onsdag, januari 29, 2020

Att byråkratisera Missing People med utbildningstvång, är en mycket dålig idé!

Senaste artiklar

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor...

Bernie Sanders personal hyllar Gulag, vill placera rika i läger, bränna Milwaukee och attackera polis

Som de flesta socialister kan man gå mycket långt för att både...
Ian Fernheden
Ian Fernhedenhttps://fornuft.se/index.php/ian-fernheden/
Ian Fernheden är sedan 2015 chefredaktör för tidskriften Oberoende Förnuft. Ian har en kandidatexamen i internationell ekonomi men brinner även för nationalekonomi, utrikespolitik, demokratifrågor, yttrande- och pressfrihet, historia samt konst och sann kultur. Ian har även tjänstgjort i Amfibiekåren, är lyrisk tenor, salsadansare och dykare när han inte skriver artiklar. Läs mer här

Varje år är det flera som alltid slåss med att framstå som årets rikspucko, ibland tar det lite längre tid innan tävlingen på allvar kommer igång och vissa år går det fortare. I år fick vi en het och mycket värdig kandidat redan årets (eller 20-talets) andra dag i form av räddningsforskaren Rebecca Stenberg vid Linköpings universitet, från redaktionen tycker vi så klart att det är kul med människor som tror på sig själva och tar tävlingen så seriöst; från redaktionen vill vi även beklaga de som i år satsat sina pengar på en viss “historiker”… året är dock inte slut än utan mycket kan fortfarande hända.

En socialist tror att allt handlar om utbildning

Lyssnar vi på de senaste årets uttalanden från Socialdemokraterna får vi ständigt höra att man ska sätta in utbildningsinsatser för att bekämpa brottsligheten, man tror exempelvis att bara stenkastaren eller bilpyromanen får rätt utbildning kommer allt bli bra. Det beror på att en socialist vilseletts i att utbud skapar efterfrågan, vilket är helt fel. Så säljer man en Trabant, man tillåter endast ett bilmärke som inte behöver utvecklas eftersom efterfrågan är hårt reglerad. Människor som istället har verklighetsinsikt och en fri vilja förstår att det är tvärtom dvs. efterfrågan skapar utbuden, människor vill åka BMW eftersom det är häftigare än att åka Trabant. Visserligen finns det produkter som lanserats och skapat en efterfrågan. iPhone som ingen kände till är ett bra exempel men det handlar snarare om att Steve Jobs förstod att det funnits en efterfrågan på dessa varor och att han hade en mer konkurrenskraftig produkt än Nokia; dvs. efterfrågan har drivit honom att skapa en bättre produkt. På samma sätt konkurrerar företag om personal, företaget i behov av arbetskraft vill troligtvis hellre ha den laglydige istället för den kriminelle, oavsett om denne gått en kurs på arbetsförmedlingen eller praoat hos Anders Ygeman i egen hög person.

Att byråkratisera en ideell och frivillig rörelse med socialism

Räddningsforskarens Rebeccas förslag innebär att man måste ha genomfört en utbildning för att få deltaga i Missing peoples skallgångskedjor, i hennes politiska värld är utbildningstvång lika naturligt som att borsta tänderna på kvällen. Personer som henne förstår inte att Missing People bygger på frivillighet och inte att man ska tvingas betala för en utbildning i statlig regi. Det är inte heller troligt att organisationen har resurser att utbilda alla sökare, utan deras fokus är istället att i samråd med polisen hitta människor som försvunnit. Tvärtom är det mycket mer troligt att antalet människor som ställer upp minskar mycket drastiskt, eftersom man inte har tid att gå kurser utan vill hjälpa till när deras samhällen kallar på dem.

För en socialist kittlar det alltid lite extra i kistan på tanken att bli generaldirektör för en ny myndighet i djungeln av myndigheter, därför är många villiga att göra dessa uttalanden helt i strid med verkligheten. Makten, härligheten och en häftig titel med plus 100 000 kr i lön får människor att föreslå praktiskt taget vad som helst. Att byråkratisera frivillighetsorganisationer för att de riskerar att förstöra bevisning är helt fel väg att gå, istället är det en risk man får ta. Missing people är duktiga att påtala att man inte ska gå fram om man hittar en kropp, men ibland blir det säkert fel. Att då landa i slutsatsen att man måste gå en kurs för att få deltaga och att det ska ske på statlig nivå, är ett mycket dåligt förslag eftersom man riskerar hela verksamheten. Istället får man leva med risken att man hittar kroppen men kanske förstör bevisen och istället riskminimera så gott man kan, vi har helt enkelt inte resurser att endast ha utbildad personal i sökinsatser. Denna typ av åsikt kan man f.ö. endast ha om man inte känner empati med brottsoffer som saknar en anhörig, och man själv sitter avlönad av staten och inte deltar eller känner verksamheten.

Leave a Reply

Kommentera utan Facebook

  Subscribe  
Notify of

Senaste ledare

Därför är Trumps fredsplan för Israel och Palestina ett bra realistiskt erbjudande

Som vanligt när det kommer till Donald Trump måste svenska politiker eller...

Endast på public services guldgala kan ett så svagt musikaliskt band vinna priser

Vi minns alla Ebba Grön, ett band vars musikalitet även vi högermänniskor och lyriska tenorer kan uppskatta....

Varför blev Virtanen superkänd samtidigt som IS-medlemar oftast förblivit anonyma?

De kanske två största moraliska kriserna för Sverige under 2000-talet har varit MeToo:s avslöjanden och IS-krigarnas åtalsimmunitet. Det...

Regeringen saknar förtroende eftersom den saknar demokratisk förankring!

Demokrati som samhällssystem bygger på att människor väljer företrädare som ska driva deras idéer, och att man...

Att rösta för höjda bränsleskatter är att rösta för sin egen inlåsning

Som vanligt när det kommer till socialister finns det ingen kritik mot den egna rörelsen, ledningen kan...

Senaste replik

Som borgerlig politiker bör Ebba Busch Thor stå och rättfärdiga att hon vill avskaffa värnskatten!

På senaste tiden har vi kunnat se den ena borgerliga politikern efter...

Fler av våra artiklar: