söndag, december 15, 2019

Antiken stryks i historieläroplanen – könsroller migration normer tillkommer

Krönikor

Akademiker/aktivister som försvarat eller förutspråkat pedofili

Pedofili är bland de absolut värsta av brott. Det förblir därför fascinerande...

Lösningen på orättvist rättsväsende är mer demokrati

Våldtäkt har en straffskala på mellan två till sex år, grov våldtäkt...

De politiska konsekvenserna av forskningskrisen

En surrealistisk rubrik återfinns i New York Times upplaga från år 1987,...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Vi har sedan länge sett en utveckling där skolverket inför nymarxistiska idéer i skolan, precis likt pionjärsrörelsen i kommunistiska länder har man insett vikten av att påverka barn tidigt. Därför är antiken och de tidiga filosoferna ett problem eftersom dessa var individualister som tänkte själva. Att man dessutom tonar ner forna civilisationer fram till 1700-talet handlar också om att nationalistiska kungar och starka nationalstater går tvärt emot de läror socialismen idag sprider, feminismen är till 100 % sprungen ur marxismens läror. När Sverigedemokraterna växer ser vi därför dessa förslag från vänstern som styr skolorna, man skyller på att man inte har tid och stryker det som kan sätta nationalromantiska eller frihetliga idéer i barnens huvud.

Att läsa en läroplan 2019

Läser man vad som ska bli läroplan 2019 står konkreta viktiga saker som att lära sig världsdelarnas namn mycket långt ner i listan, medans ord som könsroller och migration förekommer tidigt. Istället för att stolpa upp viktiga kungar och händelser i Sverige är det vänsterflum om normer, källkritik (förvisso bra men kanske inte när man är 9 år). En 7-9 åring ska exempelvis kunna hålla samtal om olika källors användbarhet och tillförlitlighet. Historia ska på mellanstadiet fokusera på levnadsvillkor mellan män och kvinnor (att titta på orättvisor kan vara bra för vänsterpolitiska skäl då genuskamp vinner väljare). Perioden om Gustav Vasa till mordet på Gustav III ska kallas “Maktförhållanden och levnadsvillkor i norden”, man ska också utbilda om uppror mot kungamakten; samt den starka kungamakten.

Jämställdheten ersätter jämlikheten i historien

Jämlikhet innebär att alla får starta samtidigt och har samma möjlighet att komma i mål, jämställdhet handlar om att ingen vinner utan att alla får medalj. I engelskan är dessa höger- och vänsterbegrepp av rättvisa enklare att förstå, equality of opportunity (jämlikhet) eller equality of outcome (jämställdhet). Det förstnämnda är alltså en liberal tanke om att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt, och det andra handlar om att socialister handlar om att det finns en orättvisa om det går bättre för någon annan. Därför är det inte konstigt att den nya läroplanen ska undervisa i jämställdhet istället för jämlikhet. Dessutom ska SO-ämnena undervisa om förändring i synen på kön och sexualitet.

Läser man förslaget till den nya kursplanen är det förvånande att det finns någon tid kvar till undervisning om konkret historia, då politikerna och tjänstemännen ska lära ut historia med en mycket tydlig nymarxistisk (genus-läggning-etnisk) profil. Vår historia som svensk nation kommer inte få fokus, eftersom vi nu ska formas som européer. Kungar som Gustav Vasa, Gustav II Adolf, Karolinerna, eller Gustav III nämns inte ens i läroplanen; på 7 sidor nämns ordet kung i en mening och en annan om upproret mot kungamakten. Tittar man på psykologiprofessor Jordan B Peterson har han varnat för utvecklingen länge, den nya läroplanen påminner mycket om hans resonemang där diktaren Shakespeare blir ännu en död vit man som förtryckte sin samtid genom strukturellt patriarkala normativa berättelser. Läser man den nya läroplanen är det tydligt att vår nations historia nu ska stöpas om; ett fenomen som kallas revisionism. Ett fenomen som också kännetecknar mycket auktoritära diktaturer med tydligt präglade åsiktskorridorer, grattis alla barn!

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senast publicerat

Är det rimligt att Aschberg som Publicistklubbens ordf. brännmärker oppositionella som troll?

Att människor inte ska hata det säger sig självt, inget i världen...

Inser alla NATO-förespråkare att vi skulle behöva dubbla våra försvarsutgifter för att ens gå med?

När man lyssnar på NATO-debatten är den intressant, väldigt många förespråkare lever i olika typer av fantasivärldar....

Jordens undergång á la Greta satt i perspektiv med dess födelse…

Historien om Jorden och människans påverkan av densamma. Om man vill få lite perspektiv på den tid...

Regeringen kommer inte avgå pga. ett okänt statsråd, dom bluffar!

Alla som spelat poker är väl införstådda i att spelet handlar om att bluffa och använda psykologi...

Vad hade Alfred Nobel tyckt om särbehandlingen av 'den hemske' Jimmie Åkesson (SD)?

Poängen med testamenten handlar om att tolka någon annans vilja, något Nobelstiftelsen påstår sig göra när alla...

Mer av våra artiklar