Vi bör alla uppmuntra en omräkning, om någon anser att det fuskats… även Joe Biden.

Det är intressant att se vad som händer när man lyfter ordet valfusk, genast finns det media och en massa självutnämnda valexperter som fullständigt avfärdar denna tanke, en ren omöjlighet eller maktmissbruk säger man. Som om det amerikanska valet vore det säkraste som funnits, men tänk om det faktiskt finns substans i anklagelserna? När det demokratiska maskineriet försökt avsätta Donald Trump ett flertal gånger, där han senare friats i dessa anklagelser för att vara landsförrädare och hans mandatperiod utsatts för de största attacker vi sett; kanske man ska fundera om man helt kan utesluta att något skett?

Under valet har det genomgående rapporterats om att man hittat en massa Trump-valsedlar i papperskorgar och diken, så varför kan dessa individer helt utesluta att det inte kan ha fuskats på valdagen? Istället framstår det som en massa personer som håller på Joe Biden som utav politiska skäl helt avfärdar denna tanke. Uppenbart har dessa inte koll på att svenska och amerikanska val skiljer sig utifrån säkerhet, vi har nämligen en röstlängd (dvs. namn på berättigade väljare i vallokalen); där en poströst skickas till din exakta vallokal och där packas upp som en riktig röst på valdagen och kryssas mot liggaren/röstlängden med alla namn. Därför kan du också ändringsrösta i Sverige, din poströst har nämligen inte packats upp utan ligger som ett kuvert innan den åker ner i uran efter stängning. Så fungerar det inte USA, dom har inte samma koll som vad vi har om vem som röstat och inte.

I Sverige kan man dock intyga andras identitet i en vallokal (något Oberoende Förnuft f.ö. ifrågasatte), i USA finns det många fler kryphål att manipulera systemet. I USA kan alltså en brevbärare eller granne om han vill plocka hem på 100 tomma poströster i ett helt kvarter, och skicka in dem med ett kryss på Biden; och ingen skulle få reda på det. Republikanerna som länge tyckt det här har varit fel har därför försökt ändra så att man inte ska kunna poströsta som man gör idag, eller att man ska kunna poströsta så rösterna kommer fram senare än valdagen; i vissa delstater ändrades nämligen dessa regler kort innan valdagen. Tvärtom har man krävt att rösterna ska granskas, eftersom det uppstått tveksamheter.

Skulle Biden således förlora en viktig delstat kan man idag låta US Mail arbeta genom att skicka in valsedlar, och när det rapporteras om över 100 000 röster som svängt delstater där vad som framstår vara 100 % tillhör Joe Biden; så kan man fråga sig vad sannolikheten är att närmast 100 000 människor efter varandra skulle rösta på samma kandidat? Den blåa graf som sprids via nätet med en grumlig linje som blir spikrakt vertikal kring poströsterna borde framstå som tveksam för alla (oavsett vem man stödjer), det händer inte. För alla som sett Expedition Robinson och deras öråd vet att någonstans kommer det en lapp med något annat namn. Därför uppstår frågetecken när Republikanerna inte fått varit med och kontrollerat datumstämplar något tidigare New York City borgmästaren Giuliani lyfter nedan…

…utan istället ha fått sitta i ett rum bredvid och %-förhållandet mellan kandidaterna helt skiftar från ljummet (dvs. en mix av varmt och kallt) till iskallt blått vatten. När man således tappar två delstater efter något sådant är det rimligt att studera att det gått schyst till och räkna om rösterna, precis som år 2000 får man studera röst för röst. Man har dessutom två månader på sig, och det viktiga är väl att den som fått flest riktiga röster vinner? Har ett valfusk skett så bör det undersökas, inte bara för Trumps skull utan också för Biden; det vore förödande om han tillträdde där halva befolkningen tror att han fuskat sig till makten (samma argument kan självklart göras för Trump). Ifrågasätts integriteten ska man inte hoppa på den som ifrågasätter utan faktiskt bevisa att valet är legitimt. Således har inte Trump bara en emotionell rätt, utan han är skyldig sina väljare att undersöka att inget valfusk gjorts; eftersom USA är en demokrati jämfört med andra länder som också håller “fria” val.

Det är intressant att se vad som händer när man lyfter ordet valfusk, genast finns det media och en massa självutnämnda valexperter som fullständigt avfärdar denna tanke, en ren omöjlighet eller maktmissbruk säger man. Som om det amerikanska valet vore det säkraste som funnits, men tänk om det faktiskt finns substans i anklagelserna? När det…

Kommentera utan Facebook