När Snecker (V) visar hur hon lär, gör hon som kommunister alltid gjort

Man brukar säga att har man inte röstat vänster innan man är 20 år så har man inget hjärta, röstar man vänster efter man är 20 så har man ingen hjärna. Kanske är det ett ganska slående påstående, även om många socialister landat i socialismen just eftersom man anser sig vara intellektuella; de flesta s.k. upplysta socialister tror sig nämligen kunna bygga det perfekta samhället. Ingen har dock lyckats, vilket gör att kommunister idag avfärdar alla andra regimer som tidigare prövat denna lära som att de inte stått för riktig kommunism. Det väsentliga problemet är just att det är en dröm, företrädarna missar nämligen baksidorna av vad som händer när man tar andras egendom (“omfördelar resurser”) och ger till de man lyfter fram som berättigade; välfärdsbyggarna och företagarna lämnar landet (ingen vill jobba gratis). När socialismen därför hittat in i i exempelvis genus, hudfärg och HBTQ och personer som Linda Snecker spyr ut sitt hat att det är (de vita heterosexuella) männens fel, så förstår hon inte baksidan av hur vanliga människor av manligt kön känner; därför passar hon på att dissa män som råkar spilla ut sitt kaffe och tror sig samtidigt göra något bra. För oss andra är det uppenbart att hon saknar empati.

Socialism saknar i grunden empati för andra människor

Många socialister sätter sig ofta på höga hästar och ser sig som bättre människor än sina medmänniskor, just för att de tror att deras ideologi står för något högre. Marknadsekonomi (det som oftast kallas kapitalism) bygger på girighet säger man, eftersom socialister förstår inte hur en fri marknad är uppbygd. Marknaden löser nämligen köparen och säljarens problem, köparen efterfrågar en vara som säljaren erbjuder där priset blir vad båda accepterar; något som praktiseras på Tradera 1000-tals gånger per dag. Enligt socialisters logik är alltså alla säljare utsugare och giriga parasiter eftersom dom vill göra vinst, där deras lösning istället handlar om att man ska handla på Coop som är just svindyrt eftersom människor i hög grad handlar där av ideologiska skäl; inte för att det är billigt – därför behöver dom inte prispressa lika hårt som Lidl. Personer som Snecker tror på fullt allvar att alla företag är av ondo, således vill man att staten ska sköta både ägande och produktion; men precis som dyra Coop har det i alla statliga monopol (bara en säljare finnes som exempelvis Systembolaget) visat sig att priserna stiger i takt med sjunkande kvalité; när konkurrenskraften saknas så försvinner morötterna att förädla produkten eller för den delen sänka priset. Därför är den också empatilös, den skiter nämligen helt i både kundens nytta och plånbok.

Kapitalismen bryr sig om sina medmänniskor

Ett företag som vill ha sina kunder kvar kommer göra allt för att så ska bli fallet, därför umgås många företagare med sina kunder; man skapar mervärden. Därför är det inte ovanligt att mindre företag skickar med extra varor för att du ska känna dig värdefull, vinstdrivande företag bryr sig därför om sina kunder eftersom man vill behålla dem. Skulle man därför spilla ut sitt kaffe på McDonalds så kommer personalen komma och hjälpa dig att torka, du kommer få den varma blick socialister som Linda Snecker (V) vägrar ge om man är man, eftersom Donken inte vill att du besöker Burger King. Fenomenet är lika tydligt så länge det finns konkurrens och företagen tävlar om sina kunder, en säljare som inte förstår det utan exempelvis skrattar åt en kund som spiller ut sitt kaffe kommer inte bli långvarig. Själv började jag jobba på McDonalds när jag var 13 år, redan då förstod jag att om jag hade bettet mig som Linda Snecker (Instagram var dock inte uppfunnet) så hade jag blivit avskedad; hon är idag nästan tre gånger så gammal och polletten har uppenbart inte trillat ner.

Så här agerar bara människor som är försörjda av staten

Läser man Sneckers bakgrund står det inget om något vanligt jobb, vilket säkerligen har format hennes värderingar väldigt negativt. När man aldrig arbetat privat är det väldigt lätt att man dels tappar uppfattningen om hur svårt det är att tjäna pengar, samtidigt som man inte begriper de mekanismer som skapar affärsmöjligheter. Det är nämligen väldigt svårt att driva ett företag och försöka sälja en vara och samtidigt fördöma sin kundkrets, hade toasittringstillverkaren Snecker AB publicerat en bild där hon uppmanat sina kunder att inte bekräfta män; hade åtminstone hälften av hennes kunder istället sökt sig till det anrika företaget Ifö istället. Det är nämligen så en marknad fungerar, företagare som därför går ut och älskar Black Lives Matter eller ANTIFA får räkna med att förlora de som inte gillar budskapen; och därför är företag många gånger försiktiga i vad man tycker (Bert Karlsson är ett av få undantag, han marknadsför sig istället mot sina likasinnade).

När Vänsterpartiets toppnamn Linda Snecker därför visar hur hon behandlar män är det sorgligt att se, för i grunden visar hon vad hon är för en människa. Hon har nämligen tappat respekten eller kanske alltid saknat den för sin omgivning. Men när samma Snecker står och pratar om tolerans och att vara inkluderande, men samtidigt uppmanar sina följare att inte möta mäns blickar för att de ska må dåligt; är det just så socialisternas folkmord alltid inletts. Människor som tittar bort, människor som tappat respekten för sina medmänniskor; det finns nämligen inga som tycker så illa om oliktänkande som socialister. Det beror på att de svalt retoriken om att allt är någon annans fel, du och jag bär ansvaret för deras ”lidande”; därför har det aldrig varit några problem att mörda de 110 miljoner människor som försvunnit. Kommunister som Linda Snecker har nämligen sedan länge avhumaniserat alla som stått i deras väg och kallat dem för roten till allt ont. Vill man dra det till sin spets, kan man sammanfatta det som att avhumaniseringen börjar med en kopp kaffe och slutar i Gulag.

Man brukar säga att har man inte röstat vänster innan man är 20 år så har man inget hjärta, röstar man vänster efter man är 20 så har man ingen hjärna. Kanske är det ett ganska slående påstående, även om många socialister landat i socialismen just eftersom man anser sig vara intellektuella; de flesta s.k.…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook