Aldrig har väl en försvarsminister tappat så mycket anseende så snabbt?

Man tror knappast det är sant, en försvarsminister som ställer sig likt en uppdragbar docka i tv för att där argumentera för rätten att kalla Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna för grisar. Utöver det haglade förolämpningarna där Hultqvist gick igenom pappret med sin nedskrivna lista på epitet: nazist, rasist, fascist – anklagelser; pinsamt var förnamnet. Peter Hultqvist har tidigare varit en minister som haft ganska gott anseende över blockgränserna, ett anseende som fullständigt utraderats efter den aktuella ”debatten” i SVT. Så fungerar nämligen anseende, det tar långt tid att bygga upp men går oerhört fort att utradera. Därför blir det minst sagt tragiskt när försvarsministern flyttar debatten från regementen och NATO till gris eller inte gris. Vilken vettig människa tycker det är värdigt?

Lex Samer och Judar

Ett återkommande påstående från vänsterns företrädare är Björn Söder (SD) och att han skulle sagt att judar och samer inte kunnat bli svenskar, vilket bygger på hur en journalist (en yrkeskår som är allt annat än neutral) fulciterat Söder. Enligt Söder själv förde han en diskussion om erkända minoriteter i Sverige, en fullt legitim diskussion; eftersom om dessa inte vore minoriteter skulle dem inte behöva särlagstiftning. Vad Söder diskuterade var just detta faktum, att minoriteter är just minoriteter och inte samma sak som majoritetsbefolkningen. I Finland kan man exempelvis vara “finländare” eller “finlandssvensk” (dvs. svenskspråkig boendes i Finland) men båda är finländska medborgare. I Sverige har vi inget ord för majoritetssvensk mostv. finländare, utan svensk ur ett kulturellt perspektiv likställs ofta med svensk medborgare. Här valde alltså en journalist att helt feltolka det Israelvännen Söder sa, där många vänsterpolitiker likt Hultqvist medvetet av politiska skäl upprepat denna lögn; trots att Söder dementerat sedan dag 1 (läs den gärna). Hur hederligt är det, och vad säger det om media och dessa politiker? Är det rimligt att tillskriva människor citat, och sedan upprepa dem trots att den anklagade aldrig ställt sig bakom citatet utan tvärtom protesterat sedan begynnelsen? Ett övergrepp mot en politiker som saknar motstycke i Sverige. I den amerikanska valrörelsen gjorde man samma sak med Trump, där man påstod gång på gång att han aldrig tagit avstånd från vit-makt rörelsen, trots att det finns massor av klipp där han gör just det.

Skata eller inte skata?

På samma sätt som socialisten Hultqvist skämmer ut sig genom att kalla Åkesson för gris, tåls det att fråga hur bra det demokratiska samtalet skulle bli om man kallade Hultqvist för en skata? Skator är nämligen djur som har svårt att skilja på ditt och mitt, något som man mycket väl skulle kunna använda som en metafor mot socialister. Men vad är vunnet genom att bete sig som socialdemokrater och sänka sig till den nivån? Sannolikt ingenting, det enda som gris-epitetet gör är att Hultqvist visar hur lite respekt han har för demokratin; samtidigt som han förpestar densamma med sin dynga.

Ygeman spekulerar i om Moderatledaren är demokrat eller inte

För alla som sett filmen ”Wag the Dog” finns det en scen där man leder bort en presidentskandal genom att säga ”det har inte med B3-planen att göra”, där man genast flyttat fokus till B3-plan som inte finns. På samma sätt är det minst sagt fräckt när energiminister Ygeman attackerar Ulf Kristersson (M) genom att säga att han inte påstår att Kristersson inte är demokrat; eftersom man mellan raderarna ifrågasätter huruvida han är demokrat eller inte. Den här tidningen kan ju på motsvarande sett skriva att vi inte säger att Ygeman inte är en tjuv, men varför ska vi sänka oss till den låga nivån? Är det så socialisterna ska locka väljare 2022?

Sverige behöver politiker som kan prata med varandra, inte politiker som gör allt för att smutskasta meningsmotståndare. När det här istället framstår som strategin, behöver oppositionen rikta misstroende mot de ministrar som inte klarar av att behandla meningsmotståndare med ens en gnutta respekt eller värdighet. Vi som land måste kunna förvänta oss mer av försvars- respektive energiministern, för som minister så representerar man en betydligt större del än sin väljarkår. Det måste rimligen finnas socialdemokrater som är bättre än så här om vi nu tvingas ha en rödgrön regering? Förslagsvis människor som inte ljuger utan att blinka, eller försöker plocka billiga poäng genom förolämpningar.

Man tror knappast det är sant, en försvarsminister som ställer sig likt en uppdragbar docka i tv för att där argumentera för rätten att kalla Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna för grisar. Utöver det haglade förolämpningarna där Hultqvist gick igenom pappret med sin nedskrivna lista på epitet: nazist, rasist, fascist – anklagelser; pinsamt var förnamnet. Peter…

5 kommentarer

Kommentera utan Facebook