Nej, Trump har inte förolämpat drottningen vilket media nu påstår…

Mediekåren slutar inte att förvåna, man tar till de mest ohederliga argument man kan för att sänka Trump; vad annars finns där att ta till när USA rent ekonomiskt går som en klocka? Under gårdagen har media i väst pumpat ut att Donald Trump ska ha förolämpat drottningen genom att först vara försenad ca 15 minuter samtidigt som han inte ska ha bugat inför drottningen. Personer som skriver den typen av artiklar vet mycket lite om amerikansk etikett, än mindre hur möten mellan två statschefer ser ut.

“An american President does not bow to foreign rulers”
Det här är en gammal etikettsregel som funnits och har sina anor från när tretton förenta stater bröt sig loss från det brittiska imperiet, eftersom de inte vill bli beskattade av en utländsk monark “no taxation without representation” där man inte hade inflytande. Därav så införde man en etikettsregel som sa att en folkvald ledare som USA:s President aldrig ska behöva buga sig för utländska monarker (som inte är folkvalda). Denna regel har varit praxis fram till Barack Obama började buga sig för ex. det saudiska kungahuset, och det japanska kejsardömet. Ett beteende som inte anses lämpligt i USA eftersom amerika alltid värderat “frihet” som själva sinnebilden för sitt land. På samma sätt bär därför en amerikansk president inga utländska ordnar. Att han skulle ha gått framför drottningen är ett rent missförstånd då de missförstår varandra, varav han stannar och inväntar rätt sida; något som uppenbart blivit en världsnyhet.

Den amerikanska presidentens bilkonvoj
Är det troligt att en bilkonvoj på någonstans mellan 50 och 100 fordon står och faller med endast huruvida Donald Trump är hövlig eller inte? Även om man har fri lejd en dag som denna tar ett sådant entourage tid att framföra, det har inte heller med hövlighet att göra. Det faktum att mottagande statschef ankommer några minuter innan besökande statschef är inget ovanligt, det som däremot är ohederligt är att man plötsligt klockar tiden mellan den förste och den andre som att den andre är försenad och kablar ut det över världen. Hade drottning Elizabeth fått vänta en timme efter utsatt tid, då hade det säkerligen funnits fog för att tala om försening; men det här handlar om att misskreditera Trump.

Liknande artiklar vanligt förekommande
Vi har sett den här typen av artiklar länge i media, berättelser om att han smyger runt nattetid i morgonrock och inspekterar porslin; till att han skulle ha förolämpat frankrikes första dam genom att säga att hon var både “vacker” och i “good shape” underförstått för sin ålder (vilket är en vanlig komplimang i ett icke radikalt feministiskt land). Samtidigt är det ingen som ifrågasätter ovärdigheten att ha en Trump-ballong i blöja när han kommer på besök, något som dessutom påstås vara sanktionerat av Londons borgmästare; tåls att fråga vem som egentligen inte visar respekt?

Det är ett problem att tidningarna blivit så pass ohederliga att man inte berättar om amerikansk kultur, utan istället passar på att utnyttja befolkningens okunskap för att polarisera dem; något som numera är mycket vanligt. Det är helt okej att vara motståndare till Donald Trumps politiska idéer, men dagens problem är att människor inte blir informerade vad hans ståndpunkter och motivationer handlar om; utan att man matas av artiklar som att han förolämpar drottningen eller är rasist. Man sätter inte längre saker i sitt sammanhang, oavsett om det gäller murar, barn som skiljs från sina föräldrar (…när föräldrarna hamnar i fängelse).  Hade människor förstått hans idéer, hade man förstått att ex. all frihandel inte är bra frihandel eftersom det leder till att arbetare förlorar sina jobb när produktionen flyttar utomlands. Donald Trump driver den politik Socialdemokraterna borde driva, dvs. ställa sig på arbetarnas sida (några man vinklar som bönder i media) och inte se på som regeringen Löfven när Göteborgs Kex flyttar till Lettland. Globala idéer rimmar mycket dåligt med arbetarvänlig politik, utan man ska självklart handla med varandra; men samtidigt måste man reglera så Sverige och USA fortfarande behåller industri i landet.

Donald Trump gick inte “till val på rasism”, han gick till val på att ändra att USA:s bytesbalans är negativ dvs. att USA blöder ekonomiskt (bortsett från sin skuld) eftersom mer pengar rinner ut än som kommer in. Därför vill han lägga skatt på företag som flyttar sina fabriker till Mexiko (likt vi ser här med våra kex) för att betala månadslöner på några ynka % jämfört med andra sidan gränsen; och sedan importerar sina egna produkter. Därför lägger han också skyddstullar på att basvaror som stål och aluminium ska vara värt att producera i USA, något inte EU förstår som försöker straffbeskatta Harley Davidson och amerikansk Brandy; handel ska vara win-win. Dessutom behöver presskåren generellt bli informativ och objektiv istället för att man bedriver kampanjjournalistik, eftersom verkligen oftast består av fler aspekter än en; samt att det är mycket allvarligt om människor inte kan lita på vad som skrivs pga. ohederliga krönikörer som letar enkla klick.

Mediekåren slutar inte att förvåna, man tar till de mest ohederliga argument man kan för att sänka Trump; vad annars finns där att ta till när USA rent ekonomiskt går som en klocka? Under gårdagen har media i väst pumpat ut att Donald Trump ska ha förolämpat drottningen genom att först vara försenad ca 15 minuter…

4 kommentarer

  1. “…men dagens problem är att människor inte blir informerade vad Trumps ståndpunkter och motivationer handlar om; utan att man matas av artiklar som att han förolämpar drottningen eller är rasist. Man sätter inte längre saker i sitt sammanhang…..”
    Samma sätt ser vi i Sverige när det gäller SD. Med SD ska kvinnor tvingas in i köket, alla invandrare utvisas osv. Folk läser inte programmen utan lyssnar på skitsägare som heller inte har läst programmet-

Kommentera utan Facebook