Foto: Samhällsnytt.se / Tommy Deogan

Vi ser dem i TV, på stan, bland vänner och bekanta; människor som tycker det är viktigt att Sverige hjälper till. Man hör dem ofta bre på att vi har kapacitet, eller att om andra länder förde samma politik som Sverige då hade det inte varit så mycket problem här. Således kan samma människor anklaga Viktor Orbán, Ungerns premiärminister, för hur det ser ut i våldsutsatta förorter. Detta synsätt är inte demokratiskt, Ungern har precis som andra länder rätt att föra vilken politik de vill. Samma människor röstar alltid vänster, staten eller EU ska bestämma; inte individerna dvs. folket. Därför blir det oerhört intressant när man intervjuar människor på stan och alla tycker det är jätteviktigt att Sverige tar emot människor, och samtliga kan tänka sig att ha inneboende migranter… men när det väl kommer till kritan.. då går det inte av olika anledningar.

Livets gyllene regel enligt kristendomen

Dagens arroganta individer som medverkar i videon har alla det gemensamt att de lever i någon sorts godhet. Många är dessutom av uppfattningen att människor som levde för 2000 år sedan var stenåldersmänniskor; man föraktar många gånger den kunskap dessa människor bidrog till. Bibeln är en sådan bok som många människor helt förkastar, ändå har den boken kanske mer än någon annan legat till grund för den västerländska civilisationen. Bibelns berättelser handlar om att ge människor verktyg att hantera olika situationer, kunskap som förmedlats i många generationer. Att ta del av dessa kunskaper gör inte människor till kristna eller religiösa, utan snarare civiliserade. En sådan lärdom är livets gyllene regel, en regel som samtliga intervjuade fullständigt förkastar:

”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger. „

– Matt. 7:12, Bibel 2000

Att tala sanning är alltid mycket enklare

Ponera att någon av dessa “goda” människor sagt följande: “nej vi har tagit emot för många, vi tar inte emot läkare i samma utsträckning som okvalificerade (dvs. köerna ökar), vi har tappat kontrollen”; vad hade då skett? Jo vederbörande hade kunnat svara “nej jag vill inte låta människor från tredje världen bo hemma hos mig”, eftersom det är vad väldigt många människor känner. Istället ljuger dessa “goda” människor och säger att deras hem självklart står öppna. När Samhällsnytt sedan testar desta påståenden genom att föra fram en person som är bostadslös är det som hämtat från Fawlty Towers/Pang i bygget, lögnerna och undanflykterna fullständigt haglar; och man blir skamsen. Skammen är dock ett sundhetstecken, för det innebär att det finns hopp.

Är du inte villig att öppna upp ditt hem, rösta inte på partier som vill öppna gränserna

På samma sätt som livets gyllene regel är det här mycket enkelt, är du inte villig att öppna upp ditt eget hem; rösta då inte på partier där du ska tvinga andra att göra det. Vill du inte fylla din trapp med “spänannde” människor från tredje världen, tro inte att din nästa vill göra det heller. Är du inte villig att själv ha ett hem för ensamkommande barn som granne, förakta inte andra människor som tänker samma sak när det blivit ett faktum. Har du däremot gjort ditt hem till ett kollektiv, där du lever likt Johanna Möller med människor från dessa länder; rösta på Annie Lööf eller Stefan Löfven med gott samvete. Däremot om du inte gör det, förvänta dig inte att vi andra vill göra det för att du vill bäva ditt dåliga samvete med att rösta för öppna gränser.

Lev som du lär, då kan ingen någonsin attackera din person oavsett om du är för helt öppna eller stängda gränser. Dagens problem är att många människor åsidosätter livets gyllene regel och tycker alla andra ska ta ansvar; själv vill man inte ta det. Att vara solidarisk 2019 innebär inte att man själv betalar, utan att andra människor ska stå för de “godas” solidaritet; det är ett totalt hyckleri. Med tanke på alla problem som uppenbarats i Sverige där vi nu ska likt Saudiarabien ha delade tider i simhallen, och det faktum att Ungerska omklädningsrum fortfarande är gemensamma för kvinnor och män; måste vi fundera vem som är boven? Vem är det som är boven, är det Viktor Orbán som varit oerhört restriktiv med migration eller är det Stefan Löfven och Annie Lööf som likt människorna på gatan öppnat dörrarna och låtit 100 000-tals per år komma hit? Hur många bor på Annie Lööfs gård, hur många migranter har Stefan och Ulla huserat?

Nu finns det säkert människor som tycker det är fel att vi diskuterar Samhällsnytt eftersom dessa påstås ha en värdegrund som är fel; de antidemokrater som helt blockar argumenten pga. budbäraren är mycket fel ute. Den typen av uppfattningar tar aktiv strid mot demokrati, pressfrihet är något liberaler tidigare stridit för; idag strider man mot. Tommy Deogan som genomfört intervjuerna lyfter något viktigt i dessa klipp, att det är stor skillnad vad svenskar egentligen tycker, vad de säger; och hur de egentligen handlar. Det är något vi behöver ändra på, de som inte vill ha världens mest radikala migrationspolitik med öppna gränser måste kunna säga det; det är en fullständigt legitim åsikt att föra fram. Det innebär inte att man är rasist, eller en hemsk människa; utan att man helt enkelt har en annan uppfattning än de extremister/radikaler som styr vårt land.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook