torsdag, oktober 28, 2021

Förnuft står bakom GW. mot feministerna

Senaste artiklar

Är någon förvånad att Vänsterpartiet ska rädda klimatet genom att införa socialism?

Det är alltid intressant att titta på vilka förslag olika partier lägger för...

Hur kan man ha förtroende för någon som bara ägnar sig åt epitet dvs, mobbing?

När jag var liten fick jag höra att människor som mobbade andra var...

Är Miljöpartiet på 3 % orsaken till att klimatet blir ämnet på SVT:s partiledardebatt?

Idag går det knappast att öppna en tidning utan att minsta väderfenomen kopplas...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här
Måste vi se på alla program med feministisk monokel? Kanske finns det andra värden att bedöma om program är bra eller dåliga? Man kan undra vad det är för ansvarig utgivare som får för sig att publicera en så pass högklassigt korkad artikel? När någon gör ett sådant intellektuellt haveri i skrift ligger det på var ansvarig utgivare att just ta sitt ansvar och inte publicera. Det här med att feministerna betraktar könet som avgörande rörande kompetens i alla frågor framkommer tydligt. Hur kan man störa sig på att Camilla Kvarntoft ställer frågor till Leif GW och tycka att det är problematiskt att han inte ställer frågor till henne då hon skulle vara likvärdigt kompetent? Hon kanske är kompetent, men kanske har Maria aldrig hört talas om den akademiska titeln ”Professor”? Samma typ av åsikt förs fram när det handlar om den tidigare ständige sekreteraren för Svenska Akademin Horace Engdahl som reser runt i Europa och berättar för serietecknaren Liv och tittarna om olika platser.

Hur man även kan såga att Horace lagt en ros på Johann Sebastian Bach grav visar bara på hur otroligt enfaldig, hatisk och kulturellt obevandrad man är.
Bach är kanske den mest hyllade kompositören genom tiderna, och har haft en stor betydelse för eftervärlden.  Kopplingen mellan Bach och Östtyskland (DDR) är även under all form av logik. 

Denna typ av inställning där vissa personer inte är värda sin professors hatt / aktade ställning i samhället får mig att tänka på Nazitysklands bokbål och avståndstagande för erkända vetenskapsmän (vilket GW absolut är) är. Albert Einstein, Felix Mendelsohn (kompositör likt Bach, och var dessutom den som återupptäckte Bach) var t.ex. förbjudna ämnen. I Leipzig ägnade man sig t.ex. åt att välta statyer av Mendelsohn som var av judisk härkomst.
 
Att dra sig i termer om manspreading / mansplaining är inget annat än att sprida hat. Könsrasister är inte mer legitima än etniska rasister, det är samma skrot och korn. Den enda skillnaden ligger i vilka grupper i samhället man ger sig på. Skulle det vara mer okej att uttrycka hat mot män istället för invandrare? Tänk på att man kan alltid avgöra om en artikel är hatisk genom att byta ut ordet ”man” mot ”invandrare”, och se om det klingar rasism. 
0
0
rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x