Foto: Skärmdump SVT, tillagd text över vad hon sa men som inte kom med i texten på samma sida.

Främlingsfientlig, främlingsfientlig och åter främlingsfientlig; vad betyder egentligen detta ord? Betyder det att man är fientlig mot alla främlingar? Finns det något politiskt parti i Sverige som kan beskrivas så? Om man däremot inte anser att Sverige ska ha fullständigt öppna gränser, vilket är en mycket radikal inställning; innebär det då att man är fientligt inställd mot människor? Eller innebär det precis som man säger, att man vill ha en reglerad migration? När SVT således påstår att Sverigedemokraterna är fientliga till alla invandrare så ägnar man sig inte åt oberoende rapportering, utan man ägnar sig åt politisk vänsterpropaganda.

Vad innebär nazistiska “rötter”?

När SVT upprepar vänsterretoriken om att Sverigedemokraterna har nazistiska rötter måste vi fråga oss vad det betyder? Ska ett helt parti som positionerat om sig totalt lida om att en revisor vid grundandet haft nazistkopplingar? Hur kan SVT påstå att denna man har en sådan grund att han är en rot, som fortfarande påverkar? Att man däremot haft nazister som slutit upp för 30 år sedan, hur relevant är det 2019; när nazisterna i sig utgör en fara för Sverigedemokraterna idag? Hur mycket rötter finns det i ett parti om minsta sympati för den sortens ideologi leder till uteslutning? Säga vad man vill, men SD har till skillnad från andra partier en fungerande nolltolerans.

SVT ska behandla Sverigedemokraterna som vilket parti som helst

Tittar man på inslag när de intervjuar Sverigedemokratiska väljare på stan är det alltid någon kraftigt överviktig, eller i övrigt utsatt person som ser ut att behöva vända på livet för att få tillvaron att gå ihop. Man ser aldrig en intervju med någon med högre utbildning, eller som ger ett städat intryck; utan man försöker associera partiet som “bonläppar”. Här går man steget längre och accepterar vänsterns påstående om “nazistiska rötter” och “främlingsfientlighet” när man kritiserar Ebba Busch Thor för att de nu kan tänka sig samarbeta med dem. Det måste få konsekvenser att göra den typen av uttalanden, Cecilia Graldes retorik är helt oacceptabel i en skattefinansierad TV-kanal.

Det är helt okej att vara kritisk till vår migrationspolitik

Lika mycket som man kan tycka att 130 000 per år utdelade uppehållstillstånd är helt okej, kan man ställa sig kritisk eftersom de som inte får arbeten blir kostnader för svenska skattebetalare. Det gör knappast någon till varken främlingsfientlig eller nazistrot. Det är istället uppfattningar som finns i de flesta civiliserade länder, där man kopplat migrationspolitiken mot arbetsmarknadens efterfrågan; kan man inte försörja sig får man inget medborgarskap. I Sverige har istället politikerna gjort tvärtom, där välfärden står helt öppen för alla människor som lyckas korsa gräsen, den sortens politik kan och ska självklart kunna kritiseras.

Cecilia Gralde bör entledigas från sin tjänst hos SVT, hon är nämligen inte politiskt oberoende utan mycket partisk och driver kampanjande vänsterretorik under bästa sändningstid. Uttalandet är totalt oacceptabelt! Det är inte oberoende av SVT att konstatera att KD kan samarbeta med ett främlingsfientligt och nynazistiskt parti. SVT ska kunna vara för alla, och även Sverigedemokraterna ska kunna vara ett parti bland andra i deras retorik; eftersom det är argumenten kring deras förslag som ska vara i fokus. När SVT istället använder sig åt etiketter och demagogi, då bör man anmälas till granskningsnämnden. Det måste få konsekvenser att sända ut budskap som är politiskt laddade inför miljoner svenskar i hemmet, eftersom det finns många som helt avsaknar kritiskt tänkande.

Av Ian Fernheden

Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Frihetliga Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur så som klassisk musik. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Sedan november 2022 är Ian kommunalråd för Kristianstad kommun och vice ordförande i kommunstyrelsen och är även invald som ledamot av både fullmäktige i kommunen och regionen för Sverigedemokraterna.

Kommentera utan Facebook