Kommer du köpa det politiskt korrekta riset Bens Original? Eller väljer du konkurrenten?

När företag efter företag tävlar i grenen politisk korrekthet har nu det kända risföretaget Uncle Bens börjat marknadsföra sig som Bens Orginal. Det har nämligen visat sig att den gamla trevliga glada farbrorn i logotypen anses rasistisk eftersom han har mörk hudfärg. För alla oss som inte stödjer den yttersta vänstern och Black lives matter har logotypen gett ett trevligt intryck, den gamle Ben som symboliserar tradition och kvalité. När media och BLM-rörelsen istället vill vi ska se stereotypisk rasism, och företaget dessutom ger efter tåls det att fråga hur man resonerar?

Att gå in i en matbutik fungerar på precis samma sätt som du går till en vallokal, den valsedel du tycker om hamnar i kundvagnen istället för valkuvertet. Du som kund kan nämligen själv välja om du vill handla chips från OLW eller Estrella, börjar det ena företaget marknadsföra sig som ett tydligt alternativ för politisk korrekthet kan du kvickt välja konkurrenten. Därför var det många som var kritiska till Linas matkasse när de beklagade sig att deras Google-annonser hamnade på Avpixlats hemsida, uppenbart ville inte företaget att deras läsare skulle köpa deras dyra matvaror och recept (kallat matkasse).

Därför ska du som kund fundera nästa gång du köper ris, tycker du att den gamle Ben symboliserar rasism och att företaget nu gjort upp med sin “hatiska” historia så ska du självklart köpa Bens Orginal. Tycker du att företaget viker ner sig för anarkister, sågar sin egen historia eller i övrigt beter sig ömkligt så ska du självklart välja ett annat märke. Det är nämligen den rätten vi kunder har i en marknadsekonomi, vi kan genom att välja den vara vi föredrar rösta vad vi anser om Uncle Bens förvandling till Bens Orginal. Det är inte konstigare än att en massa individer inte kunde tänka sig köpa italienska produkter kopplade till en känd boxare, sannolikt föredrog vissa kunder plötsligt Barilla eftersom man inte kunde tolerera att boxaren köpt sex.

Huruvida Uncle Bens säljer mer produkter som Bens Orginal återstår att se, det grundar sig nämligen i om fler kunder tillkommer för att handla politiskt korrekt ris än de som lämnar pga. att de tycker förändringen känns tragisk. Företaget tar således en risk när man politiserar sitt varumärke, snarare än att stå upp för att Uncle Ben lika gärna kan hylla mångfalden. Om deras chansning blir framgångsrik bestämmer du, du väljer vilken vara som hamnar i din varukorg.

Hur gör du? Kommer du fortsätta köpa Bens Orginal eller kommer du byta? Tycker du något annat ris är godare, tips gärna våra läsare. Kommentera gärna nedan!

När företag efter företag tävlar i grenen politisk korrekthet har nu det kända risföretaget Uncle Bens börjat marknadsföra sig som Bens Orginal. Det har nämligen visat sig att den gamla trevliga glada farbrorn i logotypen anses rasistisk eftersom han har mörk hudfärg. För alla oss som inte stödjer den yttersta vänstern och Black lives matter…

Kommentera utan Facebook