lördag, december 2, 2023

MSB:s mångmiljoner på genus och identitetspolitik visar hur bisarrt samhället blivit

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Vi har i en serie artiklar diskuterat identitets- och genuspolitikens (även kallad nymarxism) intåg i Sverige, vi har sett dessa “värde(av)grunder” i skolor, sjukvård, public service och nu även hos MSB; dvs. den myndighet som ansvarar för vår civila säkerhet. Istället för att ex. köpa in flygplan som kan brandbomba eller fler brandbilar har man lagt ca 26 miljoner kr på olika genusprojekt, vilket visar hur bisarrt samhället är; för finns dessa kostnader hos Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) så är det inte en orimlig tanke att liknande hjärntvätt upphandlats hos andra myndigheter.

Vad “fan” har vi då fått för våra surt förvärvade skattepengar?
Enligt NB Nyhetsbyrån (rekommenderas varmt) lade MSB 2010 16 miljoner fördelat lika på två projekt, “Den genuskodade räddningstjänsten – jämställdhetens förutsättningar” och “Genus och räddningstjänst, teknik organisation och jämställdhetsintegrering”. Förra året startade man upp två projekt för totalt 10 miljoner kr “Har den nya utbildningen skydd mot olyckor bidragit till att ändra synen på vem som kan bli brandman?” samt “Kan maskulinitet i sig betraktas som en risk?”.  En relevant fråga hade då kunnat vara hur många flygplan man kan hålla i luften sett i flygbränsle i fem dagar istället för nymarxistisk hjärntvätt av personalen? Räknar man på Fredrik Höglunds siffror, 2014 på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps presstjänst, så borde man kunna hålla 43 brandbombande flygplan i luften under 5 dagar, eftersom varje flygplan kostar 600 000 kr per arbetsvecka. Planen är dock dyra att köpa in, dessa kostar 250 miljoner kr stycket.

Omstruktera riksrevisionen och börja utreda genuskostnader
När den tidigare chefen för MSB, Helena Lindberg (2009-2017), ytterst ansvarat för att inhandlat dessa radikala vänsterkurser till sin personal, numera sitter som en av tre riksrevisorer är det minst sagt anmärkningsvärt. Om man inte förstår att 26 miljoner på nymarxistiska kurser är fel, är man inte lämplig att placeras på att granska statens övriga kostnader; eftersom man helt avssaknar både kritiskt tänkande och har lika mycket ryggrad som en amöba.

När prioriteringarna är så åt skogen att man satsar på vänsterextrema genuskurser behöver svenska folket få uppgifter om vilka myndigheter som satsat på vad, är det här något Svenska folket vill ha? Finns det liknande projekt på andra myndigheter än MSB där man exempelvis tittat på problem med maskulinitet eller genusnormer? Hur många cancerläkare eller mål mat för våra pensionärer hade vi kunnat få istället för att det offentliga genomfört HBTQ-certifieringar (nymarxistisk indoktrinering) via RFSL; hur mycket har inte denna lista kostat skattebetalarna? Syftet handlar om att samla en massa grupper i samhället i olika kränkta bokstäver, och få dessa att känna sig utsatta kollektivt; medans man säljer in det under begreppet “tolerans”. Därför står många politiker och nämner HBTQ i praktiskt taget varje fråga, eftersom man försöker locka varje offergrupp; allt enligt Karl Marx principer om identitetspolitik. Bokstavskombinationen har dessutom växt och i utlandet inkluderas även Intersexuell eller Frågande, men det finns även de som vill inkludera andra “utsatta” minoriteter i samhället. En nykter fråga i sammanhanget är om alla transexuella har problem, och samma politiska uppfattningar att man kan generalisera dem i ett T eller om alla H som i homosexuella är offer? Helt säkerligen finns det många stolta både homo- och transpersoner som är allt annat än offer, och absolut inte vill reduceras till en offergrupp; utan är som folk är mest. Queer är dock ett tillstånd som är någon form av ortodox genusåskådning där man är så pass indoktrinerad av Marx (utan att förstå det själv) att man inte ens erkänner sitt eget kön, medans intersexuell är människor som exempelvis fötts med könsdelar av båda könen; vilket är mycket ovanligt.

Genus är ingen akademisk vetenskap!
Idag finns det genusvetare och en fakultet som kallas genusvetenskap, vilket är nymarxistisk troslära där man med mycket ovetenskapliga metoder vrider och vänder statistik för sina egna ändamål. I denna förljugna lära utnytjar man människors okunskap kring hur man betraktar urvalet i en population. Ett bra exempel är att män står för de flesta brotten i samhället, vilket är helt sant; men hur vetenskapligt är det att generalisera utifrån den kunskapen? Tittar man på alla män i samhället är det ca 0,26% av alla män som sitter i fängelse, dvs. 99,74 % gör det inte; hur kan man då säga att det är en manlig gen att sitta i fängelse? Riktiga vetenskapsmän hade istället exempelvis tittat på låga skolresultat, kopplat till drogproblematik, kulturella skillnader, grad av utanförskap i samhället och sedan sett om dessa grupper har en förhöjd risk att hamna i fängelse? Så kallade genusvetare bortser istället i sitt urval på de 99,74 % av alla män som inte sitter i fängelse, och använder istället 0,26 % som sitt urval för att generalisera över övriga 99,74%; vilket är djupt missvisande men politiskt effektivt att använda för att dupera icke kritiskt tänkande individer. När man numera kan vara professor i dessa studier, säger det rimligen allt hur knäppt samhället blivit.

Det är den maskulina mannen som befriade världen från Adolf Hitler, och det var maskulina män som tog sig upp i tvillingtornen i New York för att rädda andra; eftersom att män är starkare än kvinnor generellt talat. Det betyder inte att kvinnor inte kan kvalificera sig för att bli brandmän, men det innebär att tar man in för svaga kvinnor så äventyras verksamheten dvs. dessa behöver klara de fysiska krav som ställs på män. Det gör inte maskulinitet till ett problem, det är en både ovetenskaplig men framförallt vänsterradikal tanke.

När Sverige har åsiktsfrihet är det en mycket viktig princip att inte tvinga på sin personal genuskurser och nymarxistisk indoktrinering, framförallt inte på skattepengar som ska gå till vård skola och omsorg. Vad människor väljer att göra på sin fritid lägger sig inte denna redaktion i, men när genusvetenskap inte är en vetenskap utan en politisk uppfattning (nymarxism) är det dessutom fel att tvinga på människor radikala uppfattningar många gånger mot sin vilja. Den regering som tillträder till höst bör således entlediga de myndighetschefer som sanktionerat dessa kurser, samt tillsätta en ny riksrevision. Nymarxism är varken relevant för verksamheten, värdegrunder är inte förenligt med demokrati; eftersom den går stick i stäv med åsiktsfriheten som är fullständigt vital. Det finns dessutom inget positivt som kan vinnas genom att en massa grupper känner sig som offer.

0
0
röster
Article Rating

1 KOMMENTAR

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Fernheden på Oberoende förnuft skriver det jag har känt länge nu, att identitets- och genuspolitiken bara är en slags nymarxism, som […]

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x