tisdag, oktober 19, 2021

Varför sänder SVT hela Joe Bidens tal men bara 1 minut av Donald Trumps?

Senaste artiklar

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Som vanligt när det kommer politisk vinkling är Sverige förtryckt av ett expertvälde, reportrar eller utnämnda experter som ska förklara för oss ”dumma” svenskar hur det ligger till. Man låter nämligen inte oss tänka själva, utan det har någon annan gjort åt oss. Därför får vi aldrig se tal i sin helhet av Donald Trump, utan skämt rycks ur sitt sammanhang och presenteras bokstavligt för svenska tittare. Man vill nämligen inte få människor att själva bilda sig en uppfattning, utan man vill ha monopol på hur vi uppfattar verkligheten. Därför kan SVT medarbetaren Fouad Youcefi stå och säga att talet var sömnigt, samtidigt som man endast redovisar 3 ”höjdpunkter” ur talet, jämfört med Biden vars tal lades ut i sin helhet.

Nordkorea arbetar på samma sätt

På samma sätt som vi kan skratta åt att de nordkoreanska invånarna tycks tro att dom vinner olika internationella mästerskap i diverse sporter, så arbetar våra svenska medier på samma sätt. Ingen utmanar den andre, och istället för makten så granskar medierna nu folket. Precis som att nordkoreanerna tror att dom bor i världens bästa land så matas vi med en liknande bild där många tror Sverige är ett ”föregångsland”, man förstår inte att vi är ett litet land långt uppe i norr som många människor inte ens vet vart det ligger. Det är nämligen inte naturligt när alla större medier springer åt samma håll, i en välmående demokrati måste flera åsikter kunna rymmas; när så inte är fallet måste vi ställa oss frågan varför?

Hur kommer det sig att Presidenten är antingen älskad eller hatad?

Ett intressant fenomen är att president Trump är både älskad och hatad, ingen tycks säga att han är ”okej” eller att han ”duger” dvs. tycker att han är i mitten av gråskalan. Vad säger det? Kan det vara så att vänstermedier gör allt för att smutskasta honom medans högern istället lyfter fram det positiva och att människor antingen ser det ena eller andra? En sak är att kommersiella tidningar gör det, men vad händer när svensk s.k. ”public” service endast rapporterar med vänstertidningar som källa istället för att faktiskt erbjuda båda sidors synsätt; eller åtminstone redovisa båda talen i sin helhet?

Sveriges ”public” service behöver läggas ner och antingen återstartas där mer än en (vänster-)åsikt får utrymme, en kanal som låter sina tittare själva bilda sig en uppfattning på ett neutralt sätt. En kanal där inte bara demokraternas tidigare medarbetare blir experter, utan där man även kan lyfta fram högern och det republikanska partiet som under Abraham Lincoln befriade slavarna; inte minst för att berätta hur personer som oss tänker. När Republikanerna hade svarta senatorer 100 år innan Demokraterna som istället ägnade sig åt sin Ku Klux Klan, tåls det att fråga hur hederlig historieskrivningen verkligen är? Uppenbart är det många som tror att det är Demokraterna som stått för det, när de i själva verket fått sina svarta väljare att ta på sig offerkoftor istället för att som högern känna sig som vilken amerikan som helst. Vem är det egentligen som är rasisten?

5 1 rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x