Nyhetssvep kring Elin, katolska präster, migrantströmmar, politiker på sommarlov och bränderna i Grekland

Lördagens nyhetssvep förtäljer sista kapitlet om asylaktivisten Elin, nunnor världen över anklagar vatikanska präster för sexuella övergrepp, migrantströmmarna ökar i Medelhavet medan våra politiska ledare har sommarlov och Tsipras tar på sig hela det politiska ansvaret för bränderna i Grekland.

Migrantströmmarna upphör inte för att politikerna har semester – tvärtom är det prime time just nu eftersom havet är lugnare. Över 17.000 afrikanska migranter har i år fått nog av att leva i fattigdom och därför tack vare människosmugglare korsat Gibraltarsundet för att komma till Spanien samt starta ett nytt liv i Europa.

Igår blev ytterligare 751 migranter räddade, när de försökte att segla från Nordafrika till Spanien. Både båt och helikopter försöker regelbundet att hitta fler migranter på Medelhavet.

Som jag skrivit om tidigare reste de flesta migranter från Libyen till Italien från början, men tack vare hårdare reglering och agerande för att stänga ute migranter har det resulterat i att det är svårare att nå fram. Därför försöker många istället att resa från Marocko och Algeriet till Spanien.

De 17.000 migranter som hittills i år använt sig av rutten till Spanien är dubbelt så många jämfört med hela förra året.

Den oändliga historien kommer aldrig att få något slut så länge Europas ledare inte sansar sig och inser vad som behöver göras. Hjälp människor på plats istället så att de inte behöver utsätta sig och de sina för livsfara genom att försöka ta sig till Europa i strävan efter ett bättre liv! Vad väntar ni på? Ni kommer aldrig att kunna enas kring ett genomtänkt och humant beslut för både Europas folk och migranterna för ni står för långt ifrån varandra – jag har ett bättre förslag: Låt Europas folk ha folkomröstning istället! Ska vi stänga Europas gränser, enbart ta emot kvotflyktingar som består av människor i riktig nöd som inte kan leva i närområdena av olika orsaker (religiös förföljelse, sexualitet etc.) och hjälpa människor på plats i deras hemländer samt närområden istället – eller ska vi fortsätta locka hit människor med falska löften och få stora ekonomiska problem samt hög kriminalitet som följd samtidigt som många dör på vägen?

https://politiken.dk/…/751-migranter-reddet-i-Middelhavet-p…
————————————-

I dagens Aftenposten skriver man om att aktivisten Elin Ersson stoppade avvisningen av fel afghan, då den 26-åriga afghan som de ville rädda avvisades från Stockholm samma dag. Ersson säger dock att hon oavsett hade gjort om det igen om det krävs av henne. Händelsen som blivit polisanmäld kan nu få juridiskt efterspel om man anser att Ersson begått en olaglig handling, men ett besked kring det väntas tidigast i slutet av nästa vecka. Ersson vill själv inte kommentera detta utan säger att hon har kontaktat ett juridiskt ombud.

Det framgår vidare att den 21-åriga aktivisten och socionomstudenten är medlem av organisationen “Sittstrejken”, som arbetar för att hindra svenska myndigheter att sända afghaner, främst unga sådana, ut ur landet.

Den 26-årige afghanen som var aktivisternas huvudmål, säger i en intervju med Deutsche Welle att han som 6-åring flyttade till Mashhad i Iran tillsammans med sin familj. Hans mor och två systar bor i Sverige, men han själv har enbart varit i Sverige en kort tid. Han har nekats asyl tre gånger!

Det är inte undra på att myndigheternas kvarnar maler extremt långsamt när det kommer till asylprocesserna när vi har tusentals individer som söker asyl gång på gång trots att de fått avslag. Varför finns den möjligheten överhuvudtaget? Det hade varit på sin plats att begränsa den möjligheten, eftersom det kostar samhället enormt mycket pengar att försörja dessa personer medans de väntar på sitt asylbesked – för vilken gång i ordningen?!

Jag tror inte att jag är ensam om att ha fått nog av att både se och höra asylaktivisten Elin Ersson som enligt mig skämt ut Sverige å det grövsta! Det här kommer högst troligt skapa fler röster åt SD, MED och AfS. Hon har fått sin tid i rampljuset och nu ska vi inte göda mer uppmärksamhet åt en sådan trivial figur. Dags att vända blad!

https://www.aftenposten.no/…/Elin-21-hindret-utvisning-av-f…
———————————-

Sexuella övergrepp som utförts av katolska präster har inte bara drabbat korgossar och andra minderåriga, även nunnor har i årtionden varit utsatta för våldtäkter och sexuellt missbruk från präster och biskopar.

En nunna i Indien har nyligen anmält en biskop till polisen för våldtäkt – något som bara för ett par år sedan hade varit helt otänkbart.

MeToo-rörelsen sägs vara orsaken till ett växande erkännande av att även vuxna kan vara offer för sexuella övergrepp. En afrikansk nunna berättar att hon för nästan 20 år sedan blev utsatt för ett sexuellt övergrepp av en präst under bikten och när en annan präst gjorde liknande försök ett år senare slutade hon att bikta sig.

Ovissheten kring omfånget av sexuellt utnyttjande av nunnor är stor – särskilt innanför Vatikanens murar. Tidigare denna vecka framträdde dock en grupp nunnor från en mindre församling i Chile i en nationell tv-kanal, där de berättade sina historier om övergrepp som präster och andra nunnor begått. De berättade också att deras överordnade inte gjort något för att stoppa det.

På 1990-talet sattes fokus på problemet tack vare en stor granskning i Afrika, men inte heller då reagerade den katolska kyrkans ledare.

Vatikanen har avböjt att kommentera i nuläget.

Jag tror jag kan beskriva det med ett enda ord – HYCKLARE och jag kvarstår vid min tes att religion är roten till allt för mycket ont historien igenom!

https://www.b.dk/…/nonner-verden-over-anklager-praester-for…
———————————–

Slutligen noterar jag att Greklands premiärminister Alexis Tsipras tar på sig det politiska ansvaret och ber om ursäkt till befolkningen för skogsbränderna som härjat utanför Aten den senaste tiden med död och förödelse som följd.

Jag har inte hört statsminister Stefan Löfvén yppa ett ord om att han beklagar alla skador som våra skogbränder fört med sig och jag har definitivt inte hört honom ta på sig något ansvar, trots att både nuvarande och dåvarande regering är väldigt skyldiga till att Sverige saknar ett komplett brand- och säkerhetsskydd! MSB har dessutom sedan i maj i år varit fullt medvetna om bristerna i organisationen och vakansläget. Det säger en hel del om vår regering och även Alliansen som försökt vinna politiska poäng trots att det var de som sålde ut brandflygen under sin regeringstid.

https://www.theguardian.com/…/tsipras-talks-of-greeces-heav…

Lördagens nyhetssvep förtäljer sista kapitlet om asylaktivisten Elin, nunnor världen över anklagar vatikanska präster för sexuella övergrepp, migrantströmmarna ökar i Medelhavet medan våra politiska ledare har sommarlov och Tsipras tar på sig hela det politiska ansvaret för bränderna i Grekland. Migrantströmmarna upphör inte för att politikerna har semester – tvärtom är det prime time just…

Kommentarer

Kommentera utan Facebook