lördag, december 2, 2023

Mordförsök på en polis ger 3 ½ år efter den villkorliga frigivningen

Senaste artiklar

Självklart ska vi ha både Abba och Beethoven

Som vanligt när det kommer till kulturdebatter i public service dyker det...

Varför får just Margaux ett förlåt-mig-program i SVT?

Det är alltid intressant att se vad som händer när människor från...

Hur kan man rösta på vänstern när de bara vill höja skatten som främsta politiska idé?

Nuförtiden behöver man ingen spåkula när det kommer till svensk skattepolitik, är...
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Idag föll domen mot den ca 22-årige afghan som försökte mörda polismannen Ted Eriksson med en kniv i dennes nacke för några månader sedan. Straffet blir ca 3 och ett halvt år när man räknat in den obligatoriska straffrabatten om en tredjedel, utöver det döms han till utvisning. Syftet var att döda och att få stanna i landet, något som han i dubbel mening lyckligtvis misslyckades med.


Mildare straff pga. att kniven inte tog värre (ur domen nedan)

Det försök till mord som Muhammad Hussaini har gjort sig skyldig till har ett mycket högt straffvärde. Tingsrätten instämmer i åklagarens bedömning att det är försvårande att Muhammad Hussaini attackerar en polisman som är i tjänst och på det sätt som han gör det. Att attacken inte orsakade några större skador påverkar straffvärdet i mildrande riktning. Straffvärdet för ett försökbrott är självfallet lägre än för ett fullbordat brott. Muhammad Hussaini har även gjort sig skyldig till två fall av relativt allvarlig misshandel.

En nämndeman skiljaktig (ur domen nedan)

Nämndemannen Gunnar Magnusson är skiljaktig angående straffets längd och anför följande. Jag anser att straffvärdet är högre än vad tingsrättens majoritet och åklagaren har kommit fram till. I min bedömning har jag fäst avseende vid att Muhammad Hussaini har gjort sig skyldig till ett angrepp mot ordningsmakten och att ett försöksbrott bör bestraffas hårdare. Jag har beaktat det men som Muhammad Hussaini lider av att utvisningsyrkandet bifalls och till hans ungdom. Vid en samlad bedömning stannar jag vid att straffet bör bestämmas till sju års (4,6 år efter obligatorisk straffrabatt reds. anm.) fängelse.

För mer info se Tingsrättens hemsida

 

0
0
röster
Article Rating

Kommentera utan Facebook

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Senaste ledare

Senaste replik

Fler av våra artiklar:

0 0 röster
Article Rating
0
Delta gärna i diskussion och kommentera nedan!x
()
x