fredag, juli 10, 2020

Svenskar ska sluta gnälla om stängda gränser från grannländer, som vi bäddat får vi ligga!

Senaste artiklar

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

Var studentexamen för ensamkommande afghaner som krav att få stanna ännu en politisk lögn?

Vi ser det gång på gång, partier som påstår sig ta "ledarskap"...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Hur många hade velat ha in coronasmittade danskar eller balter om Sverige tidigt tagit sitt ansvar och inte skickat ut en massa smittade resenärer till sina arbeten som i sin tur smittat andra? Personer från länder som ignorerat alla andra länders varningar för att framstå som ett föregångsland, men nu blivit hårt träffade av coronavirus och massdöd? Är det personer vi velat släppa in? Huruvida man ser på frågan beror idag på om man är politiskt vänster- eller högerorienterad, det kokar nämligen ner hur man ser på rättvisa; jämlikhet eller jämställdhet?

Vänsterlogik utgår alltid från det största offret

Jämställdhet eller Equality of outcome som det heter på engelska handlar om att resultatet ska vara rättvist, dvs. även om Sverige fått enorm massdöd med ca 5 000 döda i skrivande stund ska gränsreglerna vara lika för de friska norrmännen och de smittade svenskarna när vi reser in i Danmark. Det faktum att vi inte blir insläppta gör oss därför till offer enligt vänsterlogik, vilket syns i sociala medier där vänstermänniskor tycker svenskar blir diskriminerade. Samma människor är så indoktrinerade i detta synsätt eftersom socialismens själva grundtanke handlar om att det finns en orättvisa om någon tjänar mer än någon annan. Således reagerar dessa starkare genom att gråta en skvätt på Facebook eller plåga vanligt folk som förstår logik genom att ringa Ring P1 och där orera att vi borde neka inresor från friska skandinaviska grannländer (när dom nekar oss inresa). Man har nämligen svalt den socialistiska tankefällan om att rättvisa kommer ur lika resulat, det som kallas jämställdhet.

Högerlogik utgår alltid från lika spelregler

Jämlikhet eller Equality of opportunity handlar om att rättvisan utgår från lika spelregler och att utfallen kan variera. En klassisk fråga är skolan där vänstern vill avskaffa läxor och betyg eftersom man vill att resultatet ska vara rättvist, medans högern anser att alla har samma möjlighet att studera till ett prov. På samma sätt fungerar coronaepidemin, olika länder har valt olika strategier vilket betyder att utfallen blir olika. En person med högerorientering förstår därför att länder som skyddat respektive folk och satt människor i karantän som varit sjuka är välkomna till andra länder med samma eller farligare strategi. Det faktum att högerfigurer inte ser rättvisa utifrån olika utfall gör också att man förstår och känner sympati med grannländer som inte vill ha svenska turister med smitta, spelreglerna har nämligen varit rättvisa; alla länder har nämligen haft möjlighet att skydda sitt folk; men Sverige har istället försökt smitta så många som möjligt för att nå s.k. flockimmunitet.

Kritisera regering och myndigheter inte Danmark

Att Sverige får fira semester inomskärs betyder inte att Danmark, Cypern eller Norge tänker fel; det beror helt på att våra myndigheter och regering fattat bland de sämsta besluten i världen; annars skulle vi inte ligga 7:a bland högst döda i förhållande till befolkning. Samtidigt kan man argumentera för att de som dött skulle dött av något annat inom några månader eller något år ändå, och det är säkert sant men samma faktum gäller ju andra länder som har sina äldre skyddade. Faktum kvarstår dock, vi har massdöd – det har inte våra grannländer. Då är det rimliga att kritisera de som tagit fel beslut som resulterat i 1000-tals liv, inte den danska regeringen som gjort rätt. Är det exempelvis rimligt att en sjukvårdsminister, Lena Hallengren (S) kan sitta kvar med nästan 5 000 döda? Finns det någon som känner förtroende för hennes insats?

Dagens problem handlar om att när man utser en minister vars erfarenheter handlar om bidragsfusk istället för medicinpoäng är regeringen helt utelämnad till myndigheterna. Vad kan Lena Hallengren som yrkesmässigt är lärare men aldrig arbetat inom yrket sätta emot vad Anders Tegnell tycker? När Tegnell ville utsätta svenska folket för det största smittoexperimentet i modern tid måste vi fråga vad Hallengren (S) med sina icke existerande kunskaper kunde sätta emot? Sannolikt ingenting, på samma sätt fanns det ingen kunskap att hämta från statsministern vars yrkeshistorik är fackpamp utan någon vidare yrkeserfarenhet. Vi svenskar ska inte anklaga Danmark för att diskriminera oss, vi ska istället kräva sakligt pålästa ministrar oavsett vilket parti som regerar. Våra grannländer tänker helt rätt, och hade bollen varit omvänd kan man hoppas att en kompetent ny svensk regering hade fattat samma beslut. Det är inte synd om oss, vi blir inte orättvist behandlade; de svenska väljarna har istället röstat fram partier som släppt fram den mest omeriterade regeringen någonsin; personer som helt saknar erfarenheter där de blivit chefer. En regering vars förtroendesiffror tycks stiga ju fler som dör, ett fenomen som säkerligen också fanns i Östtyskland där man tyckte det var “bra att Berlinmuren försvarades”.

När man avskaffat allt vad tjänstemannaansvar är har Sverige fått en kultur där allt är någon annans fel (återigen vänster-tankefälla utifrån orättvisa); därför är det inte förvånande att en regering utan basala kunskaper fattar fel beslut… det är nämligen också någon annans fel. Vill du ändra på det är enda möjligheten den dagen du står i valurnan, tycker du tusentals döda är helt okej så ska du självklart fortsätta rösta vänster, annars bör du rösta på oppositionen.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

New York Times anklagas för rashatisk retorik från anställda och “hot om doxxing”

Den världsledande tidningen New York Times, i Sverige bland annat känd för...

När NFL ska spela ”svarta nationalsången” innan den riktiga nationalsången har det spårat ut totalt

För alla som följt Black Lives Matters-rörelsen är det tydligt att splittringen i samhället blivit väldigt påfallande...

Bisarrt att lärare inte kan flytta elever utan att hamna i HD, lågaffektiv uppfostran gör apor av barn.

Även om det svenska rättssystemet landat i rätt slutsats att man som lärare ska ha rätt att...

Miljöpartiets ultimativa krav visar på hur dåligt svensk demokrati fungerar

Sedan 2014 är Sverige inte längre en demokrati, eftersom en majoritet av landets röstberättigande inte röstat fram...

När sexköpare får miljonfallskärm måste väl alla inse hur sjukt systemet är?

Hela tanken med politiska fallskärmar handlar om att den politiker som genomför kontroversiella idéer inte ska stå...

Senaste replik

Hur kan SVT göra snyftreportage om en död dömd islamistisk terrorist?

Nej SVT och reportrarna Gusten Holm och Hannes Andersson, man är inte...

Fler av våra artiklar: