onsdag, juli 28, 2021

Tiggeri hör inte hemma i Sverige! 184 miljarder – men inget sker i Rumänien!

Senaste artiklar

Recension av Förunderlig nåd av Jacob Sundberg

Förunderlig nåd är en tuff skildring av hur vårt samhälle ser ut idag...

Att Centerpartiet kallar SD fula ord beror på matematik och har inget med godhet att göra

Precis som moderater och kristdemokrater sedan länge förstått att Sverigedemokraterna består av vanliga...

Endast en nyttig idiot benämner Sveriges situation som en regeringskris

Vi befinner oss i en märklig tid där många svenska politiker idag svänger...

IngressTiggeri är ett symptom på ett problem, vilket vi i första hand måste attackera och diskutera för att få till en lösning på sikt. EU avsatte svindlande 184 miljarder till Rumänien för dess utveckling mellan 2007-2013, de plockade ut ca 6% av dessa. Efter påtryckningar valde de att ta emot lite mer, 20% av avsatta medel.

Det ackumulerade kapitalet finns för att göra förändring, men Rumänien verkar i princip strunta i detta. Där är en enorm korruption inom myndigheterna, det vet EU om; uppenbart ser man mellan fingrarna från Bryssel.

För att få bukt med frågan måste EU ta i med hårdhandskarna, det räcker inte med att sitta passiv och titta på. Ska man få till en förändring är det sannolikt enda sättet att tydligt engagera sig i de reformer Rumänien behöver göra för sin minoritetsbefolkning.

Tiggeri ska inte finnas på våra gator, det hör inte hemma i vår civilisation. Vi vet dessutom inte vilka som är inom kriminella ligor och vart pengarna försvinner, problem ska hanteras och då är det viktigt att man attackerar roten till dessa och inget annat.

En god bekant till mig med bra uppsikt över vårt torg, beskriver (och har även filmat) hur många som direkt försöker svindla oskyldiga personer på pengar. Vi kan inte acceptera ett samhälle där dessa ligor har fritt spelrum att genomföra sina bedrägerier.

Har man värk kan man ta en tablett, men den löser knappast varför man i sig har ont; man måste se saker mer långsiktigt för att åstadkomma förändring. Hur många av oss orkar höra – “Hej, please” flera gånger varje dag på olika platser. Jag vet, det låter hemskt att så säga, men det är en realitet.

När man vet att resurser finns avsatta för dessa utsatta personer, som delvis är finansierade av oss skattebetalare i Sverige, då bör vi kunna kräva mer på högre nivå i allmänhet och Rumänien i synnerhet. Är det rimligt att Sverige lägger så pass mycket till ett land som inte tar frågan på allvar? Jag anser inte det när våra pensionärer svälter, penningen vore bättre plats inom vår äldreomsorg; när det bevisligen inte fungerar i Rumänien. EU behöver ta tag i denna fråga först och se till att pengarna fördelas korrekt, DÄREFTER kan vi prata vidare.

0
0
rösta
Article Rating
Dela våra artikel

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 rösta
Article Rating
Dela våra artikel
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x