lördag, januari 18, 2020

Aldrig har avståndet mellan kändisar och folket varit större, vem bryr sig vad Kjell Bergqvist tycker?

Senaste artiklar

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...

Greta Thunbergs pappa Svante visar sig publicera Gretas inlägg efter Facebookbugg

Det var i torsdags som Facebook under några timmar till fredagen fick...

Två forskare ger Bali (M) rätt i sak mot (S)trandhäll om skillnader mellan kvinnor och män

Expressen har rapporterat om ett bråk mellan Hanif Bali (M) och Annika...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Dagens samhälle har blivit mycket bisarrt, istället för att granska våra politiker med nationalekonomer som kan räkna på saker, har vi numera Kjell Bergqvist, Malena Ernman, Jonas Gardell, Linnea Claesson och Helle Klein att guida oss i hur vi ska rösta. Vad vet dessa om vare sig politik eller ekonomi? I Venezuela såg man samma sak där åkte Harry Belafonte, Danny Glover och Sean Penn och berättade hur fantastiskt landet är, nu är medellönen hela 9 kr per månad. Det finns en enkel regel, när kändisar istället för intellektuella säger hur du ska rösta; då lever du i ett land som har problem. 

Vilken partiledare tyckte du hade roligaste skämtet i slutdebatten?

Frågan är ironiskt ställd för politik handlar inte om vem som är roligast eller har bäst kostym. Politik handlar om vem som har bäst reformer och vem som kan förändra landet i en positiv riktning. Hade vi haft nationalekonomer som kunnat granska ekonomiska idéer istället för retorikexperter hade vi rimligen kunnat landa i frågor om planekonomi är demokrati istället för om Sjöstedt verkligen är en “partiledare som har mer att ge?”. Då hade man kanske landat i funderingar vad som sker om staten  konfiskerar företagen (som IKEA och HM under utfrågningen), om vad som sker när entreprenörerna flyr tillsammans med annat drivet folk till våra grannländer? Sverige som ett nordiskt Venezuela etc. Vi har alltså en situation där våra politiska bedömare anser att skadliga ekonomiska ideologier inte utnyttjar retoriken till max (tänk om någon bedömt Hitler på det sättet i valrörelsen 1932… statstelevisionen tyckte han inte skrek tillräckligt högt…), och ingen intellektuell ifrågasätter budskapets innehåll; lever vi i Nordkorea?

Var står EGENTLIGEN Liberalerna och Jan Björklund politiskt?

Frågan tåls att ställas för hade vi haft människor med kunskaper om ideologi hade man frågat vad mer EU, överstatlighet, inskränkningar i press- och yttrandefrihetsgrundlagar, statliga bestämmelser hur barnen ska leka på dagis, könskritiska normer osv. har med liberalism dvs. individens frihet att göra? Hade vi haft sakkunniga ideologer hade man kunnat diskutera huruvida Liberalerna verkligen är liberaler, vilket hade varit angeläget när de på så många områden i vårt samhälle utmanar individens frihet.

Finns det någon vettig människa bryr sig om vad Kjell Bergqvist tycker?

Alla vi som älskar skådespelaren Kjell Bergkvist rolltolkningar gör det för att vi gillar hans odrägliga stil i de tidigare filmerna om Martin Beck, eller som arrogant kock på en båt, eller varför inte som Åsa-Nisse. Vi väljer inte film utifrån hans fantastiska värdegrund där han 2014 spelade in en film att han skulle rösta på feministerna eller nu 2018 alltid varit socialdemokrat. Varför skulle vi som väljare bry oss huruvida Kjell Bergqvist röstar på F! eller S (positionen verkar lite oklar) eller på djungens väktare Fantomen? Han är onekligen en duktig filmskådis, men vad vet han om politisk filosofi eller hur mycket ideologisk filosof är han själv? Eller den duktiga dramatikern Jonas Gardell som tänker lämna landet för Kanada om Sverigedemokraterna växer, vart går egentligen trycksvärtans narcissistiska gräns? 

De 253 kändisar som satt sitt namn på denna anti-SD lista lever i en skyddad värld där man varken kommer i kontakt med vanligt folk, eller behöver frukta överfall på vägen hem, de behöver inte heller slita som djur för att skarpa ihop till lönen. De kan leva sina skyddade liv i sin egen tillvaro, men vad vet de om hur vanligt folk har det? När såg någon av de 253 sin bil brinna upp, sin dj-utrustning eller cykel bli stulen, eller blivit utsatta för tre invandrarkillar i en skruttig bil som med gasen i botten aktivt försöker köra över en? Alla dessa händelser är plockade från  vår redaktion, vi behöver inte ens gå utanför den för att hitta hur brottsligheten drabbat oss; det säger en del om tillståndet i vårt land. Varför ska vi ta intryck av dessa politiskt korrekta kulturarbetare som aldrig satt foten i ett utsatt område, aldrig haft ett åtta till fem arbete; och som totalt blockerat hur många bilar som brinner på våra gator numera även på landsbygdsorter?

Skillnaden mellan vanligt folk och skådisar som Kjell Bergqvist har aldrig varit större, att sluta upp i deras gemenskap när de inte lever i samma värld som oss vanliga dödliga är minst sagt tragiskt. Vårt tips från redaktionen till dessa kända potentater är att ni bör vara rädda om era fans istället för att försöka vara någon politiker ni inte är; ni kommer endast bli impopulära väldigt fort.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Varför är socialism svaret för alla "miljömedvetna"?

Idag blev det klart att det konservativa partiet Österrikiska folkpartiet bildar ett regeringssamarbete med deras miljöparti, en...

Är det ens rimligt att Kristersson utfärdar löften innan val som bakbinder regeringskoalitioner?

Till att börja med måste man säga all respekt till Hédi Fried och hennes fruktansvärda upplevelser som...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: