måndag, maj 25, 2020

Att beskriva verkligheten som den är inger förtroende, det är vad väljarna vill höra

Senaste artiklar

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Barack Obama debuterar som nymarxist genom att börja spela raskortet i sin kritik mot Trump.

Det var en uppenbart ny Barack Obama som spelat in en hälsning...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

I samband med att Novus presenterade sin undersökning om partiledare med högst förtroende är det fortfarande ingen svensk som kommer i närheten av Donald Trumps siffror som ligger runt 50 %. Den svenska listan toppas av Jimmie Åkesson som får 31 % tillsammans med Ebba Busch Thor, statsminister Stefan Löfven får endast 23 %. När väljarna hela tiden matas med lögner om att invandringspolitiken är lönsam (när man tar bort alla som inte kommer i arbete på traditionellt socialistiskt vis), säger det sig självt att folk tvivlar på det när sjukvården är så dyr att vi tvingas skära ner på läkare och sjuksystrar eller svårt handikappade människor får indragen assistans. Vi befinner oss nämligen i en politik strid vad som är verklighet, istället för vilka förslag som ska drivas.

Att vara eller inte vara socialdemokrat, det är frågan

Är man socialdemokrat är man likt östtysken helt övertygad om att man bor i världens bästa land, därför behöver dessa inte se det våld journalisten Joakim Lamotte råkar ut för när han går och filmar och intervjuar på stadens torg. En socialist tänker nämligen relativt, det är fortfarande mer laglydiga än kriminella i vårt samhälle. Läser man utrikesministerns man, Mats Erikssons Twitter tar han sympati med de grovt kriminella ligisterna, det säger en del om hur resistent man är mot att ta in den atmosfär som finns i Sverige idag. Lyssnar man på Löfven själv påstår han att det här har med klass att göra, och att hade man placerat vanliga Svenssons i dessa områden hade de gjort samma sak; uttalanden som är fullständigt häpnadsväckande påverkar inte hans förtroende i riksdagen… ty riksdagen representerar inte längre vanligt folk.

En statsminister utan demokratisk förankring

Tittar vi på Löfvens andra regering (2018-) har den stöd av både Centern och Liberalerna som gick till val på att fälla Löfvens första regering. Dessa partier svek alla de löften de gett till sina väljare, vilket möjliggjorde en andra Löfven regering vars väljarbas röstat för borgerlig politik. Det har inneburit ett fall i opinionen för exempelvis Lööf eftersom väljarna inte gillar personer som vilseleder sina väljare så kraftigt. Att regeringen inte är demokratiskt förankrad är också tydligt eftersom det inte finns en majoritet som velat se Stefan Löfven som statsminister, därför är kritiken massiv vilket vänstersidan nu kallar “hatisk”. Stefan Löfven gick till och med så långt att han i SVT resonerade kring att demokratin är hotad utifrån ett resonemang att oppositionen vuxit, som om Löfven själv (som saknar demokratisk legitimitet) vore den som var demokratins försvarare?

Att beskriva verkligheten som den upplevs för en majoritet

Den stora majoriteten ser en fullständigt havererad invandringspolitik som orsaken till att Sverige brinner i förorterna och att Sverige har lika många mord som som soluppgångar, man ser inte Löfvens förklaringar i klasskamp. Det säger sig självt att det blir mycket bisarrt när de maskerade ligisterna i Löfvens ögon är “arbetare utan arbete” och inte kriminella, och där svaren handlar om att beskatta företagen och rika mer så dessa ska få högre bidrag. Svenska folket vill inte se samma låg-affektiva bemötande som Svea Livgarde som tittade på när riksmarskalk Axel von Fersen mördades framför deras ögon, istället vill man se en polis som rensar gatorna från kriminella och burar in de man inte kan utvisa; för polisen har inte längre kontroll på dessa områden utan det är temporära insatser som fungerar tills polisen drar sig tillbaka.

Vi har varit naiva är något som blivit ett mantra i alla frågor vänstern tvingas krypa till korset och erkänna samhällsproblem, eftersom man har samma syn som utrikesministerns bättre hälft; problemen är så stora så man tar inte in dem. De som påtalat problemen i samhället har sedan länge brännmärkts som rasister eller i övrigt hatiska människor, samtidigt som de grovt kriminella ständigt utmålar sig som offer (offermentaliteten är den viktigaste komponenten i socialismen). Därför stiger Åkessons förtroende, hans verklighetsbild delas av flest svenskar idag, och det är också tydligt att han längs hela vägen stått för samma sak eftersom han inte hittat bisarra verklighetsförklaringar som endast de mest ortodoxa socialisterna inte ifrågasätter. Den s.k. “sverigebilden” krackelerar och det leder till att de som vågat påtala verkligheten stiger i förtroende, medans de som hittar klass- , genuskamp eller klimatalarmism som förklaringsmodeller minskar eftersom fler socialister ifrågasätter regeringen när uttalanden blir mer och mer bisarra.

Däremot är det inte troligt att januariöverenskommelsen faller eftersom inget av dessa partier vill ha ett omval när de minskar, utan regeringen kommer sitta kvar och försvagas mer och mer desto mer tid som går.

3 KOMMENTARER

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of
slaszlos
Guest

Skillnaderna mellan en patriot som älskar sitt land och folk gentemot en landsförrädare som står i främmande makters tjänster för infiltration.

Anonymous
Guest
Anonymous

Löven ger ut en egen julkalender med 24 minnesluckor

Curt Jansson
Guest
Curt Jansson

“utrikesministerns bättre hälft”, Ian?

Jag hoppas vid min salig hunds ande att
hon står för de bättre sju åttondelarna.

Kalla honom “sämre hälft”, så stämmer det liiite bättre.

Senaste ledare

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest tongivande i "klimatfrågan" inte ens...

Brott mot griftefriden bör kunna innefatta livstids fängelse om man inte kan fastställa mord

Vi ser det gång på gång, fall där vad som ser ut att vara mord inte kan...

Självklart vill ministern ha en (dyr) Corona-kommission för att utreda sina gigantiska misstag? … Eller?

Som vanligt när det kommer till socialistiska regeringar är det bara en tidsfråga innan någon vill tillsätta...

En generaldirektör som själv saknar kompetens, påstår att felet ligger hos medarbetarna

När en blind leder en blind faller båda i gropen är ett gammalt ordspråk, men ordspråket är...

Senaste replik

Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man...

Fler av våra artiklar: