Själva tycker man folket ska åka tåg till Madrid, hur ofta åker man själv tåg till Bryssel?

De som skriker högst om klimatet är ofta de största klimatbovarna, “miljökämpen” Al Gore bor i något som närmast kan liknas vid ett slott. Expressen-journalisten Frida Boisen beskriver Greta som en världsfrälsare, själv har hon på sitt twitterkonto flygbilder och semesterbilder från praktiskt taget hela jordklotet. I årets EU-valrörelse vill “Liberalerna” att man ska kunna åka tåg till Madrid hela 313 mil från Stockholm, när hörde vi deras politiker ta tåget exakt halva vägen till Bryssel på bara 156 mil? Mönstret är inget ovanligt, vår miljöminister Lövin är känd för att färdas i businessklass när hon tom. korsar Östersjön; vilket är intressant då det finns kvällsfärjor. Gemensamt för dessa politiker och journalister är att de lever inte som de lär, de tvingar på folket reformer de själva inte lever efter.

Frida Boisen känd för sitt flygande hyllar Greta?!?

Idag avsätter vi politiker när de fifflar med kvitton, eller när man till synes lagligt hyr sin bostad av sin make och klämmer riksdagen på så mycket hyra som möjligt. Vi avsätter däremot inte längre politiker för att de inte lever som de lär, så länge man har rätt värdegrund granskas inte vederbörandes handlingar. Därför är det inte ovanligt att vi kan se journalister ta plats i politiken och vice versa, det här är samma skrot och korn. Därför ska man inte vara förvånad att Expressen-journalisten/Lyxfällan-saneraren/trolljägaren Frida Boisen semestrar i utomlands många gånger per år; och samtidigt hyllar Greta som något av en Messias? Tog Frida tåget till Förenade Arabemiraten, båten till San Francisco och Miami eller åkte kollektivt till Split, Italien, Finland eller Phuket? Frida Boisen behöver inte stå till svars för att hon inte lever efter Gretas predikningar, utan kan publicera tonvis med semester- och flygbilder på sitt twitterkonto; ty hon har rätt värde(av)grund. Det är knappast troligt att hon som uppenbart lever efter individens frihet, är beredd att leva efter den marxism Thunberg gjort sig känd för. Säkerligen är det tidningar som oss som riskerar att hamna i Trolljägarna för att vi kritiserat hennes handlingar och uttalanden, något som av dessa individer ses som “hot” eller “personangrepp”. Den tredje statsmakten som dessa människor ser sig en del av, tar inget som helst ansvar kring det man skriver; men vi som kritiserar deras hyckleri är plötsligt ett hot mot demokratin? Hur kan människor vara så otroligt ohederliga?

Sveriges fria media eller “alternativmedia” behöver axla ny roll

Sveriges fria alternativa media behöver därför ägna mer tid åt nyhetsrapportering och hederligt journalistiskt arbete. När journalisterna idag ägnar sig åt att kväsa oliktänkande, och hyllar sig själva som goda; måste det finnas en press som skriver om allt hyckleri. Det är inte rimligt att man hyllar Greta Thunberg och samtidigt flyger lika mycket som Frida Boisen. Det är inte rimligt att partier som tycker det är viktigt med flygskatt inte tar tåget eller båten, utan t.om. flyger businessklass. Om man däremot som riksdagsman stöttar flyget politiskt, är det helt legitimt att flyga dit man vill.

Att leva som man lär är en politikers främsta uppgift, när man istället säger en sak och gör något annat; då måste vi medborgare i mycket skarp ton rikta kritik. Det här är så gammal kunskap att den återfinnes i praktiskt taget alla religiösa skrifter oavsett religion; det du inte vill att andra ska göra mot dig ska du inte göra mot andra Den gyllene regeln. Människor som politiskt sätt säger en sak och gör något annat, de är inte demokrater; demokrati bygger på transparens. Det är därför rimligt att vi medborgare bör kunna se vilken typ av bil, boende och resor våra folkvalda eller tjänstemän gör. Det faktum att det saknas insyn gör att dessa hycklande parasiter tar chansen, det spelar ingen roll om de arbetar på Expressen, fackföreningen Ledarna eller är engagerade i Miljöpartiet eller Liberalerna; det är samma typ av individer som tagit sig fram. När man lever i en livslögn, kan man uppenbart utan problem köra runt med tunga stenar i miljöbovar, måla sin båt med miljögifter, flyga över hela världen, kritisera andra; och samtidigt hylla personer som Greta Thunberg eftersom media som funktion inte längre fungerar.

De som skriker högst om klimatet är ofta de största klimatbovarna, “miljökämpen” Al Gore bor i något som närmast kan liknas vid ett slott. Expressen-journalisten Frida Boisen beskriver Greta som en världsfrälsare, själv har hon på sitt twitterkonto flygbilder och semesterbilder från praktiskt taget hela jordklotet. I årets EU-valrörelse vill “Liberalerna” att man ska kunna…

3 kommentarer

Kommentera utan Facebook