Oberoende Förnuft – Tidningen med bredaste läsekretsen

Från redaktionen upptäckte vi idag att vi når ut till läsare över hela det politiska spektrat, och människor som förmodligen har mycket lite gemensamt mer än att man är kritisk till nuvarande ledarskap. En av de viktigaste delarna i en demokrati handlar om att man kan mötas och diskutera, även med någon med diametralt motsatta tankar. Således tycker vi från redaktionens sida att det är ytterst intressant att vi har läsare som både gillar Nya Dagbladet (som enligt wikipedia klassas som mer högerradikala) och andra som gillar Robert Mathiasson, ledare för Sveriges Kommunistparti. Den mixen är vi nog hyfsat unika med, men det är samtidigt mycket positivt för den verksamhet vi vill bedriva. 

Genom att kritisera vad folk faktiskt säger oberoende av vilka de är, kanske det är något som uppskattas så väl höger som vänsterut. Kanske är det så att det finns mycket som förenar dessa grupper i hur politiska motståndare behandlar varandra; och en önskan om en politisk hederlighet istället för korrekthet. Ur vårt perspektiv som oberoende så är det helt okej att vara kommunist eller för den delen högerradikal, så länge man kan argumentera för sin sak; istället för att ge sig på motståndarens person. Där någonstans ligger en stor fara med dagens demokratiska utveckling, allt för många fokuserar på person istället för sak. Valrörelsen tycks allt mer handla om att man ska rösta på ett parti för att dessa inte är motståndaren eller för de spenderar lite mer pengar än motståndaren.

Ideologiskt förankrade människor som är sakligt pålästa är således intressanta att samtala med oavsett om dessa hittat alla svar hos Karl Marx eller John Stuart Mill, från vår sida tror vi således att diskussionen i vår oas blir än mer intressant när man ställer åskådningar sakligt mot varandra.

Dagens upptäckt påvisar dessutom att vi lyckas balansera vårt oberoende då vi uppenbart samlar läsare från både höger och vänster. Vad som är än mer intressant är att tonen i våra kommentarsfält är saklig, och det är mycket positivt då vi inte vill bli någon tidning som klassas som trollfabrik; utan respekt för politiska motståndare är en förutsättning för vår verksamhet. Istället vill vi vara den frihetliga oas där så väl kommunisten som högerradikalen och alla däremellan kan ta sig ett dopp så länge de diskuterar sakligt.

Som vanligt efterlyser vi självklart att ni läsare ska komma med bättre förslag än redaktionen, vårt enda krav är att man argumenterar sakligt.

Således vill vi särskilt välkomna alla kommunister och högerradikaler som uppenbart läser oss, era sakliga ställningstaganden är också välkomna hos oss; så länge dessa sker under den vita neutrala demokratiska fanan. 

Mvh Ian Fernheden, Chefredaktör
Oberoende Förnuft

Från redaktionen upptäckte vi idag att vi når ut till läsare över hela det politiska spektrat, och människor som förmodligen har mycket lite gemensamt mer än att man är kritisk till nuvarande ledarskap. En av de viktigaste delarna i en demokrati handlar om att man kan mötas och diskutera, även med någon med diametralt motsatta…

Kommentera utan Facebook