onsdag, oktober 20, 2021

Hur kan en betald semester från politiken öka förtroendet?

Senaste artiklar

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...

När (S)ocialisterna utser ny ledare visar de tydligt hur mycket de föraktar demokrati.

Att Stefan Löfven kastar in handduken från en dag till en annan borde...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Fornuft_ingress1Gång på gång hör vi politiker som råkar ut för trassel som tar “timeouter”, idag rapporterar medier om att Kent Ekeroth tvingas ta timeout. Denna timeout är förövrigt Ekeroths andra, då hans första var efter det som i media blev känt som “järnrörskandalen”. Frågan kring politisk timeout är egentligen större än huruvida Herr Ekeroth svingat mot någon med för stor trut, utan vilka politiker vi vill ha som våra företrädare. Ekeroth lockar säkerligen de mer radikala krafterna inom Sverigedemokraterna, men han är garanterat ett sänke för mer moderata krafter och hans person försvårar definitivt möjligheterna till andra partisamarbeten. Sen är det säkert som Ekeroth säger att människor provocerar honom, dock måste man kunna vara så pass professionell att man håller sig ifrån bråk; om det så betyder att man inte rör sig i kroglivet.

Järnrörsskandalens bortglömda aspekter
Som vi tidigare tog upp i en artikel var själva järnrören i den tidigare skandalen en mindre detalj i vad som nästan passerat förbi obemärkt. Det faktum att Sverigedemokraternas rättspolitiske talespersonen Ekeroth står och tittar på när Erik Almqvist (SD) är på väg att göra en anmälan om olaga hot, när han efter polisens ”jobbiga” frågor ångrar sig; och sedan skrattar åt kommentaren ”det funkar alltid att vara ögontjänare” borde diskvalificera honom från justitieutskottet. Hade han istället haft någon form av rättspatos hade han ställt sig på den gripne mannens sida, istället för att skratta åt Almqvist tilltänkta anmälan om hot och bara tittat på (vilket man uppenbarligen inte tagit på allvar). Den typen av karaktär är inte bättre än rikspolischefen Eliasson som också är fel man på fel plats.

Ekeroths riksdags- och utskottsplats
Kent Ekeroth är vald till riksdagen, och hans mandat ska respekteras precis som alla andra folkvalda riksdagsledamöter. Däremot kan man med tanke på hans passivitet och handlande vid järnrörsskandalen ifrågasätta om det är någon man vill ska representera partiet i frågor om rättvisa? Uppenbarligen råder det brist av denna vara. Med tanke på att Ekeroth är civilekonom kanske det finns poänger i att se över om han inte kan göra mer nytta i t.ex. skatteutskottet, trafikutskottet eller varför inte EU-nämnden?

Det rimliga i Kent Ekeroths fall är inte att man tar semester i två veckor, och sedan gör entré som en renässansens renlevnadsmänniska; beroende på utredningens gång. Förslagsvis funderar SD-ledningen över vad som gör att vederbörande ständigt hamnar i dessa situationer (även om det sker pga. andras påhopp), sedan omplacerar man honom där han har en chans att uträtta något konkret. Någonstans rimmar det dåligt att vara rättspolitisk talesperson om just synen på rättvisa antingen tidigare brustit eller numera ifrågasätts… Kanske har man mer lycka i trafikutskottet?

0
0
rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x