onsdag, november 29, 2023

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken av att radera ut människor från historien, den uppskattade snickaren på TV4 fick alla sina program utraderade under #Metoo; samtidigt som han nu friats i domstol. På samma sätt raderas nu Paolo Roberto ut från historien efter att ha ertappas köpa sex, maten som bär hans namn kan inte längre säljas precis som kokböckerna med de uppskattade italienska recepten. Samtidigt säljs fortfarande Adolf Hitlers Mein Kampf eller Karl Marx ännu mer dödliga motsvarigheter, vars texter utgjort ideologisk grund för minst 100 miljoner mänskors död. På både Bokus och Adlibris kan man exempelvis även köpa böcker skrivna av dubbelpolismördaren Jackie Arklöv eller dubbelmörderskan Annika Östberg. Istället går gränsen vid Paolo Roberto som köpt sex, dessa titlar går inte längre att hitta genom sökningar på respektive sida däremot hittar man slutsålda icke sökbara titlar om man googlar externt. Massmördare eller vanliga polismördare som dessutom gjort sig skyldig till krigsbrott kan dock fortsätta säljas utan problem. Varför?

Josef Stalin rensade senare bort Leo Trotskij från historien efter att själv ha kommit till makten. (I talarstolen står Lenin.)

Yttrandefriheten testas inte i lugna vatten

För att se hur stark den nymarxistiska korrektheten i Sverige är bör den ställas mot yttrandefriheten, eftersom det är inga problem för en person som befinner sig inom värde(av)grunden att ge ut en bok. En sån person kommer tycka att vi lever i ett samhälle med total yttrandefrihet, eftersom man aldrig på riktigt utmanat den. Yttrandefriheten är endast relevant i motvind eftersom det är inga problem att ge ut en bok som är okontroversiell. Däremot är det tydligt att när åsiktspiskan går, spelar det ingen roll hur goda recept Paolo skapat, hur läcker hans lasagneplattor blir i ugnen eller vilka underverk hans träningsböcker gör med läsarens biceps; att köpa sex strider mot nymarxistiska genusidéer punkt slut. Därför drabbas han mycket hårdare än Gunilla som gick ut med ett par solglasögon på huvudet, eller Jackie Arklöv som avrättade två poliser; dessa har nämligen inte tagit strid mot värdegrunden vi “alla” står för.

Precis så här fungerar diktaturer

När staten eller eliten bestämmer hur alla ska tycka är det nämligen väldigt lätt att fullständigt krossa en människa, eftersom personen sagt eller gjort något som utifrån moraliska aspekter varit fel. För alla som tittat på den fantastiska serien Chenobyl finns ett bra exempel när Sovjetunionens tyngsta atomforskare medger att haveriet också beror på att spetsen på kärnkraftverkens styrstavar var gjorda i grafit som var billigare och inte grundämnet bor, något som ökade effekten istället för att stänga ner reaktorn. En sanning som var känslig eftersom Sovjet tystat ner problemet, en sanning som utifrån sociala aspekter kostade honom hela sitt liv. Tillvägagångssättet skiljer sig inte mellan Sovjets värde(av)grund där socialismen alltid “stod för det bästa” (men i verkligheten erbjöd det sämsta) eller Sveriges värde(av)grund där man ska krossas om man utmanar offermentaliteten kring genus, etnicitet, religion, sexuell läggning, klimat-påståenden om jordens undergång eller numera coronaviruset utifrån vetenskap; dvs. de nymarxistiska eller post-modernistiska grundpelarna i världens mest jämställda land…

Kristna budskapet om förlåtelse?

Vad hände med förlåtelsen i samhället? Ett fenomen som helt blivit underställt den värde(av)grund eller åsiktskorridor som är gällande. I dessa radikala tider är det tydligt att de som en gång lärt sig att hata, aldrig någonsin ändrar uppfattning; som feminist är det inget konstigt om man tycker sexköpare bör dö men att personer som Arklöv bör släppas ut eftersom han i deras värld är ett offer. Paolo må ha gjort bort sig ordentligt, men han är fortfarande en människa; är man det som dubbel polismördare? Sossarnas sexköpslag är dessutom direkt kontraproduktiv eftersom man tillåter utbud (dvs. prostituerade) men kriminaliserar efterfrågan (dvs. torskarna), vilket är helt idiotiskt om man nu vill komma till bukt med sexhandel; eftersom all ekonomisk teori pekar på att man skapar en svart sektor där riskerna stiger (nu är dock inte marknadsekonomi sossarnas starkaste gren). Vill man få bort prostitution måste man kriminalisera både köpare och säljare, att ge sig på köparen för att det finns en helt laglig marknad… det är mycket motsägelsefullt eftersom de som utmålas som “offer” kan locka sina “gärningsmän” helt utan straff; men hur väl rimmar det med nymarxistisk politik att placera offer i fängelse? Kanske finns det mer än ett offer i verkligheten, två olyckliga individer som har problem; vad hände egentligen med lika inför lagen eller den jämställdhet socialisterna predikar om? Inkluderar inte den Roberto?

Än mer bisarrt är när man ska förstöra en massa mat bara för att någons nuna kläder förpackningen, hur “hållbart” är det? När pensionärer idag har svårt att få råd med mat tåls det att fråga hur man resonerar? Det är ju inte den soltorkade tomaten eller knådade pastan som gjort fel, den kan fortfarande mätta någon hungrig människas mage. Som PK-kund går det utmärkt hälla upp företagets pasta i en neutral förpackning när man kommer till hemmet, de flesta människor äger Tupperware. Till skillnad från Hitler vars böcker fortfarande säljs på både Bokus och Adlibris uttryckte Paolo ånger, han gjorde något som alla barn fått lära sig redan i första klass; att säga förlåt. Resultatet blev istället det motsatta där den ena efter den andre såg möjligheter att låsa in honom till upp till 4 år eftersom han gjorde ett uttalande och resonerade om kvinnan verkligen var där frivilligt… han försökte ta sitt ansvar i den mån det var möjligt. Dessa radikaler vill alltså straffa honom mer för att han gjorde det som var rätt och riktigt?!?

Varför ska vi vanliga människor låta radikala människors texter bli avgörande hur vi ska se på Paolo som människa? Alla människor kan göra fel och får skämmas för sig själva, men den som uttrycker ånger och förlåtelse bör också få en chans att göra rätt; annars är vårt samhälle inte längre ett samhälle. Hur modigt är det att både lyfta och kasta sten på den som säger förlåt och till skillnad från våra politiker tar ansvar för sina handlingar?

För den som vill köpa Paolos kokbok till nedsatt pris (Buuks.se säljer förövrigt inte Mein Kampf):
https://buuks.se/shop/paolos-stora-italienska-207225p.html?gclid=CjwKCAjwtqj2BRBYEiwAqfzurxHExieLzMDvtO1gk-1Vuq0faEQnwF7zixhLB_vwLnGm08c3YXItyBoCwisQAvD_BwE

0 0 röster
Article Rating

2 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Source: Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett. […]

beach cafe ambience
1 month ago

beach cafe ambience

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x