Är det fräscht att Demokraterna fejkbokar Trumps platser för att hindra folk att komma dit?

Vi lever i en märklig tid där de som påstår sig arbeta för demokratin gör allt för att krossa den, där de som orerar om tolerans inte kan tolerera andras åsikter? Hur hade människor reagerat om Trump-administrationen bokat upp Bidens biljetter så att få kommit dit? Hur hade massmedia reagerat om de officiella företrädarna för Trump-kampanjen gått ut och hyllat och skrattat åt att man lyckats? Uppenbart har vi dubbla måttstockar, de “toleranta” “demokraterna” anser uppenbart att det är legitimt att hindra politiska motståndare att hålla möten om det tjänar deras sak, något som bör kritiseras och inte hyllas.

Trumps supporters är väldigt trevliga människor

När Trumps anhängare samlas är det positiv energi, det kastas inga ägg, bränns inga amerikanska flaggor och alla butiker står intakta kvar. Bland “Demokraterna” är det nu tvärtom, deras sammankomster är våldsamma, butiker plundras och slagfälten dagen efter för tankarna till Kristallnatten. Demokraternas supporters är idag så fulla med hat att det är inte längre möjligt att föra en saklig diskussion, de är nämligen så “upplysta” av att alla deras problem beror på deras kön, hudfärg, religion eller annan minoritetskultur att varje vit man eller t.o.m. kvinna är en förtryckare. Trumps väljare har inga problem att diskutera vare sig politik eller Trump, man är trygg i sina tankar och värderar sin frihet (demokrati inkluderat); därför kan vi också se Trump hylla enskilda Demokrater nu i Tulsa, Oklahoma eftersom han tycker det finns företrädare där som också gjort bra saker i dessa tider. Man skiljer på sak och person, när hörde man en Demokrat säga något positivt om någon Republikan?

Att Demokraterna saboterar Trumps möten

Alla som är demokratiskt sinnade bör kritisera politiska ledare som saboterar motståndares möten, det är inte så man vinner debatter eller poänger. Politik ska handla om saklighet och vad man uträttar, därför bör man göra det lätt för människor att ta del av politikers tal. När Trump erbjuder gratis möjlighet till biljetter borde det vara positivt eftersom alla får möjlighet att gå dit, det borde inte kosta pengar att gå på politiska möten. När “Demokraterna” i det läget saboterar för politiskt intresserade att gå på Trumps möten är den sannolika lösningen att det måste kosta pengar, det går inte att erbjuda biljetter gratis eftersom vänstern då börjar boka biljetter de inte vill ha.

Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) är inte vem som helst

AOC har under den senaste mandatperioden gjort sig känd för mycket extrema miljöidéer som att exempelvis avskaffa möjligheten att skaffa barn till förmån för klimatet, samtidigt som det varit mycket fokus på hudfärg och etnicitet. Numera är hon klimatansvarig i Bidens-kampanj, vilket om man läser hennes Green New Deal till stor del bygger på att avskaffa kapitalismen och marknadsekonomin till förmån för ett socialistiskt system. AOC har under dessa år blivit något av en inofficiell ledare för det Demokratiska partiet eftersom hon är betydligt mer tongivande i debatten än Joe Biden. Att Biden som anses högerorienterad och inte alls hemma i nymarxistisk offerretorik bjuder in AOC beror på att han behöver hennes sympatisörers röster. Därför ska man ta några sekunder och fundera på vad det betyder att en så pass inflytelserik hyllar att man saboterat en politisk motståndares möte?

Ett övergrepp på demokratin kan inte rättfärdigas bara för att man ger sig på USA:s president och Donald Trump, tvärtom ska alla som försvarar det fria ordet fördöma den typen av handlingar oavsett om det sker mot Demokrater eller Republikaner. När svensk och amerikansk media gör sig lustiga över att Trump inte fyller en arena i Oklahoma och deras egen kandidat Biden inte ens kampanjar i arenor blir det lite märkligt. Trump har nämligen fortsatt att hålla sina i jämförelse mycket fredliga massmöten i arenor även under sin mandatperiod, även om han tagit en paus i några månader under Corona-tiden. Trump-administrationen har gräsrotskontakt även efter valdagen, något som vi exempelvis inte ser i Sverige där motsvarande regering istället kallar vanliga människor som kritiserar dem för att de hotar demokratin; som om Löfvens regering var det 50 % röstade för? Är man “Demokrat” eller demokrat ska man försvara det fria ordet och underlätta för politiker att träffa sina väljare, inte organisera eller förstöra för opponenter; det är nämligen sinnebilden för ett totalitärt system.

Precis som att stölder börjar med knappnålar, börjar åsiktsförtryck med att goda människor inte reagerar på övergrepp utan snarare väljer att skratta med eller inte göra någonting; det är dags att försvara det fria ordet gott folk! Yttrandefriheten kan inte tas för given.

Vi lever i en märklig tid där de som påstår sig arbeta för demokratin gör allt för att krossa den, där de som orerar om tolerans inte kan tolerera andras åsikter? Hur hade människor reagerat om Trump-administrationen bokat upp Bidens biljetter så att få kommit dit? Hur hade massmedia reagerat om de officiella företrädarna för…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook