Foto: Skärmdump Teskedsorden.se

För det första är testet i sin utformning mycket bisarrt och visar endast hur radikalt Sverige är, uppenbart vet inte upphovskvinnorna heller vad rasism handlar om. Flera av punkterna tar aktiv strid mot demokrati, där man är ett svin om inte håller med. Observera det vi närmast tjatat om i artikel efter artikel, socialism och andra totalitära idéer kommer ALLTID under en flagga av OMTANKE. Det slår inte fel! Många av dessa påståenden tar förutom strid mot demokrati även strid mot yttrandefrihet, tryckfrihet, åsiktsfrihet och pressfrihet samt andra viktiga världen för ett civiliserat samhälle. Testet är helt i linje med det man kunde finna i Östtyskland, resonemang som delar människor i goda socialister eller fiender till staten; även i Star wars förstod man diktaturens retorik “only a sith lords (mörk mästare) deals in absolutes”. Därför ska vi idag kommentera påståendena.

Är det inte konstigt att vår kulturminister, som har kultur som sitt ansvarsområde, inte förstår varför hennes dreads är ett problem?

Var och en får rimligen skämmas för sig själv, och i mångas ögon är dreads ett tecken på hippiekultur. Det enda man egentligen bör kritisera är att hon aldrig tycks ha arbetat med musik eller skådespel, samt att man kombinerat den emotionella kultur-rollen med den rent juridiska demokratiminister-rollen. Vad vet Amanda Lind om vare sig kultur eller demokratifrågor?

Vad tycker du om tiggeriförbudet som de har infört i Vellinge?

Alla civiliserade människor bör stödja tiggeriförbudet i Vellinge. Det är knappast rimligt att människor tack vare open borders får möjlighet att resa hit för att tigga, med alla andra negativa konsekvenser det medför. Att vara för ett tiggeriförbud gör inte någon till rasist.

Så jävla sjukt att vakterna brottade ner den gravida kvinnan i tunnelbanan. Och framför hennes barn. Man behandlar inte människor på det sättet. Visst borde det inte spela någon roll om man har giltigt kort eller inte?

Bara för att man har barn med sig eller är gravid betyder inte det att man kan åka utan att betala. När man dessutom vägrar gå av och trots sin graviditet riskerar barnet i magen och inför sitt andra barn med våld göra motstånd; trots att man inte har giltig biljett säger mer om mamman. Vilken mamma gör så? Vakterna gjorde bara sitt arbete.

Min kollega sa N-ordet idag. Blev helt paff, visste inte vad jag skulle säga. Funderar på om jag ska snacka med honom imorgon. Hur skulle du göra?

Vi lever i en demokrati med yttrandefrihet, där man får säga ord som är ålderdomliga; och där var och en får skämmas för sig själv. Att märka ord av politiskt korrekta skäl är fel, det är dessutom en viktig del i yttrandefriheten att även okvädningsord kan yttras; förhoppningsvis kan man välja sin publik rätt för att undvika ev. “demokratibrott” som hets mot folkgrupp.

Det är så konstigt att Elle fortfarande har sin gala på Grand Hotel. Och att alla influencers fortfarande går dit. Har de redan glömt bort att SD fick ha sin gala där?

Ja det är ju ett av världens lyxigaste hotell som har ett mycket långt renommé. De är inte sämre för att SD haft sin gala där, tvärtom det är en styrka att stå upp för demokratin. Möjligtvis att den mest hårdnackade socialisten inte tar in där, men de bodde inte där innan heller, utan på något vandrarhem eller budgethotell där man får duscha i korridoren.

Såg du P3 Guld? Markus, Mattias eller vad han nu heter sa mongo på scen. Vad tycker du om det?

Vilken normal människa lyssnar på P3? Mongo är ett gammalt ord för Downs syndrom, och vill man använda den sortens ord är det upp till var och en. Kanske instämmer inte alla att det är det mest trevliga ord att använda, “glädjebarn” är kanske att föredra istället?

Helt sjukt att NMR gång på gång får tillstånd att demonstrera. Deras blotta närvaro borde väl räknas som hets mot folkgrupp med tanke på deras politiska agenda? Vad tycker du om att det pratas om ett eventuellt förbud mot nazistiska och högerextrema grupper?

Nationalsocialister (nazister) är precis som den feminist-socialistiska Teskedsorden också hemmahörande på vänsterkanten, båda grupper har rätt till yttrandefrihet. Att vara höger innebär att man står upp för yttrandefrihet, individens frihet, pressfrihet, maktdelning, marknadsekonomi, avregleringar, fri marknad, sänkt skatt och liten stat vilket är värden både nationalsocialister och feminsitsocialister avskyr. Det är därför helt fel att NMR skulle vara höger eftersom de precis som Teskedsorden inte ställer upp på några högervärden, båda två är mycket tydliga socialister. Även om vi ogillar både detta test och NMR är det deras demokratiska rättighet att demonstrera eller publicera detta test, vi demokrater argumenterar därför emot deras påståenden (vilket denna artikel gör); vi inskränker inte deras rätt att uttrycka sina åsikter. Att begränsa demokratin är inte rimligt för att grupper som Teskedsorden eller NMR vill störta den. Sen om man lägger genus eller etniskt tänkande i sin socialistiska mix gör inte den ena gruppen bättre än den andra.

Såg du Sameblod när den gick på bio? Jag blev så berörd av den filmen. Sverige har ju verkligen inte en fläckfri historia när det kommer till rasism.

Det är mycket positivt att bli berörd av filmer med ledsamma motiv, Schindler’s List berör exempelvis de flesta människor om vilka grymheter som mänskligheten är kapabel till. Den raspolitik som grundats av socialdemokratin och centerpartiet i och med rasbiologiska institutet har skapat mycket ont, ett arv dessa partiet helt svept under mattan.

Häromdagen på SVT så visades det gamla Nile City-klippet ”Koreanska adoptivpäron” där Henrik Schyffert sjunger Walk on the wild side med en grov ”asiatisk” accent och typ kisar med ögonen. Jag fattar inte att SVT inte tar rasism mot asiater på allvar. Vad tycker du om det?

Vi är många som saknar Schyffert innan han blev politisk broiler

Det fanns uppenbart en tid när Schyffert var rolig, istället för en politiskt korrekt figur som folk föraktade. Att därför skratta åt Schyfferts koreanska adoptivpäron är därför naturligt, det var roligt; och är kanske ännu mer sunt idag eftersom det blivit så stigmatiserat att skratta åt något som påminner om andra kulturer (förutom det svenska – det går att direkt håna utan problem). Har man som asiat problem med detta nummer, bör man gå till sig själv och fråga hur man kan associera sig med ett koreanskt adoptivpäron. Att kisa med ögonen är dessutom något människor gjort i alla tider för att framstå som en asiat, eftersom de mänskliga dragen är åt det hållet i den delen av världen; det gör knappast någon till rasist.

På bussen hem förra veckan satt det ett gäng killar, typ 13 år och skojade, alla var svarta. Helt plötsligt väser en gubbe ”åk hem” till dem. Alla på bussen var helt tysta, ingen sa något. Jag fick sån tunghäfta och sa inget heller. Skämdes så mycket efteråt. Vad hade du gjort?

Åk hem är inte speciellt trevligt, utan man kan be störande barn (oavsett hudfärg) att sitta still. Människor har rätt att färdas kollektivt i någon form av sinnesfrid. Uppenbart ledde kommentaren till att det blev tyst i bussen, vilket uppenbart löste problemet; idag kan en osmaklig så väl som legitimerad tillsägelse vara förenligt med livsfara.

Blir fortfarande provocerad när jag tänker på Björn Söders uttalande om att judar inte kan vara svenskar. Kommer du ihåg när han sa det?

Många samer känner sig inte som svenskar utan kallar Sverige “majoritetssamhället”, dessa ser sig som samer. Den judiska minoriteten resonerar tvärtom och vill uppfattas som folk är mest, man är en minoritet som vill leva i det majoritetssamhälle samerna tar avstånd ifrån. Hela poängen med att ha en minoritetsställning innebär att man vill skydda den kultur som är säregen och som saknas hos majoriteten, problemet är att i det svenska språket är det inte skillnad på “svensk” i medborgerlig, kulturell och när det kommer till begreppet minoriteter. Frågar man Åsa Romson (MP) räcker det t.o.m. med att köpa en tunnelbanebiljett för att vara svensk.

I Finland som har en tvåspråkig befolkning är man antingen svensk eller finländare medans båda är finska medborgare. Det Söder har talat om handlar således om samer och judar inte är del av majoritetsbefolkningen (“svenskländare”) eftersom de har minoritetsstatus, medans hans kritiker har försökt få hans ord att framstå som att dessa inte är svenskar i vidare kontext som i kulturell eller medborgerlig mening. Det har Söder aldrig påstått. Trots att Söder förtydligat resonemanget har vänstern (precis som det aktuella Teskedsorden) inte slutat aktivt missförstå utan fortsatt trycka naziststämpeln vilket säger mer om dem än om Söder. Tyvärr finns det många som inte förstår bättre, eftersom det kritiska tänkandet saknas i dessa grupper.

Frihet det är rätten att bestämma över sig själv, att säga vad man vill och att leva som man vill; man är knappast en sämre människa för att man skrattar åt Schyffert i Nile city eller är för tiggeriförbud. Grand Hotell är ett av världens finaste Hotell, de är inte sämre för att SD haft sin gala där. Möjligtvis att den mest hårdnackade socialisten inte bor där, men de hade inte bott där innan heller utan på något vandrarhem. Betalar man inte sin tågbiljett blir man avslängd, även nazister bör få uttrycka sig i en demokrati (de är inte heller svåra att argumentera emot, har man problem med det så säger det snarare en del), satir är f.ö. en viktig ingrediens i demokrati. Satiren har varit helt grundläggande i vår civilisation, utan den ingen upplysning; utan upplysning – ingen demokrati. De här figurerna förstår inte vilket samhälle de lobbar för. Det är inget samhälle någon av oss vill leva i… ett samhälle där friheten saknas att tycka och tänka det vi vill; hur osmakligt det än må vara.

Skämta därför om minoriteter och andra grupper och tolerera att de skämtar om oss, det stärker yttrandefriheten; men tumma aldrig på människovärdet i dina gärningar.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook