Fel att transkvinnor tävlar mot kvinnor, de ska tävla mot män. Ryck guldmedlajen från “världsmästaren”

Nuförtiden beskylls man att vara homofob eller transofob om man har några synpunkter kring personer med annan läggning. Det har till och med att gått så långt att en född man kan vinna VM för damer, utan att någon ser något konstigt i det; ty i identitetspolitikens verklighetsfrånvända värld är kön endast en social konstruktion. Vi kunde se en liknande händelse då en transsexuell boxare, Fallon Fox, slog en kvinnlig boxare medvetslös i ringen, kan det vara så att den ena hade mer fysiska fördelar än den andre? Kanske spelar det ingen roll i korpendivisionen i fotboll huruvida målvakten är transsexuell eller inte, men på elitnivå ger skillnaden uppenbart resultat. Precis som andra nymarxistiska resonemang faller dem oftast när man granskar dom kritiskt, det här fallet är därför inte unikt.

Är Zlatan en kvinna om han börjar bära peruk?

En fråga som idag förknippas med närmast hets mot folkgrupp, lagstiftningen på detta område är mycket begränsande ur ett yttrandefrihetsperspektiv; och därför kan det vara dyrt att ställa sakliga frågor. Men faktum är att det är så det ser ut eftersom resonemanget att kön bara är en social konstruktion är en radikal tanke som gjorts till sanning. För alla oss som inte ställer upp på dessa idéer kommer Zlatan vara lika mycket man hur mycket mascara eller hur många lockar den blonda peruken har; det är nämligen biologiska skillnader mellan kvinnor och män. Däremot om Zlatan nu vill kalla sig Zlata istället vilket är den feminina formen av hans jugoslaviska namn, så är väl det helt okej; men det gör väl knappast att han har rätt att tävla mot kvinnor? På samma sätt bör en kvinnomördare som börjar äta hormoner för att komma till ett kvinnofängelse inte flyttas till ex. Hinseberg, eftersom vederbörande har muskelmassa som en man.

Biologin bör vara avgörande

Eftersom idrott är tävlingar vem som har den bästa fysiken, dvs. vilken person enligt Darwins lära som är den starkaste individen av de som tävlar; måste biologin sättas i främsta rummet. När man låter transsexuella tävla med samma sociala kön (transkvinna-kvinna) så sätter man biologin åt sidan, dvs. tävlingen handlar inte längre om bäst fysik enligt biologins lagar. I varenda cell i en transsexuell kvinnas kropp finns det en y-kromosom (man) samtidigt som könshormonet testosteron pumpas runt, även om det säkerligen begränsas med olika preparat. Kromosomerna talar dock sitt tydliga språk, du ändrar inte din DNA / kromosom- uppsättning bara för att du väljer att betrakta dig socialt som kvinna. Därför måste transkvinnor som har testosteron och y-kromosomer tävla mot andra som också har det, och det är den delen av befolkningen som fötts som män. Det faktum att kvinnor och män är olika byggda ger utfall på världsmästarnivå, det finns inga kvinnliga världsmästare som slår manliga världsmästare eftersom de biologiska förutsättningarna ger skillnader. Skulle det vara så skulle vi inte behöva dela upp idrotter i kön. 

Östtyskland – även här ett intressant exempel

I Östtyskland försåg man idrottsstjärnor med testosteron, dvs. manligt könshormon vilket gjorde att Östtyskarna var mycket framgångsrika i idrotter. På den tiden handlade det om att visa att socialismens system var mycket bättre än det frihetliga väst, och därför skedde detta systematiserat. Det faktum att man gav tjejer från 16 år manligt hormon gjorde att de fick hårväxt, gick i målbrottet men även att de fick en mans styrka. Ett av de mest kända fallen är Andreas Krieger som en gång föddes som Heidi Krieger. Personer som Krieger hade samma fördel, en kvinna med en “mans” styrka, medans dagens världsmästare är en man som uppträder som kvinna; gemensamt är att båda har fysiska fördelar mot sina medtävlande.

Det här är enkelt, låt människor tävla beroende på vilken könskromosom man har. Har man XX (kvinna) eller XY (man) tävlar man var och en för sig, oavsett vilket kön man lever som. Har man förtripplingar dvs. XXY eller XYY får rimligen en läkare avgöra vilken klass man är lämpad att tävla i, där tumregeln bör vara om man har mannens styrka eller inte. Att låta biologiska män tävla som kvinnor för att de sexuellt ser sig som något annat är fel, att däremot låta människor vara som de vill är däremot helt okej. På samma sätt tillåter vi inte Formel 1 motorer i andra bilar än just Formel 1, det blir inte bättre av att vi skriver Formel 3000 på etiketten. Ryck således guldmedaljen från “världsmästaren” och låt henne tävla med männen med samma kromosomuppsättning; det här är inte rätt. Silvermedaljen bör genast bli deklarerad världsmästare och titulerad guldmedaljör, biologisk doping utifrån identitetspolitik hör inte hemma i idrotten.

Nuförtiden beskylls man att vara homofob eller transofob om man har några synpunkter kring personer med annan läggning. Det har till och med att gått så långt att en född man kan vinna VM för damer, utan att någon ser något konstigt i det; ty i identitetspolitikens verklighetsfrånvända värld är kön endast en social konstruktion.…

Kommentera utan Facebook