söndag, juli 12, 2020

Vem eller vilka bygger bomber i mopeder eller cyklar i Linköping?

Senaste artiklar

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

Var studentexamen för ensamkommande afghaner som krav att få stanna ännu en politisk lögn?

Vi ser det gång på gång, partier som påstår sig ta "ledarskap"...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

När polisen i 26:e maj beslagtar en samma dag rapporterad stulen moped som i augusti vid utlämning visar sig vara fylld med sprängämnen och spik (enligt vittnesuppgifter) tåls det att fråga vad som pågår? Var tanken att få in en bomb på polishuset genom vad man brukar kalla en trojansk häst, något som förutsätter en fjärrutlösning; borde bomben rimligen briserat under dessa månader. Därför är det kanske mer sannolikt att bomben skulle detonera på någon annan plats, men hann beslagtas innan det hände; med en tidigare kraftig detonation i samma stad måste vi fråga vad som pågår?

En kraftigare smäll än vad man trodde

Nationella bombskyddet är experter på bomber, att de därför räknar fel och spränger en av polisens fastigheter i luften är anmärkningsvärt. Därför tåls det att fråga om det fanns mer sprängdeg i fordonet än bara i sadeln? Kan det vara så att den som skapat denna bomb varit så pass skicklig att vederbörande dolt ännu mer än vad man först trodde var rimligt?

Spikarna är det som borde vara mest oroande

När det kommer till krigföring är truppminor inget ovanligt, dvs. att man placerar en massa skrot framför en sprängladdning. Syftet är att skada så många så mycket som möjligt. Man placerar inte spik i något som är tänkt att som tidigare bomb spränga en fasad, en bomb av det här slaget är högst troligt till för att skada människor. Polisen rubricerar händelsen som Allmänfarlig ödeläggelse som kan ge från 1 år till livstid, där grovt börjar vid 6 år; på detta kommer den obligatoriska straffrabatten om 33 %.

Att spränga kommunhuset i Landskrona är inte “fegt”

När någon detonerade en bomb vid Landskronas kommunhus gick kommunledningen direkt ut och kallade dådet “fegt”, ett uttalande som är minst sagt märkligt. En kriminell lever inte efter de lagar och regler samhället sätter upp, utan polisens uppgift är att sätta dessa bakom lås och bom för att förhindra mer brottslighet. När polisen inte fungerar, och när domstolar utdömer straff som är skämtsamt låga; och självaste rikspolischefen sitter i tv och försvarar gärningsmannen istället för offret… då måste man förstå att vi är mycket illa ute. Det är inte fegt att spränga kommunhuset, det är ett tecken på att de kriminella är på väg att ta över; det har ingenting med feghet att göra utan att vi blivit ett u-land som bär dessa kännetecken. Att bli sprängd i luften i Sverige är inte något som händer och hamnar i historieböckerna som Amaltheadådet 1908, utan det är idag lika vanligt som att någon kört mot röd gubbe; ingen reagerar längre utan vi har vant oss.

Regeringen behöver öka straffskalan för att producera eller inneha bomber, utvecklingen är totalt oacceptabel. Att leda ett land innebär att sätta hårt mot hårt, vi måste kunna utdöma livstidsstraff som norm för personer som ägnar sig åt brottslighet som är att likställa med terrorism. När domstolar inte nyttjar straffskalan utan ger svaga straff till tungt kriminella, måste straffen avskräcka. Straffskalan borde börja kring 15 år och gå till livstid, med möjlighet att söka nåd efter x antal år. Att tro som i Landskrona att kriminella inte ska spränga kommunhus för att det är fegt, det är inte rimligt; det ska vara omöjligt att spränga kommunhuset på samma sätt som det är att parkera en skåpbil enligt norsk modell utanför riksdagshuset. Så länge Sverige är ledarlöst och man inte vågar utdöma livstidsstraff, desto längre kommer denna utveckling att fortsätta; och desto fler kommer dö. I många länder är det dödsstraff på att bygga bomber, här ger det i jämförelse några år på lyxhotell med god varm mat (det vi kallar “fängelser”); det säger sig själv att vi har ett problem.

2 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
FY1G5JPESG Negr www.yandex.ru
Guest
FY1G5JPESG Negr www.yandex.ru

6UZ5yipcK

Senaste ledare

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen i samhället blivit väldigt påfallande...

Bisarrt att lärare inte kan flytta elever utan att hamna i HD, lågaffektiv uppfostran gör apor av barn.

Även om det svenska rättssystemet landat i rätt slutsats att man som lärare ska ha rätt att...

Miljöpartiets ultimativa krav visar på hur dåligt svensk demokrati fungerar

Sedan 2014 är Sverige inte längre en demokrati, eftersom en majoritet av landets röstberättigande inte röstat fram...

När sexköpare får miljonfallskärm måste väl alla inse hur sjukt systemet är?

Hela tanken med politiska fallskärmar handlar om att den politiker som genomför kontroversiella idéer inte ska stå...

Senaste replik

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte...

Fler av våra artiklar: