Oberoende Förnuft finns nu också på Vkontakte pga. Facebooks censur

Sedan januari i år har vi fått vår trafik nedskuren med ca 60 % via Facebook, även om antalet delningar kraftigt ökat. Detta är inget som drabbat endast oss utan är något som skett hos oss veterligen högertidningar. Brexit-ledaren Nigel Farage påstod att det drabbat både honom och Donald Trump med ca 10% nedgång, men för oss som är en mindre aktör har denna ändring i Facebooks algoritmer slagit hårdare. En delning av en artikel hamnar inte i andras flöden som de gjort tidigare, och därav kunde relativt få delningar ge väldigt stora läsarsiffror; något som försvann över en natt. 

Uppenbart har Facebook förstått att socialistiska och “liberala” (globala) ideal utmanas om yttrandefriheten släpps fri, eftersom fria människor vågar ställa sig frågor när de kommit i kontakt med andra fria människor. Det är en demokratisk revolution, det handlar inte om antidemokratiska krafter vilket ofta görs gällande; allt för att sammanlänka fria tankar med smutsiga värderingar. Sekter vill därför inte att man som sektmedlem har kontakt med utomstående, därför riskerar man alltid uteslutning i dessa sammanhang; avfällingar kallas det populärt. Hur många har inte sett tidigare vänner radera de i umgängeskretsen som har högertankar? För dagens politiker innebär läget att de står fullständigt handfallna eftersom människor själva kan kontrollera huruvida “regimtrogen” media talar sanning eller inte; därför har vi sett ett enormt opinionsskifte i västvärlden där i princip alla regerande socialistiska partier gått kraftigt bakåt. Vi har sett Donald Trump bli vald eftersom medelklassen kunnat följa honom direkt, istället för som tidigare tvingats titta mediers demoniserande recensioner med allt ifrån beteendevetare och retorikexperter; istället har vanligt folk givits möjligheten att för första gången tänka själva. 

Det här är inget nytt, auktoritära system överlever inte i öppna samhällen eftersom bara tanken att människor kan diskutera och välja fritt gör att mycket få individer sätter sig emot valfriheten. Därför argumenterar idag socialister stenhårt i att förbjuda valmöjligheter istället för verksamheter som fungerar dåligt. De ryska begreppen glasnost och perestrojka som handlade om öppenhet i ekonomi och yttrandefrihet fungerade på samma sätt, när det sovjetiska folken tilläts att tänka fritt , upptäckte att lögnen om väst inte var sann och kunde organisera sig var de socialistiska regimerna chanslösa. När Boris Jeltsin bildade Oberoende Staters Samvälde (OSS) som en nytt mellanstatligt samarbete var Sovjetunionen endast något som existerade på ett papper. Därför är det tydligt att många människor efterfrågar nya partier, nya regeringar, ny samarbetsformer byggda på demokrati istället eurokrati och en yttrandefrihet värdig namnet. 

När Facebook idag börjat med censurering (bortsett från att tidigare bara försvårat marknadsföringen) av våra artiklar ser därför den här tidningen det viktigt att vi börjar använda fler sociala medier. Därför har vi nu startat upp en liknande Facebook-sida på Vkontakte som är baserat i Ryssland, men där människor kan skriva vad de vill utan att bli censurerade. Många fria medier är redan där, så vi är inte unika på något sätt. Sidan har både app för telefonen, och man kan få plattformen på svenska. Vissa läsare har säkert redan sett VK knappen under Facebook bland våra delningar, denna infogades för några månader sedan då vi såg vad som var på gång. Därför vill vi uppmana de läsare som redan finns på VK.com att följa vår sida där (under namnet Oberoende Förnuft); samt de som vill registrera sig att våga prova. Vi kommer självklart publicera våra artiklar på både Facebook, Twitter och VKontakte från och med nu. Lägg gärna till Oberoende Förnuft bland era favoriter i er internetbrowser för att kunna hitta tillbaka om vi blir raderade pga. för många censurerade artiklar. 

Vem vill leva i ett censurerat samhälle när människan är född att vara fri?

Med demokratiska hälsningar
Ian Fernheden
Chefredaktör Oberoende Förnuft

https://vk.com/oberoendefornuft

Sedan januari i år har vi fått vår trafik nedskuren med ca 60 % via Facebook, även om antalet delningar kraftigt ökat. Detta är inget som drabbat endast oss utan är något som skett hos oss veterligen högertidningar. Brexit-ledaren Nigel Farage påstod att det drabbat både honom och Donald Trump med ca 10% nedgång, men…

Kommentarer

Kommentera utan Facebook