lördag, december 2, 2023

Varför bemöter inte Ferm (MP) finansminister Andersson med sakliga argument?

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Igår briserade en bomb i den politiskt korrekta delen av Sverige, vår finansminister Magdalena Andersson menade att skänka pengar till tiggeri riskerade att stödja organiserad brottslighet och människohandel. Dessutom förklarade hon att regeringen skärpt dessa straff, och att det fanns bevis för den sortens sammankopplingar. För alla oss som länge varit engagerade i den här frågan har vi sedan länge kunnat konstatera att det både är organiserat och att kriminell verksamhet försiggår. Således vill vi välkomna finansminister Andersson i “Team Verklighet”, vill man inte se problemen kan man inte heller lösa dem.



Känsloargumentationen vinner inga diskussioner
Läser man Maria Ferms uttalande är det tydligt att finansministern står oemotsagd i sak, dessutom kan man fråga sig när det blev iskyla att uttala hur verkligheten ser ut? Ska vi fortsätta skänka pengar även om vi vet att det riskerar att hamna i människorättshandlares fickor, av rädsla för att vara iskalla? Är vi inte mer iskalla om vi aktivt stödjer kriminella grupperingar? Som vi skrivit i ett flertal artiklar handlar detta tiggeri om att EU-länder med helt olika ekonomier släppts in i unionen varav det är mer lönsamt att sitta på Sveriges gator och tigga, än att ha ett låglönearbete i dessa länder. Om man i det läget tror att tiggeri är lösningen, eller att man stödjer fattiga; så förstår man inte grundläggande national-/makroekonomiska resonemang. Desto mer pengar vi ger, desto fler kommer sitta utanför våra butiker; och desto mindre kommer vi att få bort från gatan. Uppenbart är det redan idag tillräckligt lönsamt, annars hade man stannat kvar i dessa länder. 

Regeringen gör således rätt som börjar normalisera tiggerifrågan mot verkligheten, återstår att se om de vågar uttala vad det här beror på. Idag tycks det handla om fattiga människor överlag, men kanske kan man gräva lite djupare och analysera varför det blivit som det blivit. Hur som helst, bör man lägga sin röst på partier som diskuterar sak, som inte för fram känslor som den primära argumentationen. Dessa känsloargument är det som skapat det segregerade Sverige, hade vi diskuterat sakfrågor och lösningar hade vi inte landat där vi befinner oss idag.

0
0
röster
Article Rating

6 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tender piano jazz
1 month ago

tender piano jazz

seaside cafe ambience
1 month ago

seaside cafe ambience

warm jazz
1 month ago

warm jazz

harp instrumental
1 month ago

harp instrumental

relaxing jazz instrumental coffee music

relaxing jazz instrumental coffee music

winter jazz
15 days ago

winter jazz

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x