måndag, maj 25, 2020

Varför har inte Sverige avslutat uppehållstillståndet för IS-resenärer som åkt?

Senaste artiklar

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Barack Obama debuterar som nymarxist genom att börja spela raskortet i sin kritik mot Trump.

Det var en uppenbart ny Barack Obama som spelat in en hälsning...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

I dagarna uppmärksammades att det kurddominerade området Rojava i norra Syrien tagit 3 IS-fångar som är svenska medborgare. Enligt de lokala myndigheterna handlar det om en man med sin fru och barn. Utöver det uppger ca 20 personer att de har uppehållstillstånd i Sverige, något som är obegripligt eftersom att dessa kan avslutas; finns det någon normalt funtad person som anser att vi ska fortsätta ge uppehållstillstånd till 20 terrorister?

Lex “De flyr för sina liv”
Vi har alla hört detta politiskt korrekta mantra och säkerligen stämmer det för de som lämnat de värsta krigszonerna (Aleppo exempelvis), men då ska man minnas att man flyr för sitt liv ut ur en krigshärd till säkra zoner. Man flyr inte för sitt liv från Tyskland till Sverige via Danmark, den sortens resande handlar om vilket land som erbjuder flest välfärdstjänster om vi bortser från att man kan ha tidigare kontakter i landet. Det är dessutom en mycket naiv tanke att dessa inte skulle kunna fått med sig sina pass under stridens hetta, när man uppenbart fått med sig andra typer av persedlar. När det sedan uppmärksammats att flera vuxna från en massa olika länder har identiteter i ett flertal europeiska länder, behöver Sverige kontrollera samtliga och avbryta de asylprocesser där samma person besitter flera identiteter. Det bör rimligen vara en grundförutsättning för vistelse i landet att man kan vara ärlig om vem man är.

Lex Original Gangsters ledare
För ca 10 år sedan uppmärksammades att ledaren för Original Gangsters vistades utomlands efter en efterlysning rörande allvarlig brottslighet. Efter dennes medverkan i Uppdrag Granskning där ledaren intervjuades i exil valde polisen att skriva brev till migrationsverket och återkalla uppehållstillståndet då mannen saknade medborgarskap. En ordning som säger en del om hur den svenska byråkratin fungerar, och erbjuder således en förklaring hur 20 terrorister kan påstå sig ha uppehållstillstånd i Sverige. Kanske har någon på försvarsmakten missat att frankera ett kuvert där dessa uppehållstillstånd återkallas? Förslagsvis fattar berörd myndighet/byråkrat sin penna och skickar snarast ett telegram till Migrationsverket innehållandes namn på de vars uppehållstillstånd man kan återkalla pga. anslutning till Islamiska staten. 

Kan man fly för sitt liv och samtidigt vara terrorist?
När människor av politisk korrekt karaktär ständigt likställer uppehållstillstånd med att man flyr för sina liv måste vi fråga om samma resonemang kan föras kring de som rest för att kriga mot IS? Dessa har trots uppehållstillstånd i Sverige valt att resa in i en krigszon för att ta värvning i en terrorsekt, vilket knappast kan likställas med fly för sitt liv. Det är således svårt att finna giltiga eller relevanta skäl för att vederbörande åter skulle släppas över gränsen, när man så uppenbart tagit avstånd från den svenska gemenskapen. 

Ett rättssäkert Sverige bör således återkalla samtliga uppehållstillstånd för de som deltagit i strid på IS-sida. Väljer man att ta värvning för en främmande makt som strider mot svenska intressen bör praxis alltid vara att dra in uppehållstillstånd; eftersom man uppenbart saknar det skyddsbehov man tidigare påstått sig besitta. Har man dessutom tagit värvning med terrorister bör man ställas inför rätta i det land man gjort sina brott, det finns ingen som helst anledning att göra det i Sverige för enorma skattepengar när det inte rör våra medborgare. Sverige behöver även ändra i befintliga lagar för att göra det möjligt att återkalla medborgarskap, dvs. om dessa getts på felaktig grund (vilket anslutning till terrorrörelse får räknas som); vi behöver politiker som fattar rätt beslut och som står upp för rättvisan. Att låta dessa återkomma till Sverige är ett hån mot alla de som tvingats fly för sina liv, eller de offer som dött där dessa mördare dragit fram.

”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”

Ur “Bröderna Lejonhjärta” av Astrid Lindgren

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Mein Kampf går bra att sälja men inte Paolos kokbok? När radikalism och hyckleri blir ett.

Precis som på Stalins tid så bär dagens nymarxistiska samhälle tydliga tecken...

Greta Thunberg blir Covid-19 expert hos CNN…?

Nuförtiden kan man bli expert utan studier, där den som varit mest tongivande i "klimatfrågan" inte ens...

Brott mot griftefriden bör kunna innefatta livstids fängelse om man inte kan fastställa mord

Vi ser det gång på gång, fall där vad som ser ut att vara mord inte kan...

Självklart vill ministern ha en (dyr) Corona-kommission för att utreda sina gigantiska misstag? … Eller?

Som vanligt när det kommer till socialistiska regeringar är det bara en tidsfråga innan någon vill tillsätta...

En generaldirektör som själv saknar kompetens, påstår att felet ligger hos medarbetarna

När en blind leder en blind faller båda i gropen är ett gammalt ordspråk, men ordspråket är...

Senaste replik

Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man...

Fler av våra artiklar: