torsdag, december 7, 2023

Annie Lööf är den smutsigaste maktspelaren vi sett på mycket länge

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

När vi nu har facit i hand vad fru Lööf tänkt sig, tåls det att granska Centern och Lööfs agerande ur ett hederlighetsperspektiv. Varför har man inte gått till val på vilka regeringsalternativ man kunnat tänka sig och inte, när man uppenbart har varit mycket bestämt på denna punkt efter valet? Varför har Ulf Kristersson tillåtits sondera redan från början när ingenting talat för att han hade en riktig chans att bilda regering? Annie Lööf är inte bara någon som stuckit en dolk i Alliansens högerpartier, hon har uppenbart utnyttjat dem för att själv stärka sin egen position; det är uppenbart en mycket slug och smutsig maktspelare och man kan fråga vad hennes ord är värda? Kan man lita på Annie Lööf?

Vi går till val som Alliansen…

För att ha gått till val som Alliansen är det tydligt att man inte haft för avsikt att gå fram som en Allians efter valet, hur relevant är argumentet huruvida man är större eller mindre än vänsterblocket? Det är knappast så att mandatfördelningen har förändrats sedan man tillsammans med Sverigedemokraterna och övriga Alliansen fällde regeringen Löfven I. Man har vetat hela tiden att man inte kommer släppa fram en Kristersson-regering, utan planen har varit att genom en serie spel ta sig fram till statsministerposten. När man fällt Kristersson eftersom man inte kan tänka sig rösta för Moderaternas politik om Sverigedemokraterna stödjer den, villkorar man nu att släppa fram Stefan Löfven. Det hela blir mycket bisarrt då Centern fått sina röster från moderater som varit mer liberala snarare än konservativa; men är det här verkligen det man vill ur ett logiskt perspektiv?

Vill Centerns väljare ha en Löfven regering?

Den 23:e september släppte Expressen en undersökning som visade att av centerns väljare kan 76 % acceptera Moderaterna i regeringen, motsvarande siffra för S respektive MP var 57 % och 38 %. För alla de som velat ha en högerregering men tyckt det varit viktigt med centerns profilfrågor om närodlad mat tåls det att fråga hur dom mår idag när Centern gått till val med Alliansen? Är det troligt att dessa borgerliga väljare kommer stå fast vid Centerpartiet vid ett extraval? Är det troligt att dessa väljare gladeligen kommer rösta för närodlade grödor om priset är Löfven, Ynkeman, Mästerpolis Eliasson, Överskottsmålet-Andersson, Strandhäll, 100dagar-Fridolin och Diesel-Lövin? Eller handlar det om att stänga en dörr eftersom priset för Löfven är för högt?

Har centern lurat skjortan av oss alla?

Vem tjänar på att Centerpartiet går till val i Alliansen innan valet, men fäller Moderaternas regeringsförslag efter? Vem tjänar på att i andra omgången ge Socialdemokratin ett anbud som vore politiskt självmord att tacka ja till? Vem tjänar på att presentera M och S som att dessa endast är ute efter statsministerposten? Vem tjänar på att lägga fram sig själva som en mittenregering med Liberalerna och Miljöpartiet? Vem tjänar på att ta in Miljöpartiet med Alliansen där Miljöpartiet inte tolererar Kristersson? Är det en demokratisk tanke att Centern 8 % ska få bilda regering? Vill vi ha någon som utåt sätt sprider lögner genom oärliga avsikter, eller lägger politiska dimridåer? Det kanske värsta övergreppet är att personer som Annie Lööf kallar sig själva demokrater, det här handlar inte om att spegla folkets vilja utan att tillskansa sig makt; makten är drivkraften här -inget annat.

Det går omöjligt att tolka årets valresultat som att man röstat för en Lööf-regering, den som landar i den typen av slutsatser bör uppsöka hjälp för mytomani; ibland kan det nämligen vara svårt att komma till insikt om sina diagnoser. Det är istället tydligt att Lööf aktivt lurat skjortan av Ulf Kristersson och det som finns kvar av borgerligheten. Häromdagen framförde Lars Bern en mycket intressant tankegång, dvs. att de krav Lööf ställt på Löfven är avsedda för tuffa att acceptera eftersom det handlar om sossarnas hjärtefrågor; och att frågan då faller åter till en femklöver mellan Alliansen och Miljöpartiet. I det läget hade Lööf kunnat bli statsminister om Miljöpartiet krävt det som eftergift, och trycket på Ulf Kristersson varit för stort efter månader av sonderingar.  

När centern själva använt argument om att Kristersson och Löfven sagt att de röstar ner alla regeringar de inte själva blir statsministrar i (genom något svammel om sandlåda hink och spade) tåls det att fråga om Lööfs mygelspel är av högre moralisk art? Kanske skulle Annie Lööf söka sig till Paradise Hotell där den här sortens dolkstötar och där temporära pakter utgör själva sinnebilden för programidén. Tåls att fråga hur någon vettig demokrat kan rösta för en person som visar sån maktfullkomlighet som Annie Lööf? Talmannen bör inte släppa fram en sådan regering utan svenska folket behöver gå till extraval, den här sortens konstellationer och maktspel är inget svenska folket efterfrågar. 

0 0 röster
Article Rating

5 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback

[…] Source: Annie Lööf är den smutsigaste maktspelaren vi sett på mycket länge […]

midnight city
1 month ago

midnight city

jazz music
1 month ago

jazz music

piano music
1 month ago

piano music

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x