Vem representerar Fredrik Reinfeldt idag?

Oftare och oftare ser vi Fredrik Reinfeldt uttala sig om amerikansk politik (idag i SVT), där han genomgående demoniserar amerikanska Republikanerna. Under tiden som partiledare för Moderaterna var det istället tvärtom, då var det uppenbart att han duckade i frågan om han stödde Obama eller McCain/Romney. Orsaken var att Moderaterna var ett delat parti, båda åsikterna fanns representerade. Även Kinberg-Batra duckade även om hon hade ett stort porträtt på Hillary Clinton, en av de mest korrupta politiker vi sett i modern tid på väggen i sitt arbetsrum. Vad har skett med Fredrik Reinfeldt sedan han lämnat Rosenbad?

Att vara eller inte vara livegen, det är frågan?

Fredrik Reinfeldt är knappast oberoende, som anställd i en amerikansk investmentbank står han demokraterna mycket nära, tåls att fråga om han ens hade kunnat uttrycka en annan åsikt och behålla jobbet? Reinfeldt har blivit en predikant i mängden som gång på gång sprider rädsla istället för balanserad diskussion, en tragisk föredetting som tycks sakna intellektuell integritet vilket fler och fler föraktar och börjar genomskåda. Tar man Göran Persson är det en helt annan nivå, Persson kan som oberoende lyfta fram människor som har andra politiska värderingar än honom själv. Det är en styrka, det finns en hederlighet byggt på saklig analys vilket är respektingivande. Lyssnar man på Fredrik Reinfeldt är det svårt att skilja innehållet från det budskap George Soros gjort gällande med sin finansiering av migrationsströmmar och påståenden kring s.k. “global warming”; dessa tycks vara slående lika vilket hade varit minst sagt märkligt om det inte vore för vem som är hans arbetsgivare. 

“Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” 
Fredrik Reinfeldt 2006

Foto: The EITI from Oslo, Norway / Wikimedia Commons

Reinfeldt påstår att Trump sprider rasism

Reinfeldt påstår att Trump sprider rasism är inte heller sant, hitta ett citat av Trump där han talar negativt om USA:s svarta befolkning. Det är inte rasism att påstå att det finns kriminella i de flyktingströmmar som vandrar mot USA, Trump är ju dessutom noggrann med att påpeka att det säkerligen finns många goda människor i strömmarna med. I CNN beskrivs numera vita som djävulen och ondska, man diskuterar om de ska få resa fritt; det är dock inget Reinfeldt är kritisk mot.

Svenskar matas av en vinklad bild om Republikanerna

Faktum är att republikanerna befriade USA:s slavar, man valde färgade 100 år innan demokraterna gjorde det till kongressen och man har alltid stått upp för just allas lika värde i liberal kontext. För de som följt med i Jordan B Petersons resonemang handlar deras synsätt om “Equality of opportunity” (jämlikhet), inte “Equality of outcome” (jämställdhet). Åker man söderut i USA är det demokraterna och inte republikanerna som alltid stått för rasismen, KKK är ett demokratiskt och inte republikanskt påfund. Demokraten, president Wilson var sannolikt medlem, och president Truman sympatiserade med dem i sin ungdom (känd som presidenten som släppte atombomberna). När Jesse Owens vann OS-guld i Nazityskland som färgad man var han inte välkommen till Roosevelt i vita huset tillsammans med de andra. Demokraterna har likt Socialdemokraterna alltid arbetat aktivt på att placera färgade i getton, och sen kommer man var fjärde år och påstår att högern är rasister. Går det för bra för dessa områden så mister Demokraterna / Socialdemokraterna röster, och därför renoveras de inte. Rosengård är fortfarande Rosengård osv. Är det en slump att det var Rudy Giuliani (Rep) som städade upp New York City från kriminalitet?

Att vara höger innebär att man inte ser människor som offer, utan vill att alla oavsett hudfärg / genus ska stå på egna ben ekonomiskt; dvs. inte vara beroende av staten. Vi äger alla vår egen framtid. Lyckligtvis har fler och fler börjat ifrågasätta det här i USA, för det är en felaktig bild som sprids att högern står för hat eller rasism. Vi har sedan några veckor valt att lyfta fram en mycket  intressant republikan på Oberoende Förnuft (uppe till höger där det står “intressanta debattörer”). En ung tjej som talar till det svarta USA, hon heter Candace Owens och är mycket intressant. Följ gärna och få en annan uppfattning än den bruna sörja Reinfeldt försöker göra gällande.

En annan intressant talare är Allie Stuckey som gjort sig känd för att förespråka god maskulinitet istället för svaghet hos män. Här är en rolig satirisk film där hon driver med demokraternas narrativ, narrativ som även hittat till Sverige genom identitetspolitiken. 

Oftare och oftare ser vi Fredrik Reinfeldt uttala sig om amerikansk politik (idag i SVT), där han genomgående demoniserar amerikanska Republikanerna. Under tiden som partiledare för Moderaterna var det istället tvärtom, då var det uppenbart att han duckade i frågan om han stödde Obama eller McCain/Romney. Orsaken var att Moderaterna var ett delat parti, båda…

4 kommentarer

  1. Ian! Bra beskriva sammanhang runt politker och påverkanspersoner. Som ex Reinfeldt “som anställd i en amerikansk investmentbank står han demokraterna mycket nära”. Sammanhang och familjehistoria färgar oss och vad gäller Reinfeldt finns en udda familjehistorik med en färgad förfader från Usa som arbetade en kort tid i Sverige inom cirkusliknande sällskap. Han, John Hood och en flicka från Baltikum blev upphov till Fredriks släkt. Cirkusförfadern försvann dock och lämnade landet, barnet och mamman. Tror detta fortfarande färgar Fredriks utanförskapskänsla. Det är så jag ser på Fredrik Reinfeldt. Utanförskapskänsla. Sverige är i grunden “barbari” som han sa. Hans iskalla attityd och självsyn påverkade politiken till nya Moderaterna. Påverkade hela Sverige. Nu är det politiska samtalet låst (även) tack vare nya Moderaterna som skulle vara en motvikt mot socialismen. Vi ska akta oss för personer inom polititiken som ser “demos”, folket, som barbarer och sig själva som superiori.

Kommentera utan Facebook