Varför är man inte hederlig om abort-diskussionen i USA där Demokraterna är extremer och Trump är normal?

Det är alltid mycket intressant att titta på vad Trump säger och vad SVT skriver, för alla som jämfört hans tal är det tydligt att Dr. Bergfeldt och klimatalarmist Bjerström använder SVT som sina egna politiska plattformar; vi behöver en oberoende public service! Därför är det mycket intressant när Trump som man vill demonisera som både rasist och kvinnohatare, genomfört reformer som skapat miljoner arbeten i det svarta USA samtidigt som han gett livstidsdömda som inte är dömda för våldsbrott amnesti (bland annat en färgad kvinna hyllades på plats efter 20 år i fängelse); och SVT inte skriver ett ord. Det passar helt enkelt inte i bilden man målat upp. Än mer bisarrt och oärligt blir det när man demoniserar Trump i abort-frågan, utan att förklara de olika ståndpunkterna; särskilt när demokraternas inställning är att även kunna abortera födda foster dvs. ta livet av spädbarn.

Hur abort-motståndare och generella republikaner tänker

Svenska medier beskriver ofta att människor som är höger hatar och ska bestämma över kvinnor, det är helt enkelt inte sant; även guvernören i klippet nedan försöker skydda sig från den sortens retorik genom att reservera sig och släppa igenom radikala idéer. Konservativa resonerar som att barnet i kvinnans mage är en amerikansk medborgare, och försvarar alltså deras rättigheter; känsloargumentet om män som vill bestämma över kvinnor är totalt irrelevant. Pro-life handlar alltså om att man tycker att ett foster inte förtjänar att dö, de är alltså humanism som står i fokus och inte något patriarkat.

Vad som händer i New York och Virginia

I delstaten New York klubbades nyligen en lag som ger kvinnor rätt att göra abort efter vecka 24 om man anser att fostret inte är levnadskraftigt eller om det äventyrar kvinnans hälsa. Skrivningen är väldigt öppen och det är således svårt att få ett grepp om innebörden eftersom det alltid äventyrar en kvinnas hälsa att föda barn. I Virginia går man betydligt längre där den demokratiske delegaten Kathy Tran velat öppna upp för möjligheten att abortera så långt gångna foster att värkarna (labor) kommit; något som får stöd av deras guvernör som inte vågar ta ställning pga. en uppenbar åsiktskorridor. Han är rädd att helt enkelt tappa stöd genom att kritisera och viker således ner för radikal politik pga. politisk korrekthet. Man går till och med så långt att öppna upp för aborter av redan födda barn.

SVT:s två artiklar

När ca 75% av amerikanerna som såg talet tyckte om det och kände vikten av enighet, blir det mycket märkligt att den känslan inte återfinns i svensk public service. Här framstår det som att talet (som varade över en timme) till stor del handlade om muren mot Mexiko och aborter, vilket handlar om att man försöker demonisera bilden av Trump för sina egna politiska syften; referaten speglar inte verkligheten. Den amerikanska ekonomin som slår rekord på rekord, pga. Trumps politik fungerar får en hel mening i SVT:s referat (generöst… verkligen…). I verkligheten får kriminaliteten kring den mexikanska gränsen våra brinnande förorter att framstå som rent gemytliga, medans man i Sverige duperar läsarna att det handlar om rasism. Det faktum att Demokraterna idag är ett delat parti bestående av liberaler och socialister, där liberalerna köper mycket av Trumps enande retorik och socialisterna tar avstånd; gör att man kan dra slutsatsen av att den svenska journalistiken ligger mycket nära den lilla extrema socialistiska minoritet som i praktiken aldrig kommer få inflytande.

I Sverige tillåts aborter fram till vecka 18, där man mellan 18 och 22:a veckan måste ha socialstyrelsens tillåtelse. I särskilda fall kan man få tillåtelse även efter vecka 22. Trumps egen syn ligger således inte långt från den svenska, därför blir det mycket bisarrt när SVT och Dr. Bergfeldt lyfter fram honom som en abortmotståndare utan i vidare mening definiera vilka aborter han vill begränsa. Hur många svenskar stödjer aborter precis innan födseln eller efter de fötts? Tyvärr är public service så oerhört vinklat att ska man få amerikanska nyheter måste man titta på amerikanska tidningar (förslagsvis mer konservativa eftersom de belyser fler infallsvinklar än en). Svensk media duperar oss, det är bara att konstatera att vi lever inte i en välmående demokrati. Titta gärna på Jon Miller som är en elegant konservativ debattör, som på ett både underhållande och sylvasst sätt lägger recenserar Trumps State of the Union.

Det är alltid mycket intressant att titta på vad Trump säger och vad SVT skriver, för alla som jämfört hans tal är det tydligt att Dr. Bergfeldt och klimatalarmist Bjerström använder SVT som sina egna politiska plattformar; vi behöver en oberoende public service! Därför är det mycket intressant när Trump som man vill demonisera som…

2 kommentarer

Kommentera utan Facebook