tisdag, december 5, 2023

Varför kallar SVT en halshuggning för ett knivdåd i sina TV-sändningar?

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Precis som i fallet med de tre tältande skandinaverna i Nordafrika som blev halshuggna valde SVT att kalla det “knivskador på halsen”, och i en annan artikel kunde man kort efter läsa om anonyma marockaner som tog avstånd samt försvarade att det inte hade med islam att göra; trots att gärningsmännen var islamister. Nu i helgen kunde vi återigen höra liknande förskönande formuleringar i SVT:s helgstudion samt SVT Rapport efter den lärare som i Frankrike blivit halshuggen pga. att han visat upp karikatyrer av profeten Mohammed en gång per år under en föreläsning om yttrandefrihet. Ett mord och en halshuggning SVT nu kallar “ett knivdåd mot en lärare igår kväll” respektive “brutalt knivmord”.

Även om SVT medarbetaren i Helgstudion i meningen efter påtalar att det är ett misstänkt islamistisk dåd utelämnar man uppenbart att motivet tycks vara lärarens yttrandefrihet, samtidigt som man tonar ner den oerhört brutala halshuggningen till ett knivdåd; som därför kan uppfattas som vardagsmat eftersom vi numera har dagliga knivdåd i Sverige.

I Rapportsändningen utelämnas precis som i Helgstudion att gärningsmannen skrek “allahu akbar”, men man säger inget om ett islamistisk motiv även om man lyfter fram att läraren ska ha visat upp karikatyrer av Muhammed.

Det bör tilläggas att SVT i sina skriftliga artiklar nämner att det handlar om en halshuggning, men när det finns många äldre människor i Sverige som endast använder TV:n för sin primära nyhetskälla; måste man inse att dessa får en vinklad bild. Förskönar man historien i sina nyhetssändningar men är mer korrekt kring kända fakta i sina artiklar, är det inte rätt utan rimligen bör man presentera givna fakta i både sändningar och artiklar.

5 5 röster
Article Rating

2 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
bossa nova music
1 month ago

bossa nova music

gym
gym
14 days ago

gym

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x