Foto: Frankie Fougathin / Wikimedia Commons

Tittar man på påstådd borgerlig press är det tydligt att det vimlar av socialister, eftersom man anställt personer direkt från journalisthögskolan; som kanske borde hetat Erich Honeckers högre läroverk. När man nu slopat värnskatten har Expressens kamrat Patrik Micu skrivit en artikel där han ställer Volvochefen mot undersköterskan, i sann marxistisk anda. Budskapet är att det ska finnas en orättvisa, vilket är den lögn som kostat över 100 miljoner människor livet i de länder där man praktiserat socialism. Lögnen att det råder en orättvisa för att någon har en högre lön än någon annan; dvs. att undersköterskans låga lön beror på att Volvochefen är för välbetald – inte för att kunder vill köpa volvobilar (dvs. sanningen).

Slopad värnskatt innebär inte höjd lön

Om du studerat vidare, och arbetat hårt så kan du få en lön på exempelvis 65 000 kr i månaden brutto; detta är den prestation företaget ger till dig för att du utfört arbetet (dessutom får de betala arbetsgivaravgift till staten). Om staten då tvingar dig att skatta 5 % på högre löner, tar skattmasen pengar av den lön du förtjänat av företaget. Att ta bort denna påtvingade skatt ökar inte din lön på 65 000 kr, det innebär bara att den annars giriga staten låter dig behålla det som är ditt. Undersköterskan har inte tjänat så staten tvingar på vederbörande ytterligare 5 % skatt, hon eller han behåller redan den delen av sin lön; att då som Expressen-Genosse Micu ovan intervjua en undersköterska som är kritisk säger en del om vilket syfte man har med sin journalistik.

Värnskatten minskar produktiviteten i samhället

I många företag är det vanligt med en bonus för vanliga anställda, dvs. att om man klarar sina mål får man ett påslag på några tusenlappar per månad eller per kvartal år etc. Här är det väldigt vanligt att en bonus till stor del äts upp av statlig och värnskatt, vilket gör att många människor med hyfsade löner saknar morötter att anstränga sig; vilket i sin tur får våra företag att gå sämre och färre kan anställas. För någon som har en låg lön är det lätt att lockas med i socialisternas lögner om att den egna ekonomiska olyckan beror på den “girige” Volvo-chefen som får 2,5 miljoner mer; men som egentligen bara får behålla 2,5 miljoner mer av den lön företaget tyckt att han ska ha. Tyvärr vågar inte högern idag förklara varför skatt är stöld, eftersom den svenska befolkningen är så oerhört starkt indoktrinerade i socialistiska dogmer (staten finns till för dig och tron att staten alltid har rätt); därför finns det många som tycker det är förfärligt att man avskaffar värnskatten… man förstår helt enkelt inte bättre.

Lex “Arbeit macht frei”

Precis som de hemska nazistiska koncentrationslägrens slogun “Arbeit macht frei” eller “arbete ger frihet” var texten en lögn för de som satt i koncentrationsläger. Tvångsarbetet i dessa läger ledde till säker död, inte frihet; texten är därför oerhört ondskefull. Det politiska språket har inte blivit hederligare idag, problem kallas utmaningar och progressiva skatter som ökar i % desto mer du tjänar kallas “värna”-skatten. Lika lite som negativa ord bör skrivas positivt (död blir frihet) eller (ökad skatt blir värna) bör positiva ord skrivas negativt. En skattesänkning innebär inte att någon tjänar mer eller roffar åt sig, utan det innebär att människor får behålla det företaget tyckt deras anställda ska ha i lön (som staten gjort anspråk på). En skattehöjning innebär att staten tar pengar som företaget tyckt du ska ha i lön, ingenting annat!

Alla svenskar oavsett yrke och lönegrad bör vara glada att en sådan hemsk skatt försvinner, eftersom en person som tjänar bättre kan konsumera mer; vilket ger fler jobb i företag eller butiker. Att staten tjuvar denna skatt för att sko sig själva med höga löner för politiker och tjänstemän som följd, gör knappast landet mer “jämställt”. Ett rikt land som det går bra för har många kapitalister per capita, ett land som det går dåligt för har mycket få kapitalister per capita; ledfrågan är hur får vi fler kapitalister inte färre. Socialistiska länder har likt pyramidspel några få långt upp i leden som tjänar stora pengar, därför är det inte ovanligt att ju mer socialistiskt land desto rikare ledning. Att vara glad för att det går bra för andra och känna inspiration är rätt väg framåt, att känna avundsjuka och missaktning är fel väg.

Den här skatten skulle aldrig ha införts, den har endast skadat produktiviteten och berövat människor att göra mer vinst till sina företag; vilket berövat behövande och sjuka välfärd eftersom jobben minskat och människor istället blivit sjuka (det hänger ihop). Desto mer människor får behålla av sin lön, ju rikare kommer vi alla att bli; i ett rikt land är inte människor beroende av staten eller sjuka för vården har hög tillgänglighet när människor kan betala för sig. När socialister pratar om att Sverige är ett rikt land, och mängder av människor sitter i skuld eller är beroende av staten; framstår Pinocchio som en mycket hederlig gosse vid en snabb jämförelse.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook