslag olika partier lägger för...

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Sverige har allvarliga problem med synen på både demokrati och yttrandefrihet, främst är det hör och häpna människor som betraktar sig som “liberaler”; som uppenbart inte förstår något av innebörden av detta ord. I en demokrati argumenterar vi med varandra, vi uppsöker inte politiska motståndares arbetsgivare och försöker få dem sparkade. Därför är det otroligt anmärkningsvärt att Centerpartiets kandidat mångfaldsstrategen Banar Sabet tillåts kandidera, eftersom hon på ett sånt oerhört tydligt sett visar att hon inte är demokrat. Således tåls det att ställa frågan, kan man vara anti-demokrat och kandidera för Centerpartiet?


Att skrämma meningsmotståndare till tystnad
När vi dessutom ser dessa demokratiska övergrepp gång på gång har vi sannolikt kommit till en punkt där Sverige behöver införa lagstiftning som straffar personer som Sabet, eftersom inskränkning mot människors privatekonomi leder till att det kostar att ha en annan uppfattning. Sabets tillvägagångssätt har använts flitigt i både Nazityskland och kommunistiska länder där kritik mot regimen kunnat leda till stora konsekvenser för privatpersonen. Sabet som säkert är en “snäll” människa som talar om “tolerans” förstår sannolikt inte att i sin “godhet” tar hon strid mot våra grundlagar kring yttrande- och tryckfrihet, vilket borde betraktas som ett mycket principiellt allvarligt brott. Hade Sabet varit demokrat hade hon skrivit en replik om varför Bard har fel och skickat den till en tidning som velat publicera den, tidningen ETC hade säkert omfamnat henne med öppna armar. Istället kontaktar hon TV4 och försöker få honom sparkad för att hon ogillar vad han skriver, dessutom kallar hon sig demokrat, liberal och tolerant? Hur är det möjligt?

Fängelse är en rimlig straffsats
Ett brott där man försöker skada politiska motståndare ekonomiskt bör rimligen ge någonstans mellan 1 till 6 år (beroende på skada), dessutom är det rimligt att vederbörande bör betala ett skadestånd av högre valör då kontroversiella åsikter kan vara nog så svåra att föra fram som det är; dvs. utan ekonomiska attacker från personer som Sabet.

Partiers agerande
Vad har vi för partier som inte klarar av att hantera extrema uppfattningar, där “liberala” företrädare t.ex. tillämpar sharia-lagstiftning i våra domstolar, eller förespråkar särlagstiftning? Hur ser Annie Lööf på att hennes partikamrater ger sig på deras tidigare partikamrat Bards privatekonomi, för att hon inte sympatiserar med honom? Kan denna kvinna fortsätta företräda Centerpartiet? När ingen ursäkt kommit och hon dessutom hånar och skrattar åt dem som kritiserar henne för att hon ger sig på Bards privatekonomi tåls det att fråga vilken typ av ruskiga människor som finns i den liberala rörelsen? Hur kan man tycka det är roande att människor framför kritik mot auktoritära handlingar som sätter sig över demokratin?

Vill Centerpartiet ha någon trovärdighet i demokratiska frågor bör de entlediga denna kvinna från att kandidera för partiet, det rimmar även mycket dåligt när företrädare skrattar åt människor som har allvarliga synpunkter kring att man som politisk företrädare sätter sig över demokratin. Dessutom bör man genast sätta sig ner tillsammans med övriga partier i riksdagen hur vi på bästa sätt skyddar det fria ordet, förslagsvis genom ytterligare lagstiftning som begränsar möjligheten för personer som ovan som uppenbart inte skyr några som helst medel mot sina motsåndare; och dessutom skrattar åt sitt handlande efteråt.

0
0
rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x