Hur mår någon som hotar Sverige med inbördeskrig som ett “skämt” eller “studie”…?

Efter att ha publicerat ett flertal klipp där han hotar med inbördeskrig, försöker ena kriminella grupperingar, talar om redan mobiliserade personer över hela landet och att de är beredda att dö för sin sak; släppte “Nordiska Avdelningen” något som tycks vara en mycket förvirrad dementi. I den nya filmen säger sig personen bakom filmerna, Krar Al-hamede, att vi inte ska ta hans hot på allvar (även om han underströk motsatsen i minst en tidigare film), samtidigt som han tillägger att vi svenskar brukar säga att “i varje skämt finns det en sanning”; vad det nu betyder i sammanhanget? Han uppger sig också vara student, samt skuldsatt i nästan alla butiker i Malmö som dessutom skulle gett honom kredit.

Enligt hans egna uppgifter ska han ha använt alla sina pengar för att finanseria dessa “projekt”, varav han nu tvingats vända sig till socialen för att pengarna är slut. I klippet säger han sig också sedan två veckor ha en god man (alltså någon som sköter hans ekonomi etc.), samtidigt som han påstår att han inte tror det kommer att behövas så länge till… I samma klipp uttrycker han också att det varit “roligt” att genomföra dessa projekten, men att han backar på de antisemitiska uttalanden han gjort eftersom han har både judiska vänner som är nästan som syskon.

Huruvida den här personen bör ställas till svars hos kriminalvården (utifrån hot) eller hos medicinavdelningen (pga. ej vid god mental hälsa) är inte upp till den här redaktionen att bedöma, vi kan bara konstatera att någon som påstår sig ha ett eget parti för att sedan utlova inbördeskrig och sedan backa; är högst sannolikt i behov av någon form av hjälp. Det är inte normalt beteende, och man förstår heller inte sitt eget bästa. Den här sortens videos som “Nordiska Avdelningen” / Krar Al-hamede publicerat skapar nämligen misstanke åt alla skötsamma invandrare som finns i Sverige. Om Krar Al-hamede velat minska rasismen i Sverige har hans videos varit mycket kontraproduktiva, hans märkliga dementi kommer nämligen inte läsas av alla som sett hans hot på olika plattformar; tvärtom är det troligt att han gjort livet svårare för många skötsamma invandrare som försöker leva sitt liv som folk gör mest.

Att två gånger säga att vi inte ska ta hans hot på allvar, samtidigt som han tillägger att i varje skämt finns det en sanning bör betyda att svenska myndigheter agerar. Förslagsvis behandlar man Al-hamede på samma sätt som någon lustigkurre som skojar med tullen om att man har 1 kg heroin i bakluckan; dvs. skruvar sönder vederbörandes bil för att konstatera att så inte är fallet. Det är därför rimligt att säkerhetspolis säkerhetsställer att det inte finns vapen, extrema kopplingar och att denna person inte är en fara för andra (eller sig själv för den delen). Det måste nämligen kosta att ringa ut brandkåren när det inte brinner, på samma sätt som det måste få konsekvenser om han hotar alla medborgare, poliser, ordningsvakter, folkvalda Sverigedemokrater eller domare… även om det är ett skämt. Samhället behöver agera oavsett om det innebär böter, fängelse eller ett madrasserat rum (vilket är en senare fråga); vi kan inte ha människor som går runt och publicerar videos där man tycker demokratin som vi känner den ska störtas och inget händer; skämt eller ej måste nämligen hot tas på allvar.

Efter att ha publicerat ett flertal klipp där han hotar med inbördeskrig, försöker ena kriminella grupperingar, talar om redan mobiliserade personer över hela landet och att de är beredda att dö för sin sak; släppte “Nordiska Avdelningen” något som tycks vara en mycket förvirrad dementi. I den nya filmen säger sig personen bakom filmerna, Krar…

Kommentera utan Facebook