Militärexperter: USA kan förlora mot Kina eller Ryssland om fullskaligt krig bryter ut

USA:s militära kapacitet uppskattas bland annat genom simulationer som kallas “war games”, i dessa har den amerikanska armen förlorat mot Kina och Ryssland flera gånger. Det rapporterade den amerikanska högertidningen BusinessInsider i mars.

Militärexperten David Ochmanek som jobbar för den amerikanska militäranalysfirman RAND, och Robert Work, tidigare understatssekreterare för amerikanska försvaret – gör bedömningen att USA riskerar att förlora mot både Ryssland och Kina. D.v.s inte dessa två gemensamt, utan om en av dessa fiender möts i storskalig konflikt.

USA har i mångt och mycket överlägsen militärteknik, men i scenariorna visar sig den tekniska överlägsenheten inte säkerställa seger.

Kina tränar regelbundet en angreppsteknik de kallar “systemdestruktiv krigföring”, vilket går ut på att slå ut fiendens kommunikationssystem; något den amerikanska militären är mycket känslig inför. När kommunikationssystem slås ut görs USA:s sofistikerade försvar sårbart.

I simulationerna lyckas angriparna ofta slå ut USA:s luftförsvar innan de lyft från landningsbana, sänka de amerikanska krigsskeppen och förstöra USA:s militärbaser.

Det nationella försvarets strategiska kommission, en panel med representanter från USA:s två största partier samt experter inom militärmakt – har getts i uppgift att utvärdera landets militära kapacitet. De kommenterade bland annat situationen med orden: “Om USA tvingades utkämpa ett krig mot Ryssland i Baltikum eller bemöta Kina i ett krig om Taiwan, då skulle USA kunna gå en definitiv förlust till mötes”.

USA:s militära kapacitet uppskattas bland annat genom simulationer som kallas “war games”, i dessa har den amerikanska armen förlorat mot Kina och Ryssland flera gånger. Det rapporterade den amerikanska högertidningen BusinessInsider i mars. Militärexperten David Ochmanek som jobbar för den amerikanska militäranalysfirman RAND, och Robert Work, tidigare understatssekreterare för amerikanska försvaret – gör bedömningen att…

Kommentera utan Facebook