onsdag, januari 26, 2022

Professor Sachs från Columbia University talar klarspråk om Syrien

Senaste artiklar

Ska döda svenskars pengar gå till etniska eller religiösa extremister?

För de allra flesta som inte röstar vänster har det blivit uppenbart...

Friserar regeringen migrationsiffrorna genom Samhall?

Om det är något man vet när det kommer till socialdemokratiskt regeringsinnehav...

Höga elpriser kan snabbt leda till en fastighetskris

Jag har i ett flertal artiklar under många år diskuterat att nästa...
Profilbild
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Columbia University ligger på den övre delen av Manhattan och anses vara ett av världens främsta lärosäten. Det är alltid intressant att höra vad några av världens ledande akademiker ”tycker” när dessa släpps fram, i Sverige har man mycket sällan motsvarade grupper i nyhetssofforna; här låter man istället oftast s.k. ”experter” (Greider, Pascalidou, Pelling etc. eller kvällstidningskrönikörer) bli tongivande. Sedan frågar man sig varför kunskaperna i Sverige är dåliga, kan det bero på att ”fel” personer får utrymme (ett fenomen som normalt sett kallas ”svagaste länken”); man blir helt enkelt inte som tv-tittare klokare än den svagaste länken? 

Professor Sachs är en mycket välkänd nationalekonom, och har varit rådgivare till minst två generalsekreterare i FN. Han anses vara en av världens mest inflytelserika människor. Det är förövrigt väldigt ovanligt att MSNBC som står demokraterna närmare lyfter fram någon som kritiserar Obama, men faktum är att mycket av Mellanösterns problem har inletts med att USA blandat sig i olika länders inre angelägenheter; utan att begripa vilka krafter som finns under locket. Uppenbart är det just nu ett s.k. proxykrig mellan Iran och Saudiaraberna som utspelas, där shiiter och sunniter strider om att få stört inflytande. Detta är två grupper som inte gillar varandra, och några ekumeniska gemensamma mässor som protestanter och katoliker kan ha; är det få som är intresserade av. För den som är intresserad kan redaktionen rekommendera Dokument Utifrån reportageserie om vad som sker under ytan mellan dessa länder, mycket pedagogiska och informativa avsnitt. 

Innan Trump blev president lade han fram den kanske mest nyktra analysen på Mellanöstern, något som uppenbart även Professor Saschs uppmärksammat; konstigt nog var det inget som uppmärksammades i svensk tv.

0
0
rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

När SVT:s reporter frågar Ulf Kristersson om kollektivavtal visar man att man inte begripit någonting

Det är uppenbart att SVT:s reporter saknar ideologisk förståelse, samtidigt som många inte förstår vem som egentligen är den extreme. Det är därför mycket roligt när SVT:s journalist försöker göra en affär av att Ulf Kristersson ev. inte har kollektivavtal, Kristersson har nämligen inte det på sitt partiprogram.

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x