Då arbetsförmedlingen läggs ner pga. ineffektivitet, och antalet svensktalande kamrater med rätt partibok sinar behöver vi nu hjälp att hitta vår nästa minister. Vi har dock en kravspecifikation som ni måste uppfylla, och vi är mycket noggranna speciellt när man inte fått alla livets viktiga lärdomar (läs gåvor) av Unga Örnar, SSU eller den lokala fackföreningen. Därför är vi tacksamma till Oberoende Förnuft och deras läsare att dom ställer upp och förmedlar vår anställningsannons för ministerjobb i Sverige; är det dig vi söker kanske?

MINISTER SÖKES.

Följande krav måste uppfyllas.

1. Den sökande får absolut inte inneha någon som helst kunskap om det ämnesområde som departementet ansvarar för.
2. Den sökande får inte inneha längre arbetserfarenhet utanför politikens område (fackliga blockader är meriterande, har företaget gått i konkurs för att inte tecknat kollektivavtal är det dock extra meriterande).
3. Den sökande får helst ej heller ha en längre livserfarenhet (förutom Unga Örnar, SSU etc.), är du fortfarande skriven hemma räknas det som ett plus.

För att kunna utföra arbetsuppgifterna kommer följande initiala internutbildningar att genomföras.

1. Lära sig att tillsätta en utredning, där målet är att (via sin presstalesman) informera allmänheten om vikten av utredningen, samt varför den måste ta minst 2 år och kosta 10 miljoner (desto större kostnad desto större satsning).
2. Lära sig hur man bokar långväga resor, tillsammans med de konsulter som skall jobba med utredningen, för att ta del av andra länders mindre lyckade projekt.
3. Lära sig att inte svara i telefon, eller på mejl som kommer från allmänheten och lära sig bortse från vem som betalar lönen.

Följande egenskaper prioriteras.
1. Alla synliga egenskaper som gör att du inte ser ut som genomsnittsbefolkningen i övrigt är ett plus. Kort, rejält överviktig, stort skägg, kortklippt lugg, eller synliga tatueringar är positiva och modiga egenskaper.
2. Rätt (feministiska) värdegrund är av yttersta vikt. Med detta menas att du är skyldig till att prioritera människor som kommer från andra länder före den s.k. “svenska befolkningen”, pensionärer i synnerhet.
3. Att du kan hålla långa anföranden där du inte antyder annat än att du har rätt värdegrunder.

Känner du att ovanstående beskrivning passar in på dig, skicka in ditt personnummer till redaktionen och swisha 50 kr så kontaktar något rekryteringsföretag dig för att göra en noggrannare personlighets analys om du gått vidare. På så vis vet regeringen om du kommer passa in med oss andra som delar ovanstående värdegrunder.

Välkommen!
Med Kamratliga Hälsningar
Stefan på Sveavägen 68

Av Pilot Emeritus

Pilot Emeritus är högflygande bakom spakarna, men är ändå aldrig helt uppe i det blå.

Kommentera utan Facebook