torsdag, september 21, 2023

Förnuft står bakom GW. mot feministerna

Senaste artiklar

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...

Svänger C kommer S att svänga om SD, siffrorna talar sitt tydliga språk!

För alla som tycker det är intressant att följa den politiska utvecklingen...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.
Måste vi se på alla program med feministisk monokel? Kanske finns det andra värden att bedöma om program är bra eller dåliga? Man kan undra vad det är för ansvarig utgivare som får för sig att publicera en så pass högklassigt korkad artikel? När någon gör ett sådant intellektuellt haveri i skrift ligger det på var ansvarig utgivare att just ta sitt ansvar och inte publicera. Det här med att feministerna betraktar könet som avgörande rörande kompetens i alla frågor framkommer tydligt. Hur kan man störa sig på att Camilla Kvarntoft ställer frågor till Leif GW och tycka att det är problematiskt att han inte ställer frågor till henne då hon skulle vara likvärdigt kompetent? Hon kanske är kompetent, men kanske har Maria aldrig hört talas om den akademiska titeln ”Professor”? Samma typ av åsikt förs fram när det handlar om den tidigare ständige sekreteraren för Svenska Akademin Horace Engdahl som reser runt i Europa och berättar för serietecknaren Liv och tittarna om olika platser.

Hur man även kan såga att Horace lagt en ros på Johann Sebastian Bach grav visar bara på hur otroligt enfaldig, hatisk och kulturellt obevandrad man är.
Bach är kanske den mest hyllade kompositören genom tiderna, och har haft en stor betydelse för eftervärlden.  Kopplingen mellan Bach och Östtyskland (DDR) är även under all form av logik. 

Denna typ av inställning där vissa personer inte är värda sin professors hatt / aktade ställning i samhället får mig att tänka på Nazitysklands bokbål och avståndstagande för erkända vetenskapsmän (vilket GW absolut är) är. Albert Einstein, Felix Mendelsohn (kompositör likt Bach, och var dessutom den som återupptäckte Bach) var t.ex. förbjudna ämnen. I Leipzig ägnade man sig t.ex. åt att välta statyer av Mendelsohn som var av judisk härkomst.
 
Att dra sig i termer om manspreading / mansplaining är inget annat än att sprida hat. Könsrasister är inte mer legitima än etniska rasister, det är samma skrot och korn. Den enda skillnaden ligger i vilka grupper i samhället man ger sig på. Skulle det vara mer okej att uttrycka hat mot män istället för invandrare? Tänk på att man kan alltid avgöra om en artikel är hatisk genom att byta ut ordet ”man” mot ”invandrare”, och se om det klingar rasism. 
0
0
röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x