måndag, juni 27, 2022

Damberg handlingsförlamad när 7 plan landar från England med potentiell muterad smitta

Senaste artiklar

Den kommande finanskrisen kommer slå mycket hårt mot Sverige, brace for impact!

Vi lever i en tid där mycket pekar på att vi kommer...

När Vänsterpartiet ska stävja våldet med fler socialsekreterare, är man en del av problemet.

Sveriges kanske mest allvarliga problem är att vi har en massa politiker...

Sverige ska inte ha några parallellsamhällen sa Magdalena (S), men vad ska hon göra åt saken?

Om det är något som kännetecknar svensk politik är det ansvarsfrihet, vem...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Vill man fundera vad man ska göra i händelser av kris kan man ofta titta på vårt grannland Norge, ett land där statsförvaltningen tycks fungera hyfsat eftersom de agerar när något händer. I Sverige agerar vi inte, vi kommunicerar eller positionerar oss. Därför är det inte konstigt att sju plan kan landa från Storbritannien med potentiell muterad mer aggressiv smitta helt utan åtgärder, dessa passagerare är välkomna ut och kan exempelvis ta några extrapass i hemtjänsten så här innan jul; grattis alla äldre… Damberg har nämligen positionerat sig i att han vill stoppa flygen, vilket är något annat än att faktiskt göra det; för den trogne socialdemokratiske väljaren är det ett övertygande bevis på att vi nu är på väg åt rätt håll. För alla oss andra är det ännu ett misslyckande eller någon som sen kommer ut som ”naiv”.

I Norge tänker man annorlunda, där tvingas alla passagerare registrera sig på regeringens hemsida; samt underkasta sig 10 dagars karantän samt obligatoriskt coronatest. De passagerare som istället valt Sverige som destination är som sagt öppna direkt in i samhället, uppenbart bryr sig ingen om riskerna.

När Sverige tagit bort ansvarsfriheten kan vi aldrig ställa Damberg till svars, hans passivitet och rätt till fredagsmys blir istället mer prioriterat än att göra allt han kan för att stoppa flygen; eller åtminstone placera passagerarna i karantän. Vi har nämligen inga resurser, eftersom bl.a. de skenande migrationskostnaderna ätit upp all form av beredskapspengar eller kapacitet.

Det är egentligen inte konstigare än politiker som kommunicerar att medborgarna ska vänta tills nästa buss om den är full, istället för att agera och köpa in 10 nya bussar för att sprida ut passagerarna alternativt sätta in minibussar på linjer som saknar passagerare och omallokera bussarna till trängseln. Dessa politiker har aldrig åkt buss, de inser inte att nästa buss är minst lika full och istället blir retoriken likt Marie Antoinette som påstått ha sagt att det hungriga franska folket ska äta kakor.

Mikael Damberg har varit en katastrof sedan han tillträdde, en person som t.om. hyllade den antidemokratiska Decemberöverenskommelsen som han gärna såg som praxis i Svensk politik (dvs. att man ska rösta ner sina egna förslag så länge man inte är i majoritet). Han har som många socialdemokrater ofta gör pratat om straffskärpningar mot den organiserade brottsligheten, men precis som de brittiska flygen är det ord och inte handling.

Damberg är f.ö. till yrket flyttkarl, och har sedan barnsben arbetat inom politiken, han har också 140hp på förvaltningslinjen.

5 1 rösta
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x