torsdag, februari 29, 2024

Hur mår någon som hotar Sverige med inbördeskrig som ett “skämt” eller “studie”…?

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Efter att ha publicerat ett flertal klipp där han hotar med inbördeskrig, försöker ena kriminella grupperingar, talar om redan mobiliserade personer över hela landet och att de är beredda att dö för sin sak; släppte “Nordiska Avdelningen” något som tycks vara en mycket förvirrad dementi. I den nya filmen säger sig personen bakom filmerna, Krar Al-hamede, att vi inte ska ta hans hot på allvar (även om han underströk motsatsen i minst en tidigare film), samtidigt som han tillägger att vi svenskar brukar säga att “i varje skämt finns det en sanning”; vad det nu betyder i sammanhanget? Han uppger sig också vara student, samt skuldsatt i nästan alla butiker i Malmö som dessutom skulle gett honom kredit.

Enligt hans egna uppgifter ska han ha använt alla sina pengar för att finanseria dessa “projekt”, varav han nu tvingats vända sig till socialen för att pengarna är slut. I klippet säger han sig också sedan två veckor ha en god man (alltså någon som sköter hans ekonomi etc.), samtidigt som han påstår att han inte tror det kommer att behövas så länge till… I samma klipp uttrycker han också att det varit “roligt” att genomföra dessa projekten, men att han backar på de antisemitiska uttalanden han gjort eftersom han har både judiska vänner som är nästan som syskon.

Huruvida den här personen bör ställas till svars hos kriminalvården (utifrån hot) eller hos medicinavdelningen (pga. ej vid god mental hälsa) är inte upp till den här redaktionen att bedöma, vi kan bara konstatera att någon som påstår sig ha ett eget parti för att sedan utlova inbördeskrig och sedan backa; är högst sannolikt i behov av någon form av hjälp. Det är inte normalt beteende, och man förstår heller inte sitt eget bästa. Den här sortens videos som “Nordiska Avdelningen” / Krar Al-hamede publicerat skapar nämligen misstanke åt alla skötsamma invandrare som finns i Sverige. Om Krar Al-hamede velat minska rasismen i Sverige har hans videos varit mycket kontraproduktiva, hans märkliga dementi kommer nämligen inte läsas av alla som sett hans hot på olika plattformar; tvärtom är det troligt att han gjort livet svårare för många skötsamma invandrare som försöker leva sitt liv som folk gör mest.

Att två gånger säga att vi inte ska ta hans hot på allvar, samtidigt som han tillägger att i varje skämt finns det en sanning bör betyda att svenska myndigheter agerar. Förslagsvis behandlar man Al-hamede på samma sätt som någon lustigkurre som skojar med tullen om att man har 1 kg heroin i bakluckan; dvs. skruvar sönder vederbörandes bil för att konstatera att så inte är fallet. Det är därför rimligt att säkerhetspolis säkerhetsställer att det inte finns vapen, extrema kopplingar och att denna person inte är en fara för andra (eller sig själv för den delen). Det måste nämligen kosta att ringa ut brandkåren när det inte brinner, på samma sätt som det måste få konsekvenser om han hotar alla medborgare, poliser, ordningsvakter, folkvalda Sverigedemokrater eller domare… även om det är ett skämt. Samhället behöver agera oavsett om det innebär böter, fängelse eller ett madrasserat rum (vilket är en senare fråga); vi kan inte ha människor som går runt och publicerar videos där man tycker demokratin som vi känner den ska störtas och inget händer; skämt eller ej måste nämligen hot tas på allvar.

5 2 röster
Article Rating

5 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

1 Comment
äldsta
nyaste Flest röster
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rundborg
Rundborg
3 years ago

En fara för rikets säkerhet och dess ursprungsbefolkning och bör utvisas till hemlandet i region mena området.p.rundborg.

Anonymous
Anonymous
3 years ago

In på mentalsjukhus lås dörren släng sen nyckeln där ingen kan hitta den någonsin

Peter Michael schwarz.
Peter Michael schwarz.
3 years ago

Personen är en fara för rikets säkerhet och dess medborgare och bör förpassas till hemlandet i mellersta östern.p.rundborg 2020

relaxing jazz instrumental

relaxing jazz instrumental

morning music
3 months ago

morning music

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
1
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x