Henrik Malmrot Pressfoto: UngVänser.se // Röd färg: ObF

Det är tydligt att runt om i Sverige kommer mängder av rapporter om att vänstergrupper river ner moderata och sverigedemokratiska reklamskyltar. Mönstret är tydligt, vi kunde se det i debatten mellan Iréne Svenonius (M) och Annika Strandhäll (S) där Strandhäll flera gånger försökte avbryta Svenonius; för att sedan när hon själv fått ordet rätta sin motståndare genom de episka orden “Kan jag få tala till punkt Iréne Svenonius?”. Samma händelse utspelade sig häromdagen i Aktuellt där Ung Vänster (Vänsterpartiets ungdomsförbund) deklarerade att man tycker det är en fråga om yttrandefrihet att störa sverigedemokraternas torgmöten; samtidigt som man själv har fräckheten att tysta presschefen Henrik Vinge (SD) med att få tala till punkt. Tåls att fråga om man har någon som helst skam i kroppen?

10 000 kr till invandrare som vill dela Socialdemokraternas budskap i sociala medier
Aftonbladet gick nyligen ut och menade på att Socialdemokraterna betalade 4000 kr till invandrare med många följare i sociala medier som delade deras material, tidningen Resumé menade på att de betalade så mycket som 10 000 kr. Vad är det för ett ynkligt parti som är villiga att betala så pass mycket pengar för att människor ska dela deras budskap, och särskilt till utsatta grupper? Är det rimligt att det inte framgår att publiceringarna i själva verket är betalda annonser? När mycket av partikassor idag drivs med partistöd (dvs. skattepengar) tåls det att fråga hur man ser på ekonomisk hushållning, vad säger det om ett parti som gör vad som helst för röster? Hur förtroendeingivande är man om man likt socialistiska Feministiskt initiativ hellre eldar upp 100 000 kr på ett torg i en PR-kupp; än investerar dem i den påstådda välfärd man går till val på?

Socialdemokraterna köper “Sverigedemokraterna” som sökord på Google
Att man beter sig bedrägligt är inget nytt, i Maj rapporterade tidningen Expressen att Socialdemokraterna köpt annonsplats när man söker på Sverigedemokraterna på Google. När partiet samtidigt pratar om att man inte vill ta i partiet med tång, eller göra sig beroende; tåls det att fråga hur man då med heder kan lägga beslag på deras partinamn? Moderaterna har i årets valrörelse köpt sökordet “bilbränder”, vilket tåls att fråga vad det är för ledare som styr vårt land? Är det här vad #TeamUlf och #TeamStefan har att erbjuda? Vill vi ha ledare som å ena sidan kallar partier för rasister eller nazister, och å andra sidan köper och försöker sno deras trafik? Är det så statsmän idag arbetar, “laget före jaget” som blivit den moderata sloganen i årets valrörelse?

Autonom vänster och vikten av yttrandefrihet
När vi ser torgmöte efter torgmöte där olika vänstergrupper står med megafon och överröstar den som håller tal är det tydligt att det är inte yttrandefrihet, även om Vänsterpartiet sanktionerar och uppmuntrar det. Tvärtom går det utmärkt att genomföra motdemonstrationer genom att tyst stå och hålla upp plakat, man måste inte föra en massa liv. Detsamma gäller de aktioner vi har sett när det kommer till utvisningar, där människor står och vrålar en massa oljud så att poliserna har svårt att göra sitt jobb. Därför behöver vi förtydliga lagstiftningen att motdemonstrationer är tillåtet om man låter meningsmotståndaren prata ostört, uppenbart går det eftersom andra radikaler i samhället klarar av det.

Socialisters största problem är valfriheten, därför tolererar man inte andra människors åsikter; det faktum att det här utgör ett växande problem i Sverige gör att vi behöver skärpa straff på att ge sig på andras yttrandefrihet; genom att ex. störa deras torgmöten med ljud eller kastade föremål eller attackera valskyltar. Det bör dock vara helt tillåtet att stå med ett anti-budskap på plats, eftersom man både kan utöva sin yttrandefrihet och visa respekt för meningsmotståndaren under tystnad. Därför behöver vi införa fängelse på straffskalan eftersom människor annars kommer tycka att det är värt att tysta meningsmotståndare, dagens utveckling är oacceptabel. Tanken med demokrati innebär inte att en åsikt är okej och att mångfald är att olika minoriteter ska få höras, tvärtom handlar demokrati om mångfald i antalet åsikter; ett samhälle där man har högt i tak. Så ser inte samhället ut idag… det är dags att tänka om; och ta strid för rätten att uttrycka sina politiska åsikter i det offentliga rummet.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook