Att halshugga sin flickvän är inte tillräckligt försvårande för livstids fängelse? Våra politiserade domstolar

Idag är det många som är väldigt kritiska till att man anser att Donald Trump politiserar domstolarna, samtidigt tror man att sånt aldrig skulle hända i Sverige; vi bor ju i världens bästa och minst korrupta land… eller hur? Men hur många gånger har man hört talas om en konservativ domare eller domar där man ser allvarligare än vad som förväntas? Istället är mönstret tydligt att vi ofta ser domar som inte speglar straffet folket efterfrågar utan framstår som lindrigt, eftersom gärningsmannen kommer undan billigt. Folk är inte kritiska för att Tishko Ahmed är invandare utan för att ännu en mördare kommer undan lagens strängaste straff, livstids fängelse, hans halshuggning är inte tillräckligt grov; där tingsrätt och hovrätt uppenbart gör kapitalt olika tolkningar av brottsbalken.

Det är inte kritikerna utan gärningsmannen som skapar rasism i samhället

Vad många politiskt korrekt programmerade fått för sig är att minsta yttrande om Tishko Ahmeds bakgrund är rasism eller främlingsfientlighet, ett påstående som är helt felaktigt eftersom han själv genom mord gjort sig rikskänd. Att lyfta fram ett sakligt påstående om att han som invandrare mördat en ung svensk kvinna är inte rasism, tvärtom är den som skapar rasism och främlingsfientlighet gärningsmannen som halshugger sin flickvän; istället för att acceptera att relationen tagit slut och hitta en ny flickvän. Att tro att människor inte lägger ihop mord med hederskultur och misslyckad migration, eller beskyllda de som påtalar det många människor tänker för att vara rasister är helt kontraproduktivt. Vill man få stopp på rasismen handlar det istället om att slå ner på och utvisa den kriminalitet Tishko Ahmed representerar, för att hederliga invandrade människor som lever som svenskar gör mest, ska slippa bli förknippade med ynkliga individer som halshugger sina flickvänner för att skydda sin s.k. “heder”.

Är det rimligt att en halshuggning där endast återfunnet huvud ger 12 år?

Vi är nog många som instämmer i att många domar som förkunnas i Sverige inte skipar rättvisa, eftersom progressiv vänsterpolitik sedan länge lyft fram förmildrande istället för försvårande omständigheter. Samhällets institutioner är idag impregnerade med offermentalitet efter identitetspolitikens intågande, en person som Tishko Ahmed är därför i deras verklighetsbeskrivning själv ett offer. Dessa radikaler anser att vi alla bär någon slags pervers kollektiv skuld, där vårt svek som samhälle fick honom att begå denna halshuggning. I deras förljugna värld kan man många gånger se likheter med Jesus som dog för våra synder, därför drar progressiva jurister sig för att utdöma vårt hårdaste straff; man har nämligen helt tappat fattningen om vem som är gärningsman och offer. Således finns det ingen drivkraft att döma halshuggare Ahmed till livstid utan man landar i “18 år” ute efter 12 år, och de som reagerar är svenska folket; inte den politiserade rättsapparaten. I tingsrätten är det annorlunda, där är nämndemännen i majoritet och är ofta lokalpolitiker; att man således fick en mer folklig förankring där de dömde till livstid istället för en vänsterprogressiv tolkning i hovrätten – är inte förvånande utan logiskt.

Vem du är spelar roll

Hade Mona Sahlin varit man och sverigedemokrat är det knappast troligt att hon klarat sig undan fängelse i praktiken, tvärtom står dörrarna hos Skavlan m.fl. ständigt öppna för någon av hennes status. På samma sätt fungerar det med en person som halshuggare Ahmed, hade han hetat Kurt Nilsson och huggit huvudet av sin fru är det nog få som tror att han inte hade fått livstid; det hade nämligen varit mycket svårt att bygga upp en bild av gärningsmannen som offer eftersom den vita mannen befinner sig längst ner i hierarkin som allas förtryckare.

Även om politikerna skärper straffen så ska vi inte räkna på att det får genomslag eftersom de som dömer i högre instanser inte trycker på för maxstraff; istället är det tydligt att man gärna på olika sätt ger straffrabatter. När Polen pensionerade sina äldsta domare från kommunisttiden genom att låta de gå i förtid var det många svenska vänsterpolitiker som var kritiska, själva har man dock inga problem att politisera domstolarna genom att utnämna individer med progressiv värdegrund. Därför är det mycket troligt att vi kommer få en offentlig konflikt den dagen en konservativ regering börjar utnämna konservativa domare, en konflikt som idag helt sopas under mattan eftersom man inte vill tro att domstolarna är politiskt influerade; vilket blir tydligt när en person som halshuggare Ahmed får vad som ser ut att bli 12 års fängelse. Att det inte anses grovt försvårande att han inte ens velat avslöja vart han lagt kroppen, utan att föräldrarna bara har Wilmas huvud att begrava eftersom han förvarade det i hemmet säger en del om hur lite progressiva jurister bryr sig om anhöriga och brottsoffer när man ger halshuggare Ahmed i praktiken 12 års fängelse där han redan suttit av 2. Det är förövrigt en skymf mot alla som bor i vårt land (infödda och invandrare) och särskilt Wilmas familj att halshuggare Ahmed får bo kvar och slipper utvisning. Så kan vi inte ha det!

Idag är det många som är väldigt kritiska till att man anser att Donald Trump politiserar domstolarna, samtidigt tror man att sånt aldrig skulle hända i Sverige; vi bor ju i världens bästa och minst korrupta land… eller hur? Men hur många gånger har man hört talas om en konservativ domare eller domar där man…

5 kommentarer

  1. Själv är jag Svensk med utländsk bakgrund, och tycker att 18 år som så kallade livstids fängelse är inte ens gämförbart med vad William Andersson gått genom på sina sista minuter i sitt liv, är beviset glasklart att killen är skyldig, då är det bara livstids fängelse ,bokstavligen tills han blir gaggig o dör i ett hål i bunker ska han vara, utan nåd, och ärligt talat, vad då rasistisk, är man inte respektfullt mot Sveriges grundlagar förtjänar man inte bo här, pick o pack HejDå

Kommentera utan Facebook