Ett formellt erkännande att IS begått folkmord skulle underlätta åtal av återvändare – hittills har Sverige vägrat

Den socialistiska tidningen Nya Arbetartidningen, partitidning åt Nya Arbetarpartiet, rapporterar att om IS erkänts ha utfört folkmord i territorium de behärskat, då kan alla IS-medlemmar som deltagit i IS verksamhet i relevant område och tid – få en förundersökning inledd mot sig. Detta skulle kunna leda till åtal för delaktighet i folkmord, eller förberedelse till folkmord.

De enda egentliga juridiska hindret utgörs av att staten inte erkänt att IS utfört folkmord mot till exempel yazidierna (en minoritet IS särskilt inriktat sig mot att förgripa sig mot).

Europarådet, en sammanslutning på 47 stater med målet att skydda de mänskliga rättigheter, har uppmanat alla medlemsländer (därmed även Sverige) att slå fast att IS begått ett folkmord. Österrike, Frankrike, Storbritannien, Australien, Kanada, USA, FN och EU-parlamentet har erkänt folkmordet; men Sverige har avstått. Riksdagen har vid upprepade tillfällen avslagit motioner om att erkänna folkmordet på yazidier, kristna och icke sunnimuslimer utförda av IS.

Nya Arbetartidningen avslutar sin artikel med orden:
Den enda slutsats vi kan dra är att regeringen och riksdagens majoritet inte vill åtala de IS-anhängare som återvänder.

Den socialistiska tidningen Nya Arbetartidningen, partitidning åt Nya Arbetarpartiet, rapporterar att om IS erkänts ha utfört folkmord i territorium de behärskat, då kan alla IS-medlemmar som deltagit i IS verksamhet i relevant område och tid – få en förundersökning inledd mot sig. Detta skulle kunna leda till åtal för delaktighet i folkmord, eller förberedelse till…

5 kommentarer

 1. Bra infallsvinkel som inte lyfts fram i debatten (tillräckligt åtminstone). Märkligt att en socialisttidning ska behöva driva frågan. Wallströn borde agera men en blåslampa kan tändas av alla partier som borde ta en ny ansats när alla andra försök stupar att dömma IS terrorister med vår lag om föreningsmedlemskap

 2. Vårt lands regering (Sverige) acceptetar i o m detta, folkmord både på andra men också på sin egen befolkning, detta måste anses vara medhjälp till folkmord enär man tar avstånd från fakta och inte stoppar det som händer.
  Det mördas folk varje dag i Sverige numera, och enär Sveriges regering lagför att man inte ens får kritisera Islam tar Svenska regeringen IS-krigarnas mördande i försvar.
  Regeringen inte bara skyddar/försvarar IS-krigarnas mördande, man även ger Is en fristad att villa upp sig på i Sverige så dom kan vila upp sig och sova tryggt i Sverige innan dom skall iväg på nästa krigs/mördar-tåg.
  Andra som hjälper Is anses sympatisera med IS.
  Vad ska vi då anse att den Svenska regeringen gör ???
  Svenska regeringen vägrar tala med SD pga deras nazistiska rötter, Socialdemokraternas rötter är både mycket grövre samt längre än SD’s då Socialdemokraterna samarbetade med Hitler under kriget, att sen agera hotell för IS-krigare som alla vet, bara vill mörda och förinta kristna samt andra icke Islam troende folkgrupper, tycker jag Sympatiserar med IS och dess politik.
  Att regeringen sympatiserar och låter IS-krigare komma in i landet utan att ens veta vem dom är eller ens vet vad dom heter låter dom leva fritt i Sverige, stöttar dom med mer pengar än vad våra egna pensionärer skall leva på kan inte tolkas på annat sätt än att Regeringen Sympatiserar med Islam och dess religion.
  En Spion som säljer information om Sverige till annat land straffas hårt, men att bjuda in terrorister att leva fritt och mörda Svenska invånare i vårt land är tydligen helt okej.
  Regeringen borde åtalas och ställa’s till svars för medhjälp till terroristverksamhet då dom riskerar/äventyrar hela Svenka folkets liv samt raserar hela Sveriges välfärd och uppbyggnad, det Regeringen nu sysslar med är värre än spioneri och landsförräderi då dom också sätter hela Svenska folkets liv på spel.
  När vi skulle gå med i EU fick Svenska folket välja, det vi nu står inför är inte en fråga för Regeringen att avgöra, det är absolut en fråga som Svenska folket skall få avgöra/välja, men eftersom Regeringen inte bryr sig om sin inhemska befolkning, kan vi bara välja på att slåss för vårt land, fly från vårt land (för att öka våra överlevnadschanser eller tvingas leva efter Sharia lagar.
  Vad väljer DU ???

Kommentera utan Facebook