lördag, juni 10, 2023

Sjöstedt (V) blir korad debattvinnare, men vem vill leva i hans samhälle?!?

Senaste artiklar

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...

Svänger C kommer S att svänga om SD, siffrorna talar sitt tydliga språk!

För alla som tycker det är intressant att följa den politiska utvecklingen...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Något är väldigt fel när en av de mest förtryckande och mordiska ideologierna som existerat koras som debattvinnare, för att ingen på allvar ifrågasätter sanningshalten i argumenten. När man hör socialisters retorik är det väldigt lätt att ryckas med, man ser nämligen inte att den s.k. ”rättvisa” de efterlyser betalas av någon annan; därför är ideologin både en tankefälla och mycket giftig. Det är nämligen mycket lätt att säga att varje skattesänkning för de rika bekostas av sjuksystern som får en usel lön, som underbetald sjuksyster kan man därför lätt ryckas med att livet vore bättre utan kapitalister. På samma sätt argumenterar Sjöstedt kring den privata vården, skulle man inte ha privata vårdalternativ får man lätt känslan av att coronakrisen inte brutit ut. Sjöstedt är t.o.m. så ohederlig att han använder bristen på socialism som förklaringsmodell för coronakrisen, dvs. om vi bara avskaffat de privata vårdalternativen så hade allt löst sig; men är det verkligen så?

Man mår illa när Sjöstedt värnar om företagarna

Under gårdagens debatt kunde vi höra Sjöstedt värna om företagen och jobben, något som låter bra i sin enkelhet; men dessa uttalanden måste sättas i relation till vad Sjöstedt står för. Vänsterpartiets linje bygger på att man som företagare inte ska kunna göra vinst, dvs. han vill slakta hela drivkraften för ett företag att existera. Han tror nämligen att företag som inte gör vinst blir mer rättvisa, han missar dock poängen av vikten av konkurrens. Ett företag som inte hittar nya uppdaterade modeller eller produkter kommer ingen vilja köpa, då väljer man konkurrenten som har ett bättre alternativ. Tar man bort möjligheten att göra vinst kommer mycket få kreativa idéer finnas, vilken anställd sliter extra om man inte tjänar mer på det? Vem är intresserad av att satsa pengar i ett företag som inte får göra vinst? Utvecklingen är därför alltid samma sak, länder som inför socialism Sjöstedt står för får snabbt företag vars produkter saknar konkurrenskraft; därför tvingas staten in och stötta företag vars varor ingen vill köpa eftersom de är för dåliga jämfört med konkurrenterna. Det är också orsaken att Trabanten lades ner när Berlinmuren föll, ingen människa ville ha den när man plötsligt kunde köpa Audi, Opel, Mercedes eller BMW… utan flera års väntetid dessutom. Planekonomier får f.ö. alltid köer eftersom man inte har konkurrens, och ingen har incitament att öka produktionen.

Vårdpersonal är lika lurade som pensionärerna

När man gång på gång påstår att vårdpersonal får betala skattesänkningar för rika eller företag tåls det att fråga varför vi aldrig ser dessa löner stiga dramatiskt när socialister får makten? Svaret handlar om att man är röstboskap, dessa löner kommer aldrig stiga så man hade uppfattat dem som rättvisa eftersom vänstern då tappat dessa väljare; pensionerna fungerar på samma sätt. Som vanligt ska man istället fråga sig ”-Who benefits?” vilket inte är så svårt att förstå när politiker och tjänstemän tjänar stora pengar idag. När skatterna istället är bland de högsta i hela världen, borde kanske fler fråga vart de tar vägen när de inte hamnar i vare sig beredskapslagar eller hos sjuksystrarna; kan det vara så att de som ruvar på makten plockar fickorna fulla?

Att förbjuda vinst eller öka skatten är samma sak

Socialister jobbar idag på två fronter, dels försöker man skruva upp skatterna för att göra privata företag olönsamma samtidigt som man utåt sätt lobbar om samhällsfarliga vinstförbud. För varje skruv som skruvas åt förstår man inte att färre företag vill starta, vilket långsiktigt minskar Sveriges möjligheter eftersom företag som ABB, Nordea, IKEA eller Tetra Pack flyttar utomlands. Det är helt enkelt för dyrt att ha huvudkontoret eller betala skatt i Sverige. För varje gång det sker förlorar vårt land miljarder i skatteintäkter, det finns nämligen ingen ömsesidighet i vad ett företag vill betala och vad staten kan tänka sig ta; staten och politikerna vill alltid ha mer och lyfter ”solidaritetskortet” (vilket i praktiken betyder att någon annan ska betala). Det är inte konstigare än att man som barn inte vill sommarjobba hos någon släkting som betalar 10 kr i timmen om alternativet är att leka med kompisar, är vinsten för dålig kommer inte arbetet ske; det kallas marknadsekonomi.

Vill vi ha ett samhälle där läkarkliniker eller Apotek kan ploppa upp var som helst för att någon ser möjligheten att utföra en tjänst och tjäna pengar, eller vill vi ha ett samhälle där politiker ska bestämma öppettider och vart man kan ha sjukhus? Är det en helt otrolig tanke att vi skulle se mer mödravård om barnmorskor själva kan starta kliniker på platser de idag inte finns, där kvinnor tvingas föda i bilar? Eller är det bättre att kvinnor föder i bilar då barnmorskan och sjuksystern kan göra en vinst på ”affären”? I alla länder där Sjöstedts idéer testats har det lätt till enorm fattigdom och svält, senaste landet är det oljerika Venezuela vars ledare Hugo Chavez argumenterade som Jonas Sjöstedt. Kanske tycker någon att det låter överdrivet, men då ska man veta att precis som sjukvårdsutrustningen så är Sveriges egen matproduktion långt ifrån tillräcklig för att mätta befolkningen. Hur många av dina matvaror är producerade i Sverige?

När skatterna blir för höga, eller vinstmöjligheten försvinner vill ingen driva företag vilket leder till att de flyttar. Det skapar ökade kostnader för samhället i form av arbetslöshet, men även förlorade inkomster i och med uteblivna skatteintäkter; vilket krymper ekonomin. Samtidigt har socialister ALLTID lovat allt till alla, vilket ALLTID leder till att mer pengar betalas ut än vad som kommer in. Efter några år blir det påtagligt och levnadsstandarden sjunker i form av ökade statsskulder eller en valuta som blir mer och mer värdelös (fundera varför Sverige gjorde devalveringar – skrev ner värdet på kronan under Palmes tid). Till slut bygger man murar för ingen vill bo kvar i landet, vilket var det som skedde i Östtyskland, Kuba och Nordkorea och nu sker i Venezuela. Om ideologin nu fungerade, varför blir länderna fängelser där Sjöstedts idéer prövats i praktiken?

Alternativet är alltså att man tillåter företag att göra vinst, vilket skapar fler företag och mer skattepengar in eftersom fler betalar. Ett land där utländska investerare vill satsa, ett land där man plötsligt skriker efter arbetskraft. Vill Sverige bli ett Schweiz eller vill vi ta rygg på (V)enezuela? Det är dags att vakna gott folk!

(5 min) Fördjupning 1: Att förstå varför Kapitalism är något som är bra! Det bygger nämligen på kundnöjdhet
(5 min) Fördjupning 2: Demokratiska socialister står inte för någon annan socialism
(5 min) Fördjupning 3: Socialism gör människor själviska – INTE omtänksamma!
(5 min) Fördjupning 4: En Case studdy hur det kan fungera
0 0 röster
Article Rating

1 KOMMENTAR

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martin
Martin
2 years ago

När ynglingen Stefan Glantz kom till mordplatsen, var mördaren borta. Anna Hage kom till mordplatsen efter Stefan Glantz. Taxiföraren Hans Johansson: ”När Johansson stannat bilen var mannen ca 25 meter bort in i gränden.” Anders Ersson: ”Ersson berättar i enlighet med sin kamrat Nils Stefan Glantz. De kom i taxi Sveavägen fram och vid Tunnelgatan gjorde taxi föraren en u-sväng och stannade bredvid den liggande mannen. Sällskapet hoppade ur och lade mannen i frmastupa/sidoläge.” Stefan Glantz: ”Han vände mannen med andras hjälp i framstupa/sidoläge samt tog pulsen.” Karin Johansson: ”Vi springer fram till mannen och kvinnan, då har Stefan kommit… Read more »

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x