lördag, november 26, 2022

Mordförsök på en polis ger 3 ½ år efter den villkorliga frigivningen

Senaste artiklar

Svänger C kommer S att svänga om SD, siffrorna talar sitt tydliga språk!

För alla som tycker det är intressant att följa den politiska utvecklingen...

Annie Lööfs hat mot SD beror endast på mandat och matematik… inget annat! Gå inte på spelet!

Som vanligt när det kommer till politik måste man förstå att...

Varför förnekar alltid vänstern att andra socialister inte var ”riktiga” socialister? Det socialistiska kretsloppet förklarat.

Det är alltid intressant att lyssna på vänstersympatisörer när det kommer till...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan februari 2021 är Ian också politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och Kristianstad. Läs mer här

Idag föll domen mot den ca 22-årige afghan som försökte mörda polismannen Ted Eriksson med en kniv i dennes nacke för några månader sedan. Straffet blir ca 3 och ett halvt år när man räknat in den obligatoriska straffrabatten om en tredjedel, utöver det döms han till utvisning. Syftet var att döda och att få stanna i landet, något som han i dubbel mening lyckligtvis misslyckades med.


Mildare straff pga. att kniven inte tog värre (ur domen nedan)

Det försök till mord som Muhammad Hussaini har gjort sig skyldig till har ett mycket högt straffvärde. Tingsrätten instämmer i åklagarens bedömning att det är försvårande att Muhammad Hussaini attackerar en polisman som är i tjänst och på det sätt som han gör det. Att attacken inte orsakade några större skador påverkar straffvärdet i mildrande riktning. Straffvärdet för ett försökbrott är självfallet lägre än för ett fullbordat brott. Muhammad Hussaini har även gjort sig skyldig till två fall av relativt allvarlig misshandel.

En nämndeman skiljaktig (ur domen nedan)

Nämndemannen Gunnar Magnusson är skiljaktig angående straffets längd och anför följande. Jag anser att straffvärdet är högre än vad tingsrättens majoritet och åklagaren har kommit fram till. I min bedömning har jag fäst avseende vid att Muhammad Hussaini har gjort sig skyldig till ett angrepp mot ordningsmakten och att ett försöksbrott bör bestraffas hårdare. Jag har beaktat det men som Muhammad Hussaini lider av att utvisningsyrkandet bifalls och till hans ungdom. Vid en samlad bedömning stannar jag vid att straffet bör bestämmas till sju års (4,6 år efter obligatorisk straffrabatt reds. anm.) fängelse.

För mer info se Tingsrättens hemsida

 

0
0
röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x