fredag, april 10, 2020

Danmark i landssorg och hat-(ex)pressens Lennmor skriver om abdikering, nytt lågvattenmärke

Senaste artiklar

Regeringen införde inte diktatur, utan ökade demokratin efter kritik från oppositionen

När Socialdemokraterna ville göra sig enväldiga tillsammans med Miljöpartiet, genom att kroka...

Att socialist-regeringen vill ha total makt är inte förvånande, utan djupt oroande!

All inskränkt medborgerlig frihet som uppstår vid införande av diktatur, uppstår alltid...

Varför måste äldreboenden mass-smittas innan man inför besöksförbud?!?

Hur många måste dö innan man agerar? Fenomenet har blivit väldigt tydligt...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

“Nu är det dags för Drottning Margrethe att lämna tronen” skriver Karin Lennmors som rubrik, återigen aktualiseras frågan om det finns medmänsklighet på deras s.k. redaktion? Vem är egentligen denne Fru Lennmor att sätta sig över det danska folket som älskar sin drottning? Vad är det för direkt otäcka människor man anställer på Hat-(ex)pressen, där man inte längre har en kompass vad som är värdig och ovärdig journalistik? Prins Henrik har inte ens varit död ett dygn och genast är denna figur ute och spekulerar i abdikering, något som inte ens tillhör den danska kulturen.  Vad beror den typen av drivkrafter på, kanske kan vi finna svaret i vederbörandes track record?

Kanske är det den typen av oerhört missunnsam och illaluktande retorik som blir helt naturlig om man varit chefredaktör på Svensk Damtidning i hela 24 år, en av de värsta sortens tidningar vi har i det här landet? Kanske är det den typen av både låg medmänsklighet och omtanke tidigare underställda bevittnat, och som lett till att man gjort sig omöjlig på en tidning som duger alldeles utmärkt som substitut när toalettpappret tagit slut eller fungerar väl att tända brasa med en sån där dag när det är lite kallt och regnigt utomhus? Uppenbart har man under hennes ledarskap inte haft några synpunkter på att ha som affärsidé att tjäna pengar på vad kungahuset uppfattar som lögner, där jurister kopplas in; och där man inte i ett andetag känner medkänsla för de man skriver om. Kanske är det så att man efter så många år i “branschen”, där vanligt folk föraktar en för den slaskjournalist man är måste spekulera om danskarnas älskade dronning ska abdikera eller inte dagen när grannlandet befinner sig i landssorg; man gör ju trotts allt bara sitt jobb? När hon efterträtts på Svensk Damtidning av Johan T. Lindwall, tidigare hovreporter på Expressen och som av kungen hånats offentligt för sanningshalten i hans artiklar; kan vi se att den “stolta” traditionen fortlever på båda arbetsplatser även efter Fru Lennmors avsked – när dessa till synes tycks ha bytt arbetsplatser med varandra… 

Är det inte Kamprads arv man gottar och grottar sig i kort efter hans död, så är det någon adopterad dotter vars relation nu blir förstasidesnyhet. Någon man aldrig brytt sig om annars, än mindre hört talas om. För alla som sett någon intervju med Herr Kamprad är det uppenbart att han var en person med stor integritet, därför är de sortens artiklar den värsta sortens skymf mot en av Sveriges duktigaste företagsledare genom tiderna. Är det där nyhetsvärdet ligger för Expressens läsarkrets, vem som ärver vad; eller vad är det för behov man försöker tillfredsställa?

Sannolikt är människan lagd att den ultimata underhållningen är en avrättning, mänskligheten har i alla tider sökt sig till den typen av platser; så även i Sverige. Nu sker den typen av socialt umgänge i Mellanöstern och asien, men vi har gjort på samma vis; bara det att vi inte hade arenor på den tiden. Tittar man på drevjournalistiken är det något som ses som naturligt, vilket kan likställas som social avrättning där man sänker någon (oftast) for good. Kanske är det den typen av lustar Fru Lennmos artiklar lockar till, dvs. mänsklighetens sämsta sidor och platser dit intellektet inte längre lyckas penetrera?

Från Oberoende Förnuft -redaktionen tycker vi det är synd att man på Expressen anställer personer med så ifrågasatt renommé, tidningen är trots allt grundad på väldigt goda ideal en gång i tiden.

Vila i frid Prins Henrik, det är det enda som är värdigt att uttrycka när vårt grannland befinner sig i landssorg.
Længe leve H.M. Dronningen

Bonusklipp:

 

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Regeringen införde inte diktatur, utan ökade demokratin efter kritik från oppositionen

När Socialdemokraterna ville göra sig enväldiga tillsammans med Miljöpartiet, genom att kroka...

Att socialist-regeringen vill ha total makt är inte förvånande, utan djupt oroande!

All inskränkt medborgerlig frihet som uppstår vid införande av diktatur, uppstår alltid av goda skäl som låter...

Varför måste äldreboenden mass-smittas innan man inför besöksförbud?!?

Hur många måste dö innan man agerar? Fenomenet har blivit väldigt tydligt i vårt land de senaste...

Byråkraterna tar våra liv i dessa coronatider – Lägg ner landstingen!

Sveriges nya adel heter inte Gyllenkrona eller Lejonsvärd, den utgörs istället av människor som kommit upp sig...

Det är vänsterns fel att somalier smittas med Corona, när man tillåter 20 pers i samma lägenhet

Att flera somalier dött pga. coronavirus har skapat kritik mot dessa människor som grupp i sociala medier,...

Senaste replik

Det är "Liberalerna" som hotar demokratin när SD inte kan kritisera Public Service eller övrig s.k. "kultur"

Att vara kritisk till att man upplever public service som väldigt vänstervinklat...

Fler av våra artiklar: