fredag, maj 29, 2020

Fullt logiskt att Sara Danius lämnar Akademin och som sekreterare

Senaste artiklar

Trump skyddar yttrandefriheten på Sociala medier genom executive order

Sedan några år har det blivit tydligt att konservativa röster tystas i...

Staten bör sälja andelen i SAS, helt fel att ta skattepengar till icke lönsamma bolag!

När vi gång på gång läser att SAS har problem måste vi...

Talar den nya Italien-ambassadören Jan Björklund (L) italienska?

Nuförtiden när vi lever i en tid där partibok betyder allt istället...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Sedan nederlaget i omröstningen för att utesluta Frostenson, varav tre ledamöter lämnade har man förstått att Danius saknat stöd för sitt uppdrag. Bland annat gick ledamoten Horace Engdahl ut i kvällstidningen Expressen och förklarade för hela svenska folket att hans uppfattning var att hon var den sämsta ständige sekreterare man haft. Tillvägagångssättet blir mycket märkligt eftersom samma diskussion hade kunnat hållas helt internt bland de aderton, det är således inte helt otroligt att det för Danius del skulle blivit tämligen ensamt i den annars så gemytliga sammanslutningen Svenska Akademien.

Enigheten ökar” – Ett uttalande helt i stil med “Snille och smak”
Danius har således rätt när hon säger att enigheten nu ökar, eftersom hon som röstat likt de andra som också lämnat; kvar sitter de som befanns vara i majoritet. Fenomenet är inte ovanligt i olika former av diktaturer där motståndare tenderar att trilla ut från flygplan eller under mystiska omständigheter försvinna; således minskar dem och full enighet uppnås i landet. Ur ett sakligt perspektiv kan det mycket väl vara så att Danius likt individen som trillar ut ur ett flygplan i sak haft rätt och burit på viktiga poänger för den fortsatta verksamheten; men då de inte haft tillräckligt med stöd eller vapenmakt så har man således hamnat i ett fallande nederlag. 

Drevets effekter, Frostensons personliga skuld är inte klarlagd trots att hon avgår
Man får inte glömma bort att Frostenson som utsatts för ett drev där hon dömts inför hela svenska folket, kan vara oskyldig för de attacker som hon fått utstå. Bakgrunden handlar om att hennes make påstås ha betett sig illa och att akademien delat ut pengar till makens kulturscen, dessutom har han haft henne med som delägare i handelsbolaget eftersom man måste vara minst två personer. Kan det vara så att hon inte förstått olämpligheten och inte heller tagit personlig del av de pengar som utdelats; och att utdelningen i sig varit legitim i konstens anda? Hela drevets underton kring den ekonomiska delen har handlat om att hon tillskansat sig pengar, genom att sitta på dubbla stolar; är det helt klarlagt? För övrigt kan man också säga att någon som kommer första veckan i januari och säger vilka helger man vill låna övernattningslägenheten i Paris är mycket strukturerad, och att motsatsen där någon bokar upp men inte åker är värre; således är kanske baksidan av myntet också värdig att lyfta fram i media. När nu Frostenson också lämnar kan det vara en god idé att låta sig intervjuas i SVT:s agenda och svara på de frågor Camilla Kvartoft kan tänka sig ställa, en programledare som har högt anseende på den här redaktionen och säkerligen i samhället över lag.  

Vem vill bli ny ledamot i ett sånt här gäng?
När kritiker lämnar likt andra faller ur flygplan, tåls det att fråga vilken vettig och beläst individ som vill gå in och sätta sig med dessa figurer? Normalt sett uppnås förtroende genom att man reder ut sakfrågorna, inte att saklig kritik återstår och oppositionen lämnat.

För övrigt tåls det att fråga varför en bitter Ebba Witt Brattström tar tillfället i akt att ge sig på sin f.d make i pressen, dock kanske man inte ska vara förvånad då hon redan publicerat sina snaskiga historier i en bok för att tjäna pengar på sin tidigare relation. I vissa länder hade det säkert kallats för prostitution, här kallas det feminism.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Trump skyddar yttrandefriheten på Sociala medier genom executive order

Sedan några år har det blivit tydligt att konservativa röster tystas i...

Talar den nya Italien-ambassadören Jan Björklund (L) italienska?

Nuförtiden när vi lever i en tid där partibok betyder allt istället för erfarenhet och när den...

Är det rimligt att regeringen idiotförklarar landets tandläkare och låser in äldre människor?

Häromdagen presenterade Folktandvården Skåne att man stoppar alla behandlingar av äldre människor, vilket gör att människor som...

Melodi- blir Genusfestivalen då låtarna måste ha mixade låtskrivare? Totalt haveri!

Sverige är världens mest extrema land, ett land där människors genus betyder mer än kvalitén på konstverket...

Paolo blir av med och Moderaten Hans får miljoner för att ha köpt sex? Är det rimligt?

När vi nu har två fall inom mycket kort tid med kända män som köpt sex och...

Senaste replik

Danmark “diskriminerar” inte Sverige, de räddar sina liv genom att hålla gränsen stängd!

Som vanligt när det kommer till svenska vänsterns företrädares argumentation utgår man...

Fler av våra artiklar: