Gör frågan om de ensamkommande till en valfråga

Tiden har kommit att det enda rimliga är att låta demokratin avgöra huruvida dessa tusentals ungdomar som redan blivit nekade uppehållstillstånd ska få stanna i landet eller inte. Sannolikt är Sverige ett av få länder i världen där myndigheternas beslut ständigt får stå tillbaka för politiskt korrekta politiska ledare, som inte klarar av att fatta tuffa beslut när dessa kommer upp; istället blir det utredningar och förhalningar som ordentligt drar ut på processerna. Det är nog få som finner tillståndet varken tillfredsställande eller förtroendeingivande, när dessa gång på gång blir valda tåls det att fråga om vi inte har för många aktörer; en lösning kan vara att höja riksdagsspärren till 5-6%. När Centerpartiet inte tycks vilja svara hur dessa resonerar, så är det både ohederligt mot dessa individer men även mot svenska folket som återigen ser spelteori trumfa demokratiskt inflytande. Således är det rimligt att partierna i god tid innan valet redovisar hur de kommer rösta efter valet, så vi medborgare kan rösta efter den politik vi vill ha. Sverige ska inte toppstyras där valen endast reglerar antalet platser i parlamentet, folket behöver engageras i fler frågor; ty folksjälen har inte fel. Politiker som lägger ner sina röster eller inte driver sin politik, bör man överhuvudtaget inte rösta på.

Är det så att man tycker att de nekade asylanterna ska få stanna så…
bör man rösta på antingen Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Åsikten är lika demokratiskt legitim att tycka som den som har en motsatt uppfattning, det enda man kan kräva är att man måste kunna stå för den. Dessa partier bör också kunna redovisa någon form av modell för finansiering, helst med så många företag som möjligt involverade för att inte dränera skattebetalarnas pengar. Kan man bygga en arena i en stad med Swedbank eller andra organisationer, kanske även företag kan vara intresserade av att ta ett “humanitärt ansvar” istället för att ta pengarna från matbudgeten för de äldre eller handikappade barns stödpersonal. Rimligen bör även blinda få dispans kring hur dessa redovisar sina kostnader som tidigare, eftersom det kan vara mycket svårt att som ensamstående blind betala en faktura man inte ser beloppet på.

Är det så att man tycker att de nekade asylanterna ska utvisas så…
röstar man på antingen Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna eller Liberalerna. De bör rimligen kunna svara på hur avvisning ska ske, och hur en tidsplan implementeras. Man bör även kunna svara på frågor hur man tänker sig förvaring fram tills avresedatum, då rymningsrisken tycks vara påfallande. Då det finns en stimatisering kring denna fråga är det nog mycket svårt att subventionera dessa flighter med flygbolag som vill göra en samhällsgärning. Antalet människor som inte kan tänka sig bo på Grand Hôtel i Stockholm efter Sverigedemokraterna m.fl. europeiska partier hade sin gala i byggnaden var uppenbart “stort” i sociala medier, samma människor hade kanske valt ett annat flygbolag; huruvida dessa är frekventa övernattare på det aktuella lyxhotellet eller varit utomlands förtäljer inte historien.

Vet man inte själv vad man vill, och vill ha “grisen i säcken” politik så ska man…
självklart rösta på Centerpartiet. Annie Lööf som hellre skulle äta sin egen sko än att bli ett stödhjul till socialdemokratin är i allra högsta grad ett passivt stödparti till regeringen (uppenbart ville man inte fälla eller försöka få majoritet för sin politik), och uppenbart har även Lööf svikit det personliga vallöftet då skon inte förtärts. Vad gäller regeringsfrågan är det också tydligt att partiet tillsammans med Liberalerna inte heller kan avslöja om de kan tänka sig samarbeta höger eller vänsterut. Kort och gott är detta partiet för dig som är risktagande och är villig att kasta bort din röst så andra kan fatta beslut av hur du står i viktiga principfrågor; kanske eftersom dessa inte vet själva. Partiet är också något för dig som tycker spelteori istället för demokrati är det som ligger i tiden 2018. När Lööf tidigare flaggat för att ta emot 30 miljoner migranter, är sannolikt risken för att de får stanna hyfsat stor då det enligt hennes beräkningar bör finnas rum för ytterligare 29 9XX XXX individer.

Nu finns det säkert folk som tycker det är ovärdigt att låta folket avgöra en sådan fråga, men när vi inte vet åt vilket håll det finns en majoritet är det rimligt att ge väljarna ökat inflytande. När vi inte heller vet om sannolikt tre riksdagspartier kommer behålla sina mandat i riksdagen är det dessutom rimligt att dessa får pröva vilket förtroende svenska folket har för dessa. Miljöpartiet som haft klara problem kring sitt “ledarskap”, Liberalerna som tappat trovärdigheten i skolfrågan och nu går till val på att införa euro, NATO och mer inflytande till EU är ju likt Centern ett parti för den som inte själv vet vad den tycker (och vill bolla beslutet till en församling vi saknar inflytande på, våra gränser sköts exempelvis av en grekisk kommissionär vi inte kan avsätta om vi ogillar hans idéer); och sist och 2014 minst KD som har problem att få fram sin politik.

Dessutom är det rimligt att de partier som vill in i riksdagen bekänner färg, Alternativ för Sverige (ingen högoddsare vart de står), Medborgerlig Samling (ingen direkt högoddsare heller), eller “Feministiskt” Initiativ (är väl så politiskt korrekta att de är emot utvisning då svenskar inte kan utvisas).

Tiden har kommit att det enda rimliga är att låta demokratin avgöra huruvida dessa tusentals ungdomar som redan blivit nekade uppehållstillstånd ska få stanna i landet eller inte. Sannolikt är Sverige ett av få länder i världen där myndigheternas beslut ständigt får stå tillbaka för politiskt korrekta politiska ledare, som inte klarar av att fatta…

Kommentera utan Facebook