Hur i *** kan vi vara redo att ta emot IS-terrorister? Myndigheterna tar ju inte ens ansvar idag?

För alla individer som tyckt terrorism känts som en intressant möjlighet att utveckla sig själva har Islamiska staten kunnat motsvara efterfrågan. Världen har dock varit av en annan uppfattning och successivt har Islamiska Staten i Levanten tryckts tillbaka, vilket genererat ett antal återvändare till vårt och andra länder. I Sverige har stollar vänster om mittlinjen propagerat för att ge dessa människor gratis körkort och bostäder, dvs. gränsen för politiskt korrekthet har tangerat nya mål när även massmord på civila sopas under mattan; allt i humanismens namn. Listan kan göras lång på “humanister” som uppenbart blir upprörda över att Hanif Bali (M) tycker terrorister ska ruttna i Syriska fängelser: Annika Strandhäll, Anne Ramberg, Eva Dahlgren, Daniel Suhohnen eller LO-pampen Mats Eriksson (gift med handelsminister Linde); hur är man funtad om man fördömer någon som fördömer terrorism? Terrorister är inga offer, de ska sitta i fängelse.

Stödtelefon – den svenska metoden

Det spelar ingen roll om det är ett fartyg som sjunker på Östersjön, en flodvåg som sveper in över turiststränder, människor som skär halsen av andra och återvänder; svaret är alltid en stödtelefon. Vi har stödtelefoner till precis allt, samtidigt är det inte helt ovanligt att se rapporter på att dessa inte fyller sin funktion. I rapport efter rapport har vi kunnat se att ingen kontaktar dessa återvändande terrorister, vilka man delegerat ner till socialtjänsten; som om landets kommuner hade den kompetensen? När politikerna skriker sig hesa om att “vi måste ta ansvar” och samtidigt inte tar det ansvaret själva eftersom de inte kan leda, knuffar dessa istället den heta potatisen ner i byråkratin så att individer som normalt sett hanterar äktenskapsproblem eller narkotikakonsumtion nu ska hantera terrorism; förutsatt att terroristen inte pratar av sig i stödtelefonen. I Stockholm är Moderaternas svar att dessa människor ska besökas man är till och med upprörd att besöken inte skett, vilket för tankarna till hemtjänsten och åldringar snarare än till återvändande terrorister; och denna retorik kommer från ett s.k. “högerparti”? Hur är det möjligt? När farliga individer återvänder till Sverige måste vi ha riktiga ledare med ryggrad, som har det rättspatos som krävs för att åtala eller åtminstone utreda dessa individer mycket noggrant. Uppenbart kan man inte stava till ansvarstagande idag, den s.k. högern kapitulerar fullständigt genom att begå harakiri på bästa sändningstid.

Donald Trumps utsträckta hand

Donald Trump behöver inte hjälp av den svenska socialtjänsten, ej heller den svenska stödtelefonen; Förenta staterna behöver hjälp att ställa terrorister och sympatisörer inför domstol. Det är nämligen så ett civiliserat samhälle fungerar, skär man halsen av människor eller arrangerar BBQ med krigsfångar i bur; då ska man ställas inför domstol. Donald Trump utgör normalen eftersom han ber om hjälp att ställa dessa individer till ansvar, som aldrig själva gav de fångar de tagit den rättegång de nu själva får; dessa mördade sina offer i de värsta grymheter vi sett sedan nazismen och kommunismens dagar.

Svenska politiker känner sig redo, uppenbart inte befolkningen

Aldrig har så många haft så få att tacka för så lite, en liten klick individer som kört det här landet till botten på så många områden; där man nu “svartmålar” om man ställer sig kritisk. Det säger sig självt att när dessa terrorister med sympatisörer inte ställs inför rätta, är det totalt vansinne att låta dessa individer återvända utan att behöva ta ansvar för sina handlingar. Det faktum att hundratals återvänt och vi inte sett några fällande domar för terrorism eller krigsbrott, samtidigt som de värsta grymheter skett gör att Sverige är allt annat än redo att ta emot dessa individer. Det förstår hela befolkningen, utom den styrande elit som upprörs över Balis synpunkter att de bör “ruttna” i Syriska fängelser. Eva Dahlgren har skrivit fantastisk musik, men vad vet hon om krigsbrott; tycker verkligen denna sångerska att massmördare och terrorister hör hemma i ett civiliserat samhälle? Hur kan Eva Dahlgren ignorera de folkmord som skett, vad har hon för människosyn? Kanske ska vi se Dahlgrens m.fl. twittrande i samma ljus som någon som inte tyckte nazisterna behövde ställas till svars i Nürnberg? Hade Dahlgren “kräkts” att det var hemskt att Göring, Hess, Ribbentrop, Kaltenbrunner, Rosenberg och Streicher m.fl. hade ruttnat i Spandaufängelset även om påståendet endast kan stämma in på Rudolf Hess eftersom de andra dömdes till döden 1946 och han fick livstid?

Kanske är det Eva Dahlgren, Annika Strandhäll, Anne Ramberg tillsammans med Daniel Suhonen och inte Hanif Bali som ska ställas till svars när dessa så uppenbart ställer sig på terroristernas sida? Hade deras synpunkter handlat om rätten till en rättvis rättegång, hade den här redaktionen gett dem stöd för den typen av uppfattningar; även en terrorist har rätt till både ett seriöst försvar och en rättssäker process. Har vi inte det då är vi inte bättre än de värsta diktaturerna som ofta har summariska rättegångar, domstolar får dessutom sin legitimitet från moralisk överhöghet där den rättvisa prövningen är det viktigaste grundfundamentet. Det är dock helt legitimt att propagera för att de ska stanna i Syrien, dömas till döden eller livstids fängelse; man är knappast en sämre människa för att man är för tuffare straff med tanke på de brott dessa gjort sig skyldiga till.

Donald Trump bör således inte ta hjälp av Sverige här eftersom vårt lands politiska ledning är radikaler i att desto mindre ansvar en terrorist behöver ta; desto större humanister är den politiska ledningen. Den sortens ordning är direkt farlig, vi behöver ett ledarskap som vågar kalla brott mot mänskligheten för vad det är; den värsta sortens gärningar man kan göra. När man istället kritiserar de som tar den ståndpunkten, då är vi inte redo att ta emot en enda terrorist. Det är snarare vi som bör sträcka ut en hand till USA och dess allierade att utreda de terrorresenärer som kommit hem; ty vår socialtjänst är redan fullbelagd med människors med världens alla typer av bokstavskombinationer som gör att de inte kan arbeta. Snälla Donald Trump, hjälp det svenska folket!

För alla individer som tyckt terrorism känts som en intressant möjlighet att utveckla sig själva har Islamiska staten kunnat motsvara efterfrågan. Världen har dock varit av en annan uppfattning och successivt har Islamiska Staten i Levanten tryckts tillbaka, vilket genererat ett antal återvändare till vårt och andra länder. I Sverige har stollar vänster om mittlinjen…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook