fredag, september 30, 2022

Varför kallar SVT en halshuggning för ett knivdåd i sina TV-sändningar?

Senaste artiklar

Annie Lööfs hat mot SD beror endast på mandat och matematik… inget annat! Gå inte på spelet!

Som vanligt när det kommer till politik måste man förstå att...

Varför förnekar alltid vänstern att andra socialister inte var ”riktiga” socialister? Det socialistiska kretsloppet förklarat.

Det är alltid intressant att lyssna på vänstersympatisörer när det kommer till...

Professor Lars Calmfors har tyvärr rätt kring M-förslaget om pristaket på el, så här tycker jag man borde tänka.

Även om Moderaternas förslag om pristak på el den kommande vintern både...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Precis som i fallet med de tre tältande skandinaverna i Nordafrika som blev halshuggna valde SVT att kalla det ”knivskador på halsen”, och i en annan artikel kunde man kort efter läsa om anonyma marockaner som tog avstånd samt försvarade att det inte hade med islam att göra; trots att gärningsmännen var islamister. Nu i helgen kunde vi återigen höra liknande förskönande formuleringar i SVT:s helgstudion samt SVT Rapport efter den lärare som i Frankrike blivit halshuggen pga. att han visat upp karikatyrer av profeten Mohammed en gång per år under en föreläsning om yttrandefrihet. Ett mord och en halshuggning SVT nu kallar ”ett knivdåd mot en lärare igår kväll” respektive ”brutalt knivmord”.

Även om SVT medarbetaren i Helgstudion i meningen efter påtalar att det är ett misstänkt islamistisk dåd utelämnar man uppenbart att motivet tycks vara lärarens yttrandefrihet, samtidigt som man tonar ner den oerhört brutala halshuggningen till ett knivdåd; som därför kan uppfattas som vardagsmat eftersom vi numera har dagliga knivdåd i Sverige.

I Rapportsändningen utelämnas precis som i Helgstudion att gärningsmannen skrek ”allahu akbar”, men man säger inget om ett islamistisk motiv även om man lyfter fram att läraren ska ha visat upp karikatyrer av Muhammed.

Det bör tilläggas att SVT i sina skriftliga artiklar nämner att det handlar om en halshuggning, men när det finns många äldre människor i Sverige som endast använder TV:n för sin primära nyhetskälla; måste man inse att dessa får en vinklad bild. Förskönar man historien i sina nyhetssändningar men är mer korrekt kring kända fakta i sina artiklar, är det inte rätt utan rimligen bör man presentera givna fakta i både sändningar och artiklar.

5 5 röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x