Det är alltid intressant att se hur vänstern arbetar i praktiken, när man utåt vill ge sken av att vara en röd ros; men det är tydligt att taggarna är vassare än vad man tror. Sedan många år är det mycket känsligt att vara sverigedemokrat och fackligt engagerad, det finns idag otaliga fall där man från högre ort avskedad människor pga. att de haft fel politiska uppfattningar. Att medlemmarna velat ha personen eller att man som anställd varit älskad av kollegor har inte spelat någon roll, vill man minska invandringen är man per definition paria i samhället enligt dessa politiskt “korrekta” operatörer. När socialdemokraternas fack Kommunal därför gör en undersökning om partitillhörighet är det mycket intressant att Sverigedemokraterna är strukna, samtidigt som Miljöpartiet figurerar två gånger.

Att så tydligt låta sig inspireras av Josef Stalin

Även om de flesta människor inte går så långt som skådespelaren Sven Wolter som hängde upp massmördaren Stalin på väggen, finns det idag många som likt Wolter låtit sig inspireras av stalinismen. En period som i hög grad handlade om mörkläggning om hur många miljoner människor man skickade i döden i olika läger, men också hur man raderade människor ur historieböckerna. Kollegor som Leon Trotskij eller Lev Borisovich Kamenev som funnits med som tidiga ledare under Lenin, raderades ur historien av efterträdaren Stalin. På samma vis agerar idag socialdemokraternas olika fackförbund, man raderar människor och tystar ner dessa händelser i de fall det är möjligt. När Kommunal nu låtsas som att det inte finns några Sverigedemokrater i fackförbundet, borde ingen som förstått hur vänsterideologi fungerar vara förvånad.

Leon Trotskij och Lev Borisovich Kamenev skrivs ur historieböckerna, här vid ett av Lenins tal

Man talar om föregångsland

Precis som man ljuger och raderar människor ur historien sprider man alltid lögner om självbilden, där den blodröda linjen handlar om att man ser sig som bättre människor. Man ska nämligen utifrån högfärdighet uppfostra andra hur man ska leva, där vanliga människor ska gå runt och ha dåligt samvete för att man inte lever tillräckligt bra och släcker lampan tillräckligt ofta. Klimatångest är exempelvis en sådan uppfinning som handlar om att dominera andras sinnen till underkastelse, personer med klimatångest tenderar nämligen inte att rösta höger; utan man ska ha dåligt samvete om man glömmer släcka lampan när man går ut från toaletten.

Sprickor i fasaden

Precis som alla som sätter sig på höga hästar är det ofta svårt att visa att man faktiskt lever som man lär, vilket är tydligt när de stöddigaste politikerna visar sig ha exempelvis utsläppsbomber till bilar som i fallet med Lövin eller Åsa Romson som målade sin båt med giftig färg. Man säger nämligen en sak och gör något annat. Därför behöver man inte vara någon konspiratör för att dra slutsatsen av att bland de som fördömer Sverigedemokraterna hårdast, finns det garanterat många som sympatiserar med restriktiv migrationspolitik. Problemet är att hela deras karriär står och faller med att de upprätthåller sin politiskt korrekta fasad, och därför håller man truten. Hade dessa personer tyckt det varit så fantastiskt när utländsk arbetskraft (de som nu får jobb) trycker ner löner, eftersom genomsnittslönerna i utlandet är mycket lägre; hade vi sannolikt sett minska löner för de bäst betalda fackliga företrädarna. Det är också uppenbart att de som har toppositioner inom vänstern eller fackföreningarna bor mycket långt från de utsatta områden de hyllar så fort mikrofonerna och kamerorna är närvarande, kan det vara så att de likt sverigedemokratiska väljare inte vill bo där heller?

Att betrakta verkligheten för vad den är, och våga säga vad man faktiskt tycker är idag få förunnat. Därför är Kommunals undersökning inte speciellt förvånande eftersom den speglar mycket väl hur det svenska samhället fungerar. Lögnen är numera det bärande budskapet, istället för att engagera sig för man vill förändra vad som fungerar dåligt. Att en ökande skara sympatiserar med Sverigedemokraterna av fackliga medlemmar är därför inte speciellt konstigt, man har tröttnat på att billig utländsk arbetskraft trycker ner lönerna eller att man måste vara socialdemokrat för att vara skyddsombud. Lösningen i det större perspektivet brukar dock inte löna de som utövar censur, eller förtrycker andras uppfattningar; istället brukar dem likt andra tyranner för eller senare falla (sic semper tyrannis). Vanligt folk ser nämligen igenom lögnerna, det hände i Sovjet och DDR; det kommer ske i Sverige också. Frågan är bara hur lång tid det tar?

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook