torsdag, februari 29, 2024

Militärexperter: USA kan förlora mot Kina eller Ryssland om fullskaligt krig bryter ut

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Staffan Marklundhttps://tradetsmakadetorsdag.wordpress.com/
Staffan Marklund är en bloggare med primärt marknadssocialistisk och antiimperialistiskt perspektiv. Staffan har en kandidatexamen i retorik, kallar sig frihetlig socialist och  radikaldemokrat.

USA:s militära kapacitet uppskattas bland annat genom simulationer som kallas “war games”, i dessa har den amerikanska armen förlorat mot Kina och Ryssland flera gånger. Det rapporterade den amerikanska högertidningen BusinessInsider i mars.

Militärexperten David Ochmanek som jobbar för den amerikanska militäranalysfirman RAND, och Robert Work, tidigare understatssekreterare för amerikanska försvaret – gör bedömningen att USA riskerar att förlora mot både Ryssland och Kina. D.v.s inte dessa två gemensamt, utan om en av dessa fiender möts i storskalig konflikt.

USA har i mångt och mycket överlägsen militärteknik, men i scenariorna visar sig den tekniska överlägsenheten inte säkerställa seger.

Kina tränar regelbundet en angreppsteknik de kallar “systemdestruktiv krigföring”, vilket går ut på att slå ut fiendens kommunikationssystem; något den amerikanska militären är mycket känslig inför. När kommunikationssystem slås ut görs USA:s sofistikerade försvar sårbart.

I simulationerna lyckas angriparna ofta slå ut USA:s luftförsvar innan de lyft från landningsbana, sänka de amerikanska krigsskeppen och förstöra USA:s militärbaser.

Det nationella försvarets strategiska kommission, en panel med representanter från USA:s två största partier samt experter inom militärmakt – har getts i uppgift att utvärdera landets militära kapacitet. De kommenterade bland annat situationen med orden: “Om USA tvingades utkämpa ett krig mot Ryssland i Baltikum eller bemöta Kina i ett krig om Taiwan, då skulle USA kunna gå en definitiv förlust till mötes”.

0 0 röster
Article Rating

2 KOMMENTARER

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
slaszlos
4 years ago

James Baldwin ” Människor är fångade i historien och historien är fångad i dem.”

SasjaL
4 years ago

Vad Ochmanek och Work egentligen säger, är att vapenindustrin vill ha mer pengar, så USA måste upprusta …

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x