Frågan tåls att ställas då Mona Sahlin gång på gång blivit ertappad med att bete sig bedrägligt eller uttala rena lögner, så väl i tal som i skrift. Finns det någon som tror att så grundläggande karaktärsdrag skulle förändras för att man ger ut en biografi? När man inte ens kan ställa upp för en intervju eller be sina väljare om ursäkt, alternativt svara på frågor kring de frågetecken som finns är det ingenting annat än ytterst svagt. Varför skulle innehållet i Sahlins bok vara mer sanningsenligt för att de nu kommer i bokform och att Sahlin försöker göra sig en hacka? När t.o.m. svensk domstol dömer vederbörande, är det nog få som inte anser att Sahlin “baske mig” de facto “är en fifflare”. Vem vill betala för att läsa potentiella osanningar, försköningar, eller rena bortförklaringar; en årsprenumeration på Kalle Anka & C/o erbjuder garanterat både mer allmänbildande och spännande läsning.

Vad har egentligen Mona Sahlin lyckats med som politiker?
Läser man Sahlins wikipedia-sida handlar den om olika skandaler eller pikanta uppgifter om konkurser. Inte någonstans kan man läsa om någon tungrodd reform Sahlin lyckats genomföra. Sahlin har under sin karriär varit vice statsminister, arbetsmarknadsminister, integrationsminister, samhällsbyggnadsminister samt nationell samordnare för våldsbejakande extremism. Men vad har hon egentligen lämnat för avtryck mer än en telefonlinje för jihadister eller deras anhöriga?

Vad är egentligen politisk hederlighet värt?
När Sahlin tidigare fällt berömda uttalanden som “häftigt att betala skatt” är det oerhört märkligt hur samma person sedermera kan fällas för skattebrott. Till skillnad från personer som Leif Östling som betalat över 100 miljoner i skatt (som fått kritik från hennes gelikar) kan man rimligen fråga vad Mona Sahlin kostat samhället? Hur är det möjligt att någon vars karriär kantats av misslyckanden gång på gång får fina utnämningar och prestigeuppdrag? Hur resonerade egentligen Regeringen Reinfeldt när de satte Sahlin främsta skydd och motstånd mot terrorismen? Kanske finner vi svaren i Fredrik Reinfeldts kioskvältare “Halvvägs” som reas ut på Coop till alternativkostnaden av två-tre mjölkpaket?

Sverige behöver dugligt folk i både riksdag och regering, kanske är Mona Sahlin det mest lysande exempel på någon som kommit upp sig utan att ha någon egentlig merit att tala om; vårt kanske största politiska luftslott genom tiderna? Vad denne kan tänkas säga i en bok torde för varje intelligent person vara totalt ovidkommande, på förekommen anledning kommer denna tidskrift inte referera eller recensera denna bok.

För prenumerationer på Kalle Anka & C/o vänligen se följande länk

Tänk även på UNHCR och liknande organisationer som faktiskt gör skillnad för människor runt om i världen.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook